Meidän ensimmäinen iltamme Masai Marassa oli erittäin onnistunut. Aamulla heräsimme innoissamme ennen auringonnousua ja odotukset olivat korkealla myös ensimmäisen kokonaisen päivän osalta. Aamiainen oli järjestetty mukavasti, listalta sai valita mitä haluamme syödä ja kokki valmisti valitsemamme ruoat. Söimme aamiaisen nopeasti ja pääsimme lähtemään aamuhämärässä liikkeelle.

Masai Mara on erinomainen safarikohde. Siellä elää Kenian ylivoimaisesti suurin eläinpopulaatio. Masai Marassa sataa enemmän kuin Tansanian puolella Serengetissä ja sen vuoksi sinne tulee kuivalla kaudella (eli Suomen syksyllä) valtavasti eläimiä Tansaniasta. Masia Maraan vaeltaa gnuantilooppeja noin 1,3 miljoonaa, seeproja lähes 200 000 ja thomsoningaselleja noin 360 000.

Suomen syksyllä Masai Marassa on suuria villieläimiä enemmän kuin missään muualla. Masai Marassa voi nähdä afrikanpuhveleita, seeproja, eri gaselleja, topi-, gnu- ja punalehmäantilooppeja sekä virtahepoja. Niitä syöviä petoeläimiä ovat leijonat, leopardit, gepardit, hyeenat ja niilinkrokotiilit. Myös sakaaleja, aavikkoilveksiä ja servaaleja löytyy Masai Marasta.

Pian matkaan lähdettyemme törmäsimme kiinnostavaan näkyyn. Leijonat olivat metsästäneet saaliikseen gnuantiloopin ja olivat juuri ruokailemassa. Emme valitettavasti nähneet metsästystä, mutta aterioivia leijoniakin oli mukava katsella. Lähettyvillä oli muutama sakaali odottelemassa, jos leijonilta olisi jäänyt osa syömättä, mutta korppikotkat pitivät huolen siitä, että sakaaleille ei ainakaan tällä kertaa jäänyt mitään.

Meille kävi myös mahtava tuuri, kun näimme harvoin nähdyn servaalin. Servaali muistuttaa gepardia, mutta on sitä pienempi. Servaali on aikuisena 9 – 18  kg painoinen. Gepardia tai leopardia emme päivän aikana nähneet.

Masai Maran pitäisi olla erinomainen paikka nähdä kissapetoja. Tänään emme leijonia lukuunottamatta juurikaan niitä nähneet, mutta seuraavana päivänä meillä oli parempi tuuri! Leijonia näimme useaan otteeseen. Ja jälleen kerran saimme todeta, että kannattaa katsoa myös eri suuntaan kuin muut safarilla olijat!

Päivän aikana näimme lisäksi norsuja, kirahveja (poikkeuksellisesti näimme kirahveja myös istumassa), punalehmä-, gnu- ja topiantilooppeja, thompsoningaselleja, seeproja, niilinkrokotiileja, pahkasikoja ja näimme myös käärmeen luikertelevan auton vieressä! Näimme hieman kauempana makaavan norsun ja oppaamme Martin epäili norsun olevan kuollut. Martin kertoi puistonvartijoiden hakevan kuolleiden norsujen syöksyhampaat pois ja tämä on yksi keino yrittää vähentää salametsästystä.

Tänään valitsimme jälkiruokajuomaksi normaalisti juomamme vihreän teen sijaan masala chai teetä, jota emme olleet aikaisemmin juoneet. Juomamme masala chai oli käytännössä 50 % mustaa teetä ja 50 % maitoa. Tämän lisäksi oli mausteita, todella runsaasti inkivääriä, mutta myös kanelia, kardemummaa, neilikkaa ja muskottipähkinää. Normaalisti masala chaihin laitetaan melko paljon sokeria tai hunajaa makeutukseksi, mutta me pidimme siitä enemmän sellaisenaan. Hieman epäselväksi jäi, miksi Intian niemimaalta peräisin olevaa teejuomaa oli tarjolla Masai Maassa. Pidimme siitä kuitenkin niin paljon, että olemme juoneet sitä säännöllisesti myös kotona.

Loppuun vielä otoksia päivän aikana näkemistämme linnuista.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa