Robben Islandilta paluun jälkeen meillä oli muutama tunti aikaa ennen seuraavaa retkeämme. Se oli juuri sopivasti tutustuaksemme pieneen Bo Kaapin kaupunginosaan. Bo Kaap sijaitsee Kapkaupungin länsipuolella Signal Hillin rinteellä, varsin lähellä V & A Waterfrontia. Bo Kaap on tunnettu erityisesti värikkäistä kivitaloistaan.

Bo Kaap alkoi kehittyä 1760-luvulla, kun Hollannin Itä-Intian kauppakomppania alkoi tuoda tuoda Etelä-Afrikkaan orjia Indonesiasta, Sri Lankasta, Malesiasta ja Intiasta ja Bo Kaapista tuli etenkin islaminuskoisten siirtolaisten asuinpaikka.

Bo Kaap oli pienempi kuin olimme ajatelleet. Toisin kuin vaikkapa Kuuban Trinidad, jossa värikkäitä taloja on kortteleita toisensa perään, niin Bo Kaapin värikkäät talot sijaitsivat muutaman korttelin alueella. Kokonsa puolesta värikkäiden talojen alueen suuruus muistuttikin paljon Buenos Airesin La Bocaa.

Ihmiset Bo Kaapissa olivat erittäin ystävällisiä. Aluksi hieman mietitytti ihmetellä ja kuvata toisten koteja eikä mennyt kauaakaan, kun jostain talosta meille alettiin huudella jotain. Selvisi kuitenkin, että huutelija halusi meidän kuvaavan häntä ja hänen kotitaloaan! Ihmisiä ei tuntunut muutenkaan lainkaan häiritsevän meidän puuhamme. Toisaalta monet ovat varmasti varsin tottuneet alueella parveileviin turisteihin.

Vaikka Bo Kaap olikin varsin pieni, on se meidän mielestämme vierailemisen arvoinen kohde Kapkaupungissa. Pieni koko myös tarkoittaa, että Bo Kaap on varsin nopeasti nähty eikä sen katsastamiseen kulu sen vuoksi kovinkaan paljon aikaa. Parhaimmillaan Bo Kaap on ehdottomasti aurinkoisena päivänä, jolloin talojen värit pääsevät todella oikeuksiinsa. Bo Kaapissa voi kuitenkin vierailla hyvin myös pilvisenä päivänä ja se on silloinkin oikein hieno kohde.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa