Kohti Isoa valliriuttaa ja Atherton Tablelands

Kohti Isoa valliriuttaa ja Atherton Tablelands

Edessä oli matkan viimeinen vähän pidempi ajomatka. Lähdimme aikaisin aamulla Airlie Beachilta kohti Cairnsia. Onneksi ajomatka oli huomattavasti edellisiä lyhyempi, vähän yli 600 kilometriä, joka tarkoitti noin seitsemää tuntia. Päätimme kuitenkin lähteä matkaan mahdollisimman aikaisin, jotta ehtisimme vähän tutustua Cairnsiin ja sen ympäristöön ennen seuraavana päivänä alkavaa muutaman yön snorklausretkeämme Isolle valliriutalle.

lue lisää
Airlie Beach ja Whitsunday-saari

Airlie Beach ja Whitsunday-saari

Kuten aiemmin tuli todettua, pohdimme kauan, kulkisimmeko kaupunkien välillä omalla autolla vai lentäen. Päätimme valita ajamisen. Tämä tiesi paljon kilometrejä. Valintamme oli, että teemme täysin ajamiselle pyhitettyjä päiviä ja toisaalta lopun ajan teemme muuta....

lue lisää
Brisbane on aliarvostettu kaupunki

Brisbane on aliarvostettu kaupunki

Brisbanen osalta päätös oli hankalampi. Useissa lähteissä Brisbane mainittiin varsin tylsänä kohteena ja sellaisena, joka kannattaisi jättää jopa välistä. Päätimme kuitenkin olla Brisbanessa neljä yötä ja levähtää vähän pitkien ajomatkojen jälkeen. Ajomatkamme Sydneystä Brisbaneen oli nimittäin yli 10 tuntia.

lue lisää
Blue Mountainsin kansallispuistossa

Blue Mountainsin kansallispuistossa

Blue Mountainsin kansallispuisto on hieno luontokohde. Se sijaitsee varsin lähellä Sydneytä, alle kahden tunnin ajomatkan päässä. Blue Mountainsin sanotaan saaneen nimensä siitä, että se näyttää kaukaa katsottuna siniseltä. Sininen väri johtuu Blue Mountainsin kansallispuistossa olevista eukalyptuspuista, jotka erittävät eteerisiä öljyjä erityisesti, kun on lämmintä ja kuivaa.

lue lisää
Sydney on upea kaupunki

Sydney on upea kaupunki

Melbournen jälkeen meillä oli vuorossa Sydney. Sydney on näistä kahdesta selvästi kuuluisampi ja siellä on kuuluisia maamerkkejä, kuten Sydneyn satamassa sijaitsevat oopperatalo ja Harbour-silta. Sydneyssä on myös maailmankuuluja rantoja. Oli mielenkiintoista kokea Sydney ja samalla ehkä verrata sitä Australian toiseksi suurimpaan kaupunkiin Melbourneen.

lue lisää
Great Ocean Road – yksi maailman upeimpia maisemareittejä

Great Ocean Road – yksi maailman upeimpia maisemareittejä

Great Ocean Road on yksi maailman tunnetuimmista maisemareiteistä. Tie rakennettiin 1919 – 1932 ensimmäisestä maailmansodasta palanneiden sotilaiden työllistämisprojektina. Reitti alkaa Melbournen läheltä Torquayin rantakaupungista ja kulkee 243 kilometrin matkan Allansfordiin, Warrnamboolin lähelle. Tunnetuin maamerkki on 12 apostolin kivimuodostelma, mutta reitin varrella on kuitenkin paljon muitakin upeita kohteita, joilla kannattaa pysähtyä.

lue lisää

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa