Kirstenboschin kasvitieteellistä puutarhaa pidetään yhtenä maailman hienoimmista kasvitieteellisistä puutarhoista. Se sijaitsee pöytävuoren juurella noin 13 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Kirstenboschista lähtee itse asiassa yksi patikointireittikin pöytävuorelle, joka on hieman pidempi ja vaativampi kuin suosituin Platteklip Gorge -reitti.

Yksi asia, joka Kirstenboschista tekee ainutlaatuisen, on se, että siellä on vain kotoperäisiä kasveja. Puutarhan 36 hehtaarin alueella kasvaa yli 7 000 lajin kasveja, jotka vaihtelevat niemimaan vehreämpien alueiden kasveista kuivempien alueiden kasveihin.

Kirstenboschissa voi periaatteessa vierailla ympäri vuoden. Meidän mielestämme paras aika vierailla on kuitenkin Suomen syksy elokuusta marraskuulle, sillä se on fynbosien kukinta-aika. Fynbos on Etelä-Afrikassa Western Capen provinssin alueella sijaitseva kasvillisuusvyöhyke, joka on kasvillisuudeltaan ainutlaatuinen maailmassa. Alueella kasvavista 8 000 kasvilajista kahta kolmasosaa ei esiinny missään muualla. Fynbosin lajisto koostuu pääasiassa erilaisista kanervoista, proteoista ja ruohomaisista Restionaceae-heimoon kuuluvista kasveista.

Upeinta Kirstenboschissa oli meidän mielestämme kuitenkin Centenary Tree Canopy Walkway, joka tunnetaan nimellä Boomslang. Tämä on 130 metrin mittainen teräs- ja puusilta, ja se kulkee osittain puiden läpi, osittain niiden yläpuolella. Silta tarjoaa upeat näkymät puutarhaan ja on muutenkin upea.

Kirstenboschin puutarhassa on tarjolla keskellä päivää myös ilmaisia opaskierroksia. Meidän vieraillessamme niitä ei enää mennyt johtuen siitä, että kello oli niin paljon. Jos sellaisia olisi ollut, olisimme varmasti osallistuneet, sillä oppaat osaisivat varmasti kertoa kasveista monipuolisesti. Ilmeisesti jonkinlaisia kuulokkeitakin olisi ollut saatavilla, mutta tästä emme tienneet.

Kirstenbosch oli yksi upeimmista kasvitieteellisestä puutarhasta, jossa olemme vierailleet. Itse asiassa, Kirstenbosch on valittu maailman 7  parhaimman kasvitieteellisen puutarhan joukkoon. Yleensä kasvitieteelliset puutarhat ovat mielestämme hieman tylsiä, mutta Kirstenbosch ei missään nimessä ollut. Sisäänpääsymaksu puutarhaan on hieman yli neljä euroa ja puutarha oli mielestämme vähintään sen arvoinen.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa