Kun suunnittelimme Australian matkaamme, mietimme kovasti, että missä kaupungeissa haluamme käydä. Toinen asia, mitä mietimme, oli se, miten me liikkuisimme kaupunkien välillä. Vaihtoehtoine meillä oli siis autolla tai lentäen. Joka tapauksessa olimme päättäneet, että liikumme Australiassa omalla autolla. Sen takia valittiin auto myös kaupunkien välillä, vaikka välimatkat toisinaan muodostuivat pitkiksi.

Halusimme matkallamme vierailla ehdottomasti Melbournessa, Sydneyssä ja Cairnsissa. Sydneyn ja Cairnsin välissä on Brisbane ja Airlie Beach (Whitsundays), jotka vaikuttivat hyviltä pysähdyksiltä. Airlie Beachilla olimme päättäneet tehdä veneretken, mutta jättää paikassaoloajan muuten minimiin. Brisbanen osalta päätös oli hankalampi. Useissa lähteissä Brisbane mainittiin varsin tylsänä kohteena ja sellaisena, joka kannattaisi jättää jopa välistä. Päätimme kuitenkin olla Brisbanessa neljä yötä ja levähtää vähän pitkien ajomatkojen jälkeen. Ajomatkamme Sydneystä Brisbaneen oli nimittäin yli 10 tuntia.

Ratkaisumme oli loistava, sillä ihastuimme Brisbaneen. Brisbane ei jää yhtään jälkeen kuuluisemmista Melbournesta ja Sydneystä. Brisbanekin on varsin iso kaupunki ja asukkaita siellä on 2,5 miljoonaa. Se tuo mieleen jollain tavalla useamman eurooppalaisen kaupungin, sillä sitä halkoo joki.

Brisbanen lähellä on kaksi kuuluisaa rantakaupunkia, Gold Coast ja Sunshine Coast. Brisbanesta ei kuitenkaan tarvitse lähteä pois päästäkseen rannalle ja uimaan. Kaupungin läpi virtaava joki ei houkuttele uimaan, mutta Brisbanessa on keinotekoinen hiekkaranta ja kaunis laguuni. Tämä yllätti meidät täysin ja paikka oli erittäin kaunis. Laguunin vieressä kulkee kävelykatu, joka on kukkaköynnösten peittämä. Lisäksi kävelykatu ja laguuni ovat todella kauniisti valaistuja illalla.

Australia on kuuluisa grillauksesta. Joen rannassa oli useita grillauspaikkoja, joissa pystyi ilman maksua valmistamaan ruokaa. Tämä oli sopiva tilaisuus maistaa kengurua. Päätimme käydä hakemassa marketista salaattia ja kengurupihvejä ja valmistaa ne itse grillaamalla. Kengurupihvejä ei myyty kovin pienissä paketeissa, joten jouduimme ostamaan niitä turhan paljon. Kengurun liha on punaista, mutta hyvin vähärasvaista. Sitä ei missään tapauksessa saa grillata liian kypsäksi tai siitä tulee epämiellyttävän sitkeää. Kengurupihvimme onnistui hyvin.

Brisbanessa näkyi paljon myös kekokanoja, jotka ovat varsin kookkaita kanalintuja. Niitä oli useita rannan kävelykadulla ja ne olivat varsin hauska näky. Ne kuopivat maata ja heittelivät sitä suuria määriä kävelykäytävälle. Alkujaan niiden elinympäristöä ovat olleet sademetsät, mutta ne näyttävät tulevan ilmeisen hyvin toimeen myös kaupungeissa.

Kaiken kaikkiaan Brisbane vakuutti meidät. Brisbanessa oli paljon mielenkiintoisia ravintoloita, kaupunki itsessään oli kaunis ja laguuni oli todella hieno. Myös maisemat joen toiselta puolen kohti keskikaupunkia olivat upeita. Lisäksi kaupungista tuli mukavan urheilullinen mielikuva, sillä lenkkeilijöitä ja muita reippailijoita tuli vastaan todella paljon. Jos Australiaan lähtee, ei Brisbanea kannata meidän mielestämme jättää missään tapauksessa väliin!

Oletko sinä käynyt Brisbanessa?

6 Kommentit

 1. Harmillisesti minulla oli joulun alla vain viikon verran Australiassa aikaa, ja siitäkin suurin osa meni töiden merkeissä. Mielenkiintoisten töiden kylläkin, mutta olisihan Australiaan ollut mukavaa jäädä pidemmäksikin aikaa kiertelemään.

  Brisbanesta oli mukava lukea, kun siitä ei paljon kirjoitella. Näyttää hienolta, ja tosi hauskoja nuo grillauspisteet!

  Vastaa
  • Mukavaa Teija, kun jätit kommentin! Australia on niin suuri, ettei kaikkia kiinnostavia paikkoja ehdi yhdellä matkalla näkemään. Hienoa, että olet saanut mahdollisuuden tehdä työmatkan Australiaan.

   Meidän mielestämme on oikeastaan harmi, että Brisbanesta kirjoitetaan niin vähän, sillä se on todella viihtyisä kaupunki.

   Vastaa
 2. Samaa mieltä, aliarvostettu kaupunki. Me ollaan tykästytty niin paljon, että voi olla, että lähivuosina löydetään itsemme sieltä asumasta. Toki ravintoloita ja meininkiä on vähemmän kuin isommissa kaupungissa, mutta itse tykkään Brisbanen rauhasta verrattuna isompiin kaupunkeihin. Ja säästä 🙂 En ole muuten koskaan kuullut tuota kekokana -suomennosta ennen. Hyvä tietää!

  Vastaa
  • Kiva Anna, kun kommentoit! Brisbane on kaupunki, jossa mekin voisimme kuvitella asuvamme! Me koimme kaupungin ravintolatarjonnan monipuolisena ja itsellemme riittävänä. ?

   Vastaa
 3. Mukava kuulla että tykkäsitte Brisbanesta ja kiva ylipäätään lukea mielipiteitä kaupungista. Oma Australian-matka on vielä haaveilun asteella, mutta olen miettinyt voisiko Brisbane olla hyvä vaihtoehto paljon puhuttujen Sydneyn tai Melbournen rinnalle. Ainakin tämän perusteella vaikuttaa houkuttelevalta kaupungilta!

  Vastaa
  • Mukava kuulla, että postaus Brisbanesta on ollut kiinnostavaa luettavaa! Tämä kaupunki on tosiaan jäänyt vähemmälle huomiolle. Me melkein jätimme Brisbanen väliin, mutta onneksi lopulta mahdutimme sen suunnitelmaamme! Siitä tuli ainakin minun lempikaupunkini Australiassa. Ehdottomasti kannattaa siis harkita Brisbanessa käymistä.

   Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa