Olimme olleet muutaman viikon matkalla itäisessä Afrikassa. Seuraavaksi me siirryimme Etelä-Afrikkaan. Meillä oli lento Kenian Nairobista Etelä-Afrikan Johannesbourgiin. Siellä meillä odotti vuokra-auto, jolla siirtyisimme Krugerin kansallispuistoon. Kruger on yksi maailman suurimmista kansallispuistoista, sen pinta-ala on jopa 18 989 km².

Kuulostaa mahtavalta, ainoana pienenä ongelmana oli, että lentomme laskeutui kolmelta aamuyöstä. Mietimme, että saammekohan auton käyttöön heti, vai pitääkö meidän odottaa aamuun. Onneksi ei tarvinnut, vaan auton käyttöönotto tapahtui itse asiassa aika helposti.

Vaikka emme olleet juurikaan nukkuneet, lähdimme ajamaan kohti Krugeria. Iloitsimme, että voisimme olla kansallispuistossa hyvinkin varhain. Kun aloimme lähestymään Krugeria, alkoi maisemat muuttua koko ajan upeammiksi. Valitettavasti ajoimme lähellä Krugeria hieman harhaan ja menetimme ehkä noin tunnin. Pääsimme kuitenkin mukavan aikaisin, noin 11 aikaan, kansallispuiston portille.

Krugerin puisto on yksi Afrikan-mantereen monipuolisimmista. Krugerissa sanotaan olevan suhteellisen helppoa nähdä niin sanottu ”big five” eli norsu, afrikanpuhveli, leijona, sarvikuono ja leopardi. Krugerissa on mahdollista nähdä myös villikoiria, vaikka me emme onnistuneetkaan niitä tällä reissulla näkemään. Krugerissa on mahdollista nähdä esimerkiksi myös gepardeja, hyeenoja, gnuantilooppeja, seeproja, kirahveja, njaloja, isokuduja, kirjoantilooppeja (bushbuck), vesiantilooppeja (waterbuck), vaippasakaaleja ja virtahepoja. Krugerissa on myös runsaasti muita eläimiä nisäkkäiden lisäksi kuten erilaisia matelijoita ja useita lintulajeja.

Tankkasimme automme tankin täyteen Orpenin portilla ja lähdimme puistoon. Vaikka olimme viettäneet yli kaksi viikkoa eri safareilla, olimme kuitenkin hieman jännittyneitä, sillä tämä oli ensimmäinen kerta, kun ajoimme itse eikä meillä ollut mukana opasta. Olimme kuitenkin havaintojemme suhteen varsin onnekkaita heti alusta alkaen. Näimme ensimmäisenä päivänä muun muassa useita njaloja ja isokuduja, joita emme aikaisemmin olleet nähneet. Lisäksi näimme ihastuttavan, pienen puna-antiloopin (steenbock).  Näimme myös vesiantilooppeja, impaloita, useita seeproja, kirahveja ja norsulaumoja.

Illalla, auringon jo laskiessa, vastaan tuli iso määrä paviaaneja keskellä tietä. Jäimme katselemaan niitä joksikin aikaa. Paviaanilaumassa oli useamman kymmenen paviaania eri ikäisiä yksilöitä. Mukana oli myös muutama aivan pieni poikanen, joita emot suojelivat. Poikaset olivat välillä istuskelemassa itse tiellä, mutta aina auton lähestyessä emot ottivat poikasensa tiukkaan syleilyynsä ja kääntyivät poispäin tiestä.

Paviaaneja oli todella kiinnostavaa katsella, mutta matkaa leiriimme oli yli 10 kilometriä eikä pimeän tultua ole sallittua ajaa Krugerissa, jonka vuoksi lähdimme ajamaan vastentahtoisesti kohti leiriä. Leirissä piti olla viimeistään kuudelta ja me olimme siellä muutaman minuutin kuuden jälkeen. Olimme hieman huolissamme, että tuleeko muutaman minuutin myöhästymisestämme jotain ongelmia, mutta ei tullut. Huomasimme myös, että meidän jälkeemme tuli vielä jokusia autoja eikä heilläkään tuntunut olevan ongelmia myöhäisen leiriin tulon kanssa. Mietimme kuitenkin, että yritämme tulevina iltoina olla leirissämme ajoissa. Aivan helppoa tämä ei ole, koska illat ovat loistavaa aikaa eläinhavainnoille, joten eihän sitä millään malttaisi lähteä takaisin leiriin!

Olimme ensimmäiseen päiväämme todella tyytyväisiä. Olimme etukäteen lukeneet, että Krugerissa näkee eläimiä hyvin myös omatoimisesti. Silti meillä oli etukäteen pieni epävarmuus siitä, että näkeekö eläimiä yhtä helposti kuin kuuluisissa Ngorongorossa, Serengetissä ja Masai Marassa. Kokemuksemme näistä kuuluisimmista kansallispuistoista olivat keskenään erilaisia, mutta ei Kruger mielestämme jäänyt noita kohteita huonommaksi. Seuraavina päivinä havaintomme olivat vielä upeampia kuin ensimmäisenä päivänä ja Kruger lunasti ehdottomasti paikkansa suosikkipuistojemme joukkosta!

Loppuun vielä perinteiset päivän lintukuvat. Näimme uusiakin lintulajeja, kuten kuningastrapin (kori bustard) ja upean sinisen raitapyrstökottaraisen (Burchell’s starling).

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa