Ruokaileva leijonaperhe Samburun kansallispuistossa

Ruokaileva leijonaperhe Samburun kansallispuistossa

Samburun sanotaan olevan suosittuin kansallispuisto Pohjoisemmassa Keniassa, vaikka se siis sijaitsee aivan keskellä Keniaa, mutta on se silti selvästi pohjoisempana kuin moni muu kuuluisa safaripuisto Keniassa, kuten esimerkiksi Amboseli, Masai Mara ja itäinen ja läntinen Tsavo. Ensimmäisenä iltana totesimme, että Samburu on todella rauhallinen kansallispuisto ja kovin montaa muuta safariautoa ensimmäisenä iltapäivän aikana nähneet.

lue lisää
Samburun kansallispuisto Keniassa

Samburun kansallispuisto Keniassa

Lake Nakurun jälkeen suuntasimme kohti pohjoista ja Samburun kansallispuistoa. Samburun kansallispuisto sijaitsee keskellä Keniaa ja on kooltaan pieni, vain 165 neliökilometriä. Samburun kansallispuisto ei ollut meille aivan itsestään selvä vierailukohde. Harkitsimme vaihtoehtoina esimerkiksi Laikipia Plateauta ja Amboselia, josta on mahdollisuus hyvällä säällä nähdä Afrikan korkein vuori Kilimanjaro. Myös Aberdare kävi meillä mielessä.

lue lisää
Sarvikuonoja Lake Nakurun kansallispuistossa

Sarvikuonoja Lake Nakurun kansallispuistossa

Lake Nakuru on monelta osin hieman erikoinen kansallispuisto. Ensinnäkin puisto on aidattu, mikä on poikkeuksellista. Lisäksi puisto on varsin pieni, vain 188 neliökilometriä, josta järvi peittää kolmanneksen. Lake Nakuru oli joitain vuosia sitten kuuluisa flamingostaan, mutta järvellä oli kuitenkin joitain vuosia sitten iso tulva, jonka vuoksi suuri osa flamingoista siirtyi muille lähialueen järville. Parhaimmillaan flamingoja arvioidaan olleen järvellä jopa kolme miljoonaa. Flamingoja on viime vuosina jälleen palannut Lake Nakurun kansallispuistoon ja vuonna 2017 niitä oli jo 300 000.

lue lisää
Servaali ja muita eläinhavaintoja Masai Marassa

Servaali ja muita eläinhavaintoja Masai Marassa

Meidän ensimmäinen iltamme Masai Marassa oli erittäin onnistunut. Aamulla heräsimme innoissamme ennen auringonnousua ja odotukset olivat korkealla myös ensimmäisen kokonaisen päivän osalta. Aamiainen oli järjestetty mukavasti, listalta sai valita mitä haluamme syödä ja kokki valmisti valitsemamme ruoat. Söimme aamiaisen nopeasti ja pääsimme lähtemään aamuhämärässä liikkeelle.

lue lisää
Upea suuri vaellus Masai Marassa

Upea suuri vaellus Masai Marassa

Tämän päivän ajomatka yllätti meidät. Masai Mara on samaa luonnonsuojelualuetta kuin Serengeti, mutta siirtyminen ei todellakaan ollut niin nopea kuin olimme kuvitelleet. Lähdimme varsin aikaisin aamulla ilman tavanomaisin aamulla tehtävää safariajoa. Meidän piti hieman yllättäen ajaa luonnonsuojelualueen ulkopuolelle ja ylittää raja sieltä käsin. Meidän oli tarkoitus lähteä alun perin jo kuudelta, mutta oppaamme eivät jaksaneetkaan nousta niin aikaisin, jonka vuoksi matkaan päästiin noin seitsemältä. Aikainen lähtö osoittautui järkeväksi, sillä olimme rajalla vasta iltapäivällä. Matkan varrella poliisit pysäyttivät meidät muutamaan kertaan, mutta pysäyttämisen syy jäi meille hieman epäselväksi. Oppaamme ei tuntunut olevan asiasta mielissään, mutta ei kommentoinut tapauksia meille sen tarkemmin.

lue lisää

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa