Blue Mountainsin kansallispuisto on hieno luontokohde.  Se sijaitsee varsin lähellä Sydneytä, alle kahden tunnin ajomatkan päässä. Blue Mountainsin sanotaan saaneen nimensä siitä, että se näyttää kaukaa katsottuna siniseltä. Sininen väri johtuu Blue Mountainsin kansallispuistossa olevista eukalyptuspuista, jotka erittävät eteerisiä öljyjä erityisesti, kun on lämmintä ja kuivaa.

Tällä kertaa emme heränneet aivan yhtä aikaisin kuin yleensä päiväretkipäivinä, mutta olimme Blue Mountainsin kansallispuistossa kuitenkin ennen puoltapäivää. Päätimme tehdä kehutun Wentworth Falls -kävelyreitin. Reitti on varsin lyhyt, mutta paikoitellen myös varsin jyrkkä. Näköalat olivat hienoja ja matka kulki muun muassa hienon kivikielekkeen alla ja reitin nimikkovesiputous oli upea.

Wentworth Falls -kävelyreitin jälkeen kävimme myös katsomassa puiston kuuluisinta maamerkkiä, Three Sisters kivipatsaita. Maamerkin takana löytyy myös tarina. Kolme siskosta rakastuivat kolmeen mieheen naapuriheimosta. Avioliitto oli kuitenkin heimolakien mukaan kielletty eri heimoista olevien henkilöiden välillä. Naapuriheimon miehet eivät halunneet hyväksyä tätä ja aikoivat kaapata siskokset. Noitatohtori päätti muuttaa siskokset väliaikaisesti kivipatsaiksi heitä suokellakseen. Noitatohtori kuitenkin kuoli ennen kuin oli muuttanut näitä takaisin. Lopputulos oli, että siskokset jäivät kivipatsaiksi.

Katselimme Three Sistersin kivipatsaita Echo Point -näköalapaikalta. Kieltämättä kivipatsaat olivat varsin vaikuttavia, mutta yksin niitä oli turha toivoa katselevansa. Päinvastoin, näköalapaikka olikin varsin ruuhkainen ja kuvausvuoroa ja reunalle pääsemistä joutui jopa odottamaan lyhyen hetken.

Mielestämme päiväretkemme Blue Mountainsin kansallispuistoon oli onnistunut ja suosittelemme sitä kaikille Sydneyssä useamman päivän olevalle. Ei kannata jäädä pyörimään vain Echo Pointille, sillä näköalapaikka on todennäköisesti aivan täynnä ihmisiä. Sen sijaan kannattaa kävellä yksi tai useampi kävelyreitti, sillä ne ovat ihmismäärän osalta varsin rauhallisia. Rauhallisuuden lisäksi maisemat ovat erittäin kauniita.

Oletko sinä käynyt Blue Mountainsin kansallispuistossa?

4 Kommentit

 1. Tuo on upea paikka! Tuli käytyä viitisen vuotta sitten. Uusintakin kelpaisi, kävelyreiteillä on tosi hienoja maisemia. Jos en väärin muista, niin me taisimme olla paikalla melko ajoissa aamulla, joten ei ollut ruuhkia.

  Vastaa
  • Blue Mountainsin kansallispuisto on tosiaankin loistava paikka rauhoittua Sydneyn vilinän jälkeen! Mukava kuulla, että sinäkin pidit kyseisestä kansallispuistosta. Australiaan olisi kyllä mukava matkata uudestaan, mm. Tasmania kiinnostaisi meitä.

   Vastaa
 2. Three capes Track Tasmaniassa on aivan mieletön jos hiking kiinnostaa

  Vastaa
  • Hei kiitos vinkistä Hanna. Tasmania kiinnostaa meitä kovasti. Olemme muutoinkin puhuneet, että olisi kiva päästä käymään uudelleen Australiassa ja keskittyä enemmän patikointiin, sillä reissulla varmasti varaamme aikaa myös Tasmaniaan.

   Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa