Chapman’s Peak Drive on upea, lyhyehkö näköalareitti Kapkaupungin lähistöllä. Sen sanotaan olevan jopa yksi maailman upeimmista rannikkoreiteistä. Emme osaa sanoa, nouseeko se mielestämme aivan upeinten reittien joukkoon, mutta vaikuttava reitti se joka tapauksessa on. Koska se sijaitsee aivan lähellä Kapkaupunkia ja on siksi helposti saavutettavissa, ei sitä missään tapauksessa kannata jättää väliin.

Reitti kulkee Hout Baysta Noordhoekiin ja tähän suuntaan useimmat ajavat reitin, sillä Hout Baylla oleva portti on helppoa saavuttaa Kapkaupungista käsin. Reitillä on kaikkiaan 114 mutkaa ja se on 9 km pitkä. Sen voi periaatteessa ajaa molempiin suuntiin ja se on myös varmasti vaikuttava molempiin suuntiin, mutta se kannattaa mielestämme ajaa kuitenkin päinvastaiseen suuntaan Noordhoekista Hout Bayhin. Tämä johtuu siitä, että vasemmanpuoleisen liikenteen Etelä-Afrikassa päinvastaiseen suuntaan ajaessa pääsee ajamaan reittiä meren puolella. Näköalat kokonaisuudessaan ovat tällöin paremmat ja myös näköalapaikoille on huomattavasti helpompi pysähtyä. Reitin ajaminen Noordhoekista Hout Bayn suuntaan onnistuu kätevästi, jos yhdistää sen pingviinien katseluun Boulders Beachilla, jonka jälkeen lähtee kohti Chapman’s Roadia. 

Vaikka reitti on kapea ja mutkitteleva, on se silti helppo ja miellyttävä ajettava. Hout Bayn jälkeenkin maisemat säilyvät varsin hienoina, kun Kapkaupunki alkaa lähestymään.

Tiehen sisältyy tietulli, joka on muutaman euron henkilöautolta. Maksu on varsin nimellinen eikä tietä tuon takia ole mitään järkeä jättää ajamatta. Jos tien ajaa Noordhoekista Hout Bayn suuntaan, maksetaan tullimaksu rannikkotien päätteeksi. Jos taas ajaa päinvastaiseen suuntaan, maksetaan tullimaksu heti matkan alussa.

Ajon jälkeen päätimme lähteä tutustumaan Kapkaupunkiin. Menimme Woodstockin alueelle ja päätimme käydä syömässä siellä. Alue ei ollut kovinkaan miellyttävä laskevan auringon aikaan eikä alueella varsinaisesti suositella kävelyä iltaisin. Pääsimme kuitenkin pysäköimään ravintolan parkkipaikalle ja tällaisilla paikoillla autoja oikeasti myös vartioidaan. Suurempia ongelmia emme sen vuoksi myöhäisestä ajankohdasta huolimatta kokeneet.

 

 

Mikä on upein (rannikko)maisema reitti, jolla olet ajanut?

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa