Duiker Island sijaitsee aivan Hout Bayn edustalla, joka on Chapman’s Peak Driven virallinen alkupiste. Me tosin suosittelemme ajamaan reitin päinvastaiseen suuntaan eli Noordhoekista Hout Bayhin. Duiker Islandilla asustaa tuhansia merikarhuja, mutta myös lukuisia merilintuja.

Saarelle ei ole mahdollista rantautua, mutta veneellä pääsee riittävän lähellä, jotta merikarhujen puuhia on mahdollista ihailla. Suurin osa saaren merikarhuista on nuoria uroksia, jotka eivät ole vielä sukukypsiä. Merileijonat saavuttavat sukukypsyyden, kun ne tulevat 8-12 vuoden ikään hieman niiden koosta riippuen. Aivan pienimpiä poikasia saarella ei ole, koska merenkäynti saaren ympärillä on usein rajua.

Retki kesti kokonaisuudessaan noin 40 minuuttia ja merikarhuja oli mahdollista katsella 10 minuutin ajan. Saareenhan ei pääse jalkautumaan, mutta jokunen merikarhu tuli uimaan veneemme lähelle.  Retken hinta on edullinen, 6 euroa. Matka Duiker Islandille on mahdollista järjestää kätevästi esimerkiksi yhdistettynä Chapman’s Peak Driveen.

Tiheimmillään saari on asuttuna Suomen talvella tammikuun ja maaliskuun välillä, mutta merikarhuja oli runsaasti myös syyskuussa.

Retki on varsin lyhyt, mutta maisemat Duiker Islandille mentäessä ovat upeat ja merikarhujen puuhia oli hauskaa katsella. Saaren läheisyydessä näkyi myös lukuisia erilaisia lintuja. Mikäli pidät eläimistä, niin suosittelemme Duiker Islandia retkikohteeksi Kapkaupungin loman yhteyteen!

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa