Valaiden katselu jäi automme ongelmien ja kaatosateen vuoksi hieman vajaaksi, sillä jouduimme lähtemään Hermanuksesta karkuun kaatosadetta. Olimme aluksi ajatelleet, että saattaisimme mennä samana päivänä myös Boulders Beachille katsomaan afrikanpingviinejä. Sateessa afrikanpingviinejä ei tietenkään olisi mukava katsella, mutta toivoimme, että Boulders Beachilla ei sataisi. Boulders Beach sijaitsee Simon’s Townin läheisyydessä ja pikkukaupunkia lähestyessämme sään puolesta ei näyttänyt hyvältä, sillä edelleen satoi varsin reippaasti. Tiedossamme oli myös se, että talvikuukausina paikka suljetaan jo kello 17, joten sateen loppumisen odottelu ei ollut mahdollista.

Olimme kuitenkin loppujen lopuksi varsin onnekkaita, sillä sade loppui juuri ennen kuin ehdimme rannalle. Juuri loppunut sade yhdistettynä varsin myöhäiseen saapumisaikaamme takasi sen, että saimme kuitenkin katsella afrikanpingviinejä rauhassa niin, että paikalla oli lisäksemme vain muutama muu henkilö.

 

Paikka oli helppo löytää, sillä opasteet olivat varsin hyvät. Lisäksi rannan edessä oli isohko parkkipaikka, jossa oli virallinen pysäköinninvalvoja. Hän välittömästi ilmoitti meille, että automme on hänen valvonnassaan ja siten turvassa. Sisäänpääsymaksu oli vajaat 150 Etelä-Afrikan randia eli noin 9 euroa henkilöä kohden.

Afrikangviinejä pitäisi nähdä parhaiten helmikuun ja elokuun välisenä aikana. Nyt syyskuun puolivälissä paras aika oli juuri mennyt ohi, mutta afrikanpingviinejä oli kuitenkin sadoittain. Jos suurin osa afrikanpingviineistä olisi ollut merellä, olisi se varmasti harmittanut aika tavalla, sillä emme olleet aiemmin nähneet pingviinejä luonnossa, vaikka olimme joitain kuukausia aikaisemmin toivoneet näkevämme niitä Galapagossaarella. Vedet siellä olivat kuitenkin hieman liian lämpimiä ja galapagosinpingviinit olivat lähteneet kauemmas viileämpien vesien toivossa.

Boulder’s Beachilla meitä siis onnisti. Isoa afrikanpingviinipopulaatiota katsellessa on vaikea uskoa, että afrikanpingviinit ovat erittäin uhanalaisia. Itse asiassa afrikanpingviinien kehitys lajina on ollut varsin murheellinen. 200 vuotta sitten afrikanpingviinejä eli vielä 4 miljoonaa, 100 vuotta myöhemmin enää 1,5 miljoonaa. Vuonna 2000 afrikanpingviinejä arvioitiin olevan enää 200 000 ja 10 vuotta myöhemmin enää 55 000 yksilöä. Tällä tahdilla afrikanpingviinien arvellaan häviävän luonnosta vuoteen 2026 mennessä. Lajin kehitys on siinäkin mielessä todella hälyttävää, että koko Afrikan mantereella on onnistuttu useiden muiden lajien suojelun osalta erinomaisesti ja todella monen lajin kannat ovat elpyneet viimeisten vuosikymmenten aikana, joskin sarvikuonojen osalta tilanne on edelleen erittäin huono. Boulders Beachille oli rakennettu pingviineille pesiä, ja toivomme todella, että afrikanpingviinit saadaan pelastettua.

Pingviinejä oli valtavan hauska katsella. On uskomatonta, miten niin vaappuvasti ja kömpelösti maalla liikkuvat pingviinit liikkuvat vedessä todella sulavasti. Rannalla oli myös nuoria pingviinejä, joiden pehmeä höyhenpeite oli vasta osin irtoamassa. Boulder’s Beach oli todella upea kokemus eikä sitä kannata missään nimessä jättää väliin, jos vierailee Kapkaupungissa!

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa