Toinen päivä upeassa Serengetin kansallispuistossa

Toinen päivä upeassa Serengetin kansallispuistossa

Jälleen saimme herätä eläinten ääniin, lähinnä hyeenojen ulvontaan. Tänään meillä oli ohjelmassa koko päivän safariajo Serengetin kansanpuistossa.

Tänään meillä oli toiveissa nähdä leopardi. Hieman harmittavasti sää oli harmaa ja hieman sateinen. Sateisella säällä ei välttämättä näe eläimiä yhtä paljon ja lisäksi kuvaaminen on haastavampaa, koska ikkunat pitää olla tällöin suurimman osan ajasta kiinni.

lue lisää
Serengetin kansallispuisto

Serengetin kansallispuisto

Serengetin kansallispuisto Tansaniassa lienee yksi maailman tunnetuimmista safaripuistosta. Serengetin kansallispuisto sijaitsee Tansanian ja Kenian rajalla ja on kooltaan 15 000 neliökilometriä. Rajan toisella puolella Keniassa on Masai Maran suojelualue, joka niin ikään on yksi maailman tunnetuimmista kansallispuistoista. Safari Serengetin kansallispuistossa onkin mahdollista yhdistää safariin Kenian Masai Marassa.

lue lisää
Ngorongoron kraatteri

Ngorongoron kraatteri

Ngorongoro ei teknisesti ottaen ole kansallispuisto, vaan suojelualue. Joskus aiemmin se on ollut osa Serengetin kansallispuistoa, mutta konfliktit maasai-heimon kanssa ovat johtaneet siihen, että päätettiin perustaa erillinen suojelualue. Toisin kuin kansallispuistossa, suojelualueella on sallittua asua ja harjoittaa pienimuotoinen kotitarveviljelyä. Kyseessä on maailman suurin kraatteri ja sen pinta ala on 260 neliökilometriä. Kraatterin arvioidaan olevan 25 000 suuren eläimen koti.

lue lisää
Lake Manyaran kansallispuisto

Lake Manyaran kansallispuisto

Olimme tässä vaiheessa olleet Afrikassa neljä päivää. Olimme olleet ja tulisimme olemaan tulevat päivät alueella, jossa sanotaan olevan erittäin suuri malarian riski, jonka vuoksi estolääkityksen sanotaan olevan välttämätön. Tämän vuoksi mekin söimme estolääkkeitä. Emme kuitenkaan olleet nähneet koko matkalla ainoatakaan hyttystä niin aloimme hieman pohtimaan estelääkityksen tarpeellisuutta, sillä käyttämämme Malarone on varsin kallis. Otimme kuitenkin taas tabletit ennen kuin lähdimme kohti Lake Manyaran kansallispuistoa.

lue lisää
Tarangiren kansallispuisto

Tarangiren kansallispuisto

Yöunet jäivät siis taas kerran lyhyiksi. Emme kuitenkaan antaneet sen haitata, sillä edessä oli 12 päivän safariseikkailu Tansaniassa ja Keniassa. Tulisimme käymään Tansanian puolella Tarangiressa, Lake Manyarassa, Ngorongorossa ja Serengetissä. Kenian puolella vierailemme Masai Marassa, Lake Nakurussa ja Samburussa. Aamiaisen jälkeen menimme aulaan odottamaan oppaamme saapumista.

lue lisää

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa