Kapkaupungin tunnetuimmat museot

Kapkaupungin tunnetuimmat museot

Mietimme, että miten viettäisimme viimeisen päivämme Kapkaupungissa. Kapkaupungin läheisyydessä sijaitsee muutama maailmankuulu viinialue. Meitä ei viinit juurikaan kiinnosta, mutta alueet olisivat olleet kuuluisuutensa vuoksi tavallaan kiinnostavia ja alueiden maisemat kauniita. Mietimme myös mahdollisuutta vierailla Cape Agulhasissa, Afrikan eteläkärjessä, jossa valtameret kohtaavat. Alueella olisi ollut myös vaikuttava kalkkikiviluola. Kolmantena mahdollisuutena olisi ollut kiipeäminen Lions Headille.

lue lisää
Duiker Island – merikarhujen saari

Duiker Island – merikarhujen saari

Duiker Island sijaitsee aivan Hout Bayn edustalla, joka on Chapman’s Peak Driven virallinen alkupiste. Me tosin suosittelemme ajamaan reitin päinvastaiseen suuntaan eli Noordhoekista Hout Bayhin. Duiker Islandilla asustaa tuhansia merikarhuja, mutta myös lukuisia merilintuja.

lue lisää
Kirstenbosch – yksi maailman upeimmista kasvitieteellisistä puutarhoista

Kirstenbosch – yksi maailman upeimmista kasvitieteellisistä puutarhoista

Kirstenboschin kasvitieteellistä puutarhaa pidetään yhtenä maailman hienoimmista kasvitieteellisistä puutarhoista. Se sijaitsee pöytävuoren juurella noin 13 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Kirstenboschista lähtee itse asiassa yksi patikointireittikin pöytävuorelle, joka on hieman pidempi ja vaativampi kuin suosituin Platteklip Gorge -reitti.

lue lisää
Langa – township Kapkaupungin ulkopuolella

Langa – township Kapkaupungin ulkopuolella

Bo Kaapin jälkeen matkasimme Langan townshipiin (slummi). Langa on suunniteltu mustien asuinalueeksi jo ennen apartheid-aikaa ja se on Kapkaupungin vanhin tällaisista lähiöistä. Erityisesti Langa suunniteltiin asuinpaikaksi työntekijöille, jotka rakensivat Kapkaupungin satamaa. Keskeistä oli antaa viranomaisille mahdollisimman suuri näkyvyys lähiössä ja mahdollisuus valvoa sen asukkaita.

lue lisää
Bo Kaap – Kapkaupungin värikkäin kaupunginosa

Bo Kaap – Kapkaupungin värikkäin kaupunginosa

Robben Islandilta paluun jälkeen meillä oli muutama tunti aikaa ennen seuraavaa retkeämme. Se oli juuri sopivasti tutustuaksemme pieneen Bo Kaapin kaupunginosaan. Bo Kaap sijaitsee Kapkaupungin länsipuolella Signal Hillin rinteellä, varsin lähellä V & A Waterfrontia. Bo Kaap on tunnettu erityisesti värikkäistä kivitaloistaan.

lue lisää
Vankilasaari Robben Island

Vankilasaari Robben Island

Robben Island on saari Etelä-Afrikassa Kapkaupungin edustella noin 7 kilometrin päässä rannikolta. Saarella toimi aikoinaan pahamaineinen vankila, jossa pidettiin Etelä-Afrikan apartheidin aikana poliittisia vankeja. Kuuluisin vangeista, on varmasti Etelä-Afrikan myöhempi presidentti Nelson Mandela. Nelson Mandela joutui viettämään saarella 18 vuotta, mutta vangittuna hän oli kaiken kaikkiaan 27 vuotta. Nelson Mandela vapautui vankilasta 1990. Nobelin rauhanpalkinnon Nelson Mandela sai vuonna 1993 ja Etelä-Afrikan presidenttinä hän toimi 1994-1999. Nelson Mandelan merkityksestä ja arvostuksesta Etelä-Afrikassa kertoo se, että Etelä-Afrikan kaikissa nykyisissä seteleissä on Nelson Mandelan kuva!

lue lisää
Cape Point ja Hyväntoivonniemi – ihastuttava päiväretkikohde

Cape Point ja Hyväntoivonniemi – ihastuttava päiväretkikohde

Portugalilainen Bartolomeu Dias kiersi Hyväntoivonniemen 1488 ja oli ensimmäinen kyseisen tempun tehnyt eurooppalainen. Niin ikään toinen kuuluisa löytöretkeilijä Vasco da Gama kiersi Hyväntoivonniemen etsiessään meritietä Intiaan. Hyväntoivonniemelle antoi nimen Portugalin kuningas Juhana II, sillä niemenkärjelle saapuminen antoi tutkimusmatkailijoille uskoa siitä, että meritie Intiaan on mahdollista löytää.

lue lisää
Chapman’s Peak Drive

Chapman’s Peak Drive

Chapman’s Peak Drive on upea, lyhyehkö näköalareitti Kapkaupungin lähistöllä. Sen sanotaan olevan jopa yksi maailman upeimmista rannikkoreiteistä. Emme osaa sanoa, nouseeko se mielestämme aivan upeinten reittien joukkoon, mutta upea reitti se joka tapauksessa on. Koska se sijaitsee aivan lähellä Kapkaupunkia ja on siksi helposti saavutettavissa, ei sitä missään tapauksessa kannata jättää väliin.

lue lisää
Kapkaupungin suloiset pingiiviinit

Kapkaupungin suloiset pingiiviinit

Valaiden katselu jäi automme ongelmien ja kaatosateen vuoksi hieman vajaaksi, sillä jouduimme lähtemään Hermanuksesta karkuun kaatosadetta. Olimme aluksi ajatelleet, että saattaisimme mennä samana päivänä myös Boulders Beachille katsomaan afrikanpingviinejä. Sateessa...

lue lisää

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa