Samburun sanotaan olevan suosittuin kansallispuisto Pohjoisemmassa Keniassa, vaikka se siis sijaitsee aivan keskellä Keniaa, mutta on se silti selvästi pohjoisempana kuin moni muu kuuluisa safaripuisto Keniassa, kuten esimerkiksi Amboseli, Masai Mara ja itäinen ja läntinen Tsavo. Ensimmäisenä iltana totesimme, että Samburu on todella rauhallinen kansallispuisto ja kovin montaa muuta safariautoa ensimmäisenä iltapäivän aikana nähneet.

Samburussa on norsuja, virtahepoja, afrikanpuhveleita, seeproja, leijonia, leopardeja,  hyeenoja ja villikoiria. Puistosa on myös iso- ja vähäkuduja, sekä jo edellisessä postauksessa mainitsemiamme  grewy seeproja, somalian strutseja, verkkokirahveja, kirahviantilooppeja ja keihäsantilooppeja. Meillä oli Samburussa hyvä tuuri havaintojemme suhteen, sillä vaikka leopardit ja gepardit jäivät puuttumaan, niin muista Samburussa asuvista kuuluisimmista eläimistä teimme hyviä näköhavaintoja ja saimme niistä lisäksi erinomaisia kuvia ja näimme taas lähietäisyydeltä ruokailevia leijonia.

Samburun kansallispuistossa näimme myös jo aiemmista puistosta tuttuja eläimiä: muun muassa vaippashakaaleja, norsuja, paviaaneja ja pahkasikoja.

Näimme Samburussa myös paljon erilaisia lintuja. Sarvinokkien heimoon kuuluvat linnut nousivat suosikkiemme joukkoon ja ne erottuivat helposti suurehkoine ja kaartuvine nokkineen.

Antiloopit tuntuvat olevan harmittavan usein hieman aliarvostettuja ja pääpaino on muissa eläimissä, kuten kissapedoissa, norsuissa, kirahveissa ja sarvikuonoissa. Meille Samburun kohokohta oli kuitenkin keihäsantiloopit ja kirahviantiloopit. Kuuluisimmista Afrikan antiloopeista meillä on näkemättä vielä isohevosantilooppi (roan) ja ehkä se kaikista näyttävin mustahevosantilooppi (sable). Seuraavaan safarimatkaan olemme yrittäneet valita paljon sellaisia kohteita, joissa kyseisiä antilooppeja olisi todennäköisintä nähdä.

Pidättekö te antilooppeja kiinnostavana? Mitkä ovat teidän suosikkieläimenne safarilla?

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa