Paluu lentokentälle!

Paluu lentokentälle!

Jos meidän matka tähän asti oli sisältänyt erilaisia odottamattomia tapahtumia, ei viimeinenkään päivä Ugandassa ollut poikkeus. Olimme Queen Elisabethin kansallispuiston liepeillä ja meillä oli pitkä ajomatka lentokentälle.

Queen Elizabethin kansallispuistossa

Queen Elizabethin kansallispuistossa

Bwindistä lähdettyämmä suuntasimme kohti Queen Elizabethin kansallispuistoa. Queen Elizabethin kansallispuisto on Ugandan eniten vierailtu kansallispuisto, joka johtuu varmasti ainakin osittain siitä, että sen sijainti on erinomainen. Ei erinomainen siinä mielessä, että se olisi erityisen lähellä Entebbeä tai Kampalaa, mutta sen sijaan se on samalla suunnalla kuin Bwindin vuorigorillametsät ja Kibalen simpanssimetsä, joka on Ugandan ja ehkä koko maailman paras paikka nähdä simpansseja. Ugandan muut kuuluisimmat kansallispuistot sijaitsevat aivan eri suunnassa.

Vuorigorillojen luona Bwindin kansallispuistossa Ugandassa

Vuorigorillojen luona Bwindin kansallispuistossa Ugandassa

Aamulla väsytti aivan mielipuolisen paljon. Jaksoimme kuitenkin kömpiä sängystä ylös herätyksen soitua, sillä meille olisi tulossa upea päivä. Ensin vilkaisu ulos, että ei kai ilma ole sateinen? Ei ollut. Sitten aamiaiselle ja sen jälkeen Bwindin kansallispuiston uumeniin kohti vuorigorilloja.

Ugandassa!

Ugandassa!

Olimme perillä Ugandassa, mutta useamman tunnin myöhässä. Olimme alun perin sopineet, että meitä ollaan vastassa lentokentällä tiettyyn aikaan. Olimme tietysti ilmoittaneet sähköpostilla muuttuneen aikataulun, mutta emme internetyhteyden puuttumisen vuoksi olleet varmoja, oliko lähettämäämme sähköpostia luettu tai huomioitu. Maahan pääsyn jälkeen alku olikin hieman pelottava. Meitä vastassa olevaa henkilöä ei näkynyt missään, mutta sen sijaan ympärillä näkyi vartijoita rynnäkkökiväärien kanssa.

Matkalla Afrikkaan!

Matkalla Afrikkaan!

Olimme odottaneet tätä matkaa kauan. Meidän suunnitelmissamme oli viettää kuukausi Afrikassa ja kierrellä pääasiassa eri kansallispuistoja eläimiä katsellen. Matkasuunnitelmamme oli seuraava: lyhyt piipahdus Ugandassa vuorigorillojen luona, muutaman viikon safariseikkailu Tansaniassa ja Keniassa, omatoiminen safari Krugerissa Etelä-Afrikassa ja lopuksi muutama päivä Kapkaupungissa.

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa