Toinen uskomaton päivä Krugerin kansallispuistossa

Toisena päivänämme ajattelimme, että lähdemme kohti Pretoriuskopia. Tämä on mukava reitti siinä mielessä, että sieltä pääsee melko näppärästi toista asfaltoitua tietä takaisin, joten samaa reittiä ei tarvitse ajaa heti uudemman kerran. Krugerin tieverkosto on varsin niukka, joten yleensä menomatkalla ja mahdollisella takaisintulomatkalla kuljetaan samaa tietä. Villieläinhavaintojen suhteen tämä ei sinällään ole välttämättä ongelma, sillä havainnot ovat yleensä pienestä kiinni. Samassa paikassa ei ehkä näy tiettynä hetkenä yhtään mitään, mutta minuuttia myöhemmin leopardi saattaa kävellä keskellä tietä. On silti maisemien vuoksi mukavaa, että menomatkaan ja paluumatkaan pystyy käyttämään eri reittejä.

lue lisää

Lisää eläinhavaintoja Krugerin kansallispuistossa

Aamupäivämme Krugerissa oli ollut todella onnistunut. Olimme ajaneet Sataran leiristämme Orpeniin ja takaisin. Olimme todella innoissamme, viiden tunnin aikana olimme nähneet lukuisia leijonia, leopardin ja kaksi gepardia, joskin gepardit vain kaukaa. Olimme nähneet myös lukuisia upeita antilooppilajeja. Aamupäivä oli tosiaan ylittänyt odotuksemme, sillä Keniassa ja Tansaniassa olimme saaneet huomata, että leopardien näkeminen on todella hankalaa. Näissä maissa emme olleet nähneet leopardia kunnolla huolimatta siitä, että oppaat kommunikoivat keskenään ja kertovat toisilleen mahdollisista havainnoista. Vaikka ajoimme Krugerissa omatoimisesti, olimme vihdoin saaneet varsin hyvän leopardihavainnon (ja lisää oli luvassa). Myöskään sarvikuonoja ei enää nykyään ole kovinkaan helppoa nähdä, niin metsästettyjä ne valitettavasti ovat.

lue lisää

Seuraavaksi kohti Krugerin kansallispuistoa Etelä-Afrikassa

Olimme olleet muutaman viikon matkalla itäisessä Afrikassa. Seuraavaksi me siirryimme Etelä-Afrikkaan. Meillä oli lento Kenian Nairobista Etelä-Afrikan Johannesbourgiin. Siellä meillä odotti vuokra-auto, jolla siirtyisimme Krugerin kansallispuistoon. Kruger on yksi maailman suurimmista kansallispuistoista, sen pinta-ala on jopa 18 989 km².

lue lisää

Ruokaileva leijonaperhe Samburun kansallispuistossa

Samburun sanotaan olevan suosittuin kansallispuisto Pohjoisemmassa Keniassa, vaikka se siis sijaitsee aivan keskellä Keniaa, mutta on se silti selvästi pohjoisempana kuin moni muu kuuluisa safaripuisto Keniassa, kuten esimerkiksi Amboseli, Masai Mara ja itäinen ja läntinen Tsavo. Ensimmäisenä iltana totesimme, että Samburu on todella rauhallinen kansallispuisto ja kovin montaa muuta safariautoa ensimmäisenä iltapäivän aikana nähneet.

lue lisää

Samburun kansallispuisto Keniassa

Lake Nakurun jälkeen suuntasimme kohti pohjoista ja Samburun kansallispuistoa. Samburun kansallispuisto sijaitsee keskellä Keniaa ja on kooltaan pieni, vain 165 neliökilometriä. Samburun kansallispuisto ei ollut meille aivan itsestään selvä vierailukohde. Harkitsimme vaihtoehtoina esimerkiksi Laikipia Plateauta ja Amboselia, josta on mahdollisuus hyvällä säällä nähdä Afrikan korkein vuori Kilimanjaro. Myös Aberdare kävi meillä mielessä.

lue lisää

Sarvikuonoja Lake Nakurun kansallispuistossa

Lake Nakuru on monelta osin hieman erikoinen kansallispuisto. Ensinnäkin puisto on aidattu, mikä on poikkeuksellista. Lisäksi puisto on varsin pieni, vain 188 neliökilometriä, josta järvi peittää kolmanneksen. Lake Nakuru oli joitain vuosia sitten kuuluisa flamingostaan, mutta järvellä oli kuitenkin joitain vuosia sitten iso tulva, jonka vuoksi suuri osa flamingoista siirtyi muille lähialueen järville. Parhaimmillaan flamingoja arvioidaan olleen järvellä jopa kolme miljoonaa. Flamingoja on viime vuosina jälleen palannut Lake Nakurun kansallispuistoon ja vuonna 2017 niitä oli jo 300 000.

lue lisää

Servaali ja muita eläinhavaintoja Masai Marassa

Meidän ensimmäinen iltamme Masai Marassa oli erittäin onnistunut. Aamulla heräsimme innoissamme ennen auringonnousua ja odotukset olivat korkealla myös ensimmäisen kokonaisen päivän osalta. Aamiainen oli järjestetty mukavasti, listalta sai valita mitä haluamme syödä ja kokki valmisti valitsemamme ruoat. Söimme aamiaisen nopeasti ja pääsimme lähtemään aamuhämärässä liikkeelle.

lue lisää

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa