Me emme ole ennen tehneet vuosikoosteita matkoistamme. Nytkään emme suurinta osaa vuoden matkoistamme ole ehtineet taltioida vuoden aikana blogin puolelle, mutta tässä ensimmäinen vuosikoosteemme. 

canopy walk, Ulu Temburong kansallispuisto, Brunei
nenäapinoita, Brunei
snorklaamassa Apo-saarella Filippiineillä
harmaavalasretki Guerrero Negro, Meksiko
harmaavalasretki Guerrero Negro, Meksiko

Meksiko

Helmikuussa lähdimme Meksikoon. Meksikossa ei pitkään aikaan ollut ollut mitään koronarajoituksia, joten matkan uskalsi varata ilman, että joutui pelkäämään, että rajoitukset muuttuisivat varaushetken ja matkustushetken ajankohdan välillä. 

Lensimme ensin Meksikon pääkaupunkiin Mexico Cityyn. Vierailimme useassa museossa ja kävimme myös retkellä Teotihuacan raunioilla. Oikein miellyttävä pääkaupunki, johon mielellämme voisimme myöhemminkin palata. Harmittamaan jäi vain, että Mikko sai ruokamyrkytyksen, ja sen vuoksi yksi vuorokausi meni osittain hukkaan. 

Bellas Artes -museo Mexico City
Xochimilcon kanavat Mexico City
Teotihuacan rauniot Meksiko
Teotihuacan rauniot Meksiko

Pääkaupungista lensimme Baja Californian osavaltioon. Suurin mielenkiintomme oli paikalla olevat harmaavalaat. Harmaavalaita on tietyissä paikoissa jopa satoja. Kirjoitimme hiljattain parhaasta valassafarista ikinä, mutta eivät nämä harmaavalassafarit kauaksi jää. Valaat ovat parhaimmillaan kosketusetäisyydellä veneestä. Lisäksi teimme onnistuneen retken, jossa tavoitteena oli nähdä sinivalaita sekä uimme valashaiden kanssa.

harmaavalasretki Guerrero Negro, Meksiko
harmaavalasretki Guerrero Negro, Meksiko
harmaavalasretki Guerrero Negro, Meksiko
ryhävalasretki Cabo San Lucas, Meksiko

Viimeinen Meksikon kohteemme oli cenotet ja maya-rauniot. Niitäkin oli hienoa käydä katsomassa. Erityisesti ne maya-rauniot säväyttivät, jotka olivat Jukatanin niemimaan ulkopuolella. Cenotet olivat myös upeita ympäristöjä ja vesi niissä kirkasta ja kauniin väristä.

cenote Samulalla on turkoosia vettä
cenote Agua Dulce
cenote Oxman Meksiko
Ek Balam Meksiko mayarauniot
Cobá Meksiko

Malediivit

Seuraava matkamme kohdistui huhtikuussa Malediiveille. Malediiveilla valitsimme Dhangethin saaren eteläiseltä Ari-atollilta. Meitä kiinnosti erityisesti vedenalainen maailma ja onnistuimmekin näkemään lukuisia kilpikonnia, paholaisrauskuja sekä valashaita.

Dhangethi, Malediivit
Dhangethi, Malediivit
snorklausta Malediiveilla
snorklaamassa paholaisrauskun kanssa Malediiveilla
snorklaamassa valashain kanssa Malediiiveilla

Sri Lanka

Malediiveilta matkamme jatkui Sri Lankaan. Sri Lankassa meillä oli kuski varattuna pariksi viikoksi. Maa oli ajautunut hieman ennen matkaamme kriisiin ja bensa-asemille oli usein useamman sadan metrin jono ja bensaa säännösteltiin. Myös sähkökatkot ja mielenosoitukset tiesulkuineen olivat arkipäivää.

Matka oli kuitenkin onnistunut ja onnistuimme näkemään mm. aasiannorsuja, huulikarhun, leopardin ja sinivalaita. Pääsimme näkemään myös kaikki maan kahdeksan Unesco-kohdetta ja ihailemaan useita upeita auringonnousuja. Sri Lankasta jäi lisäksi mieleen erittäin tulinen ruoka. 

Adams Peak, Sri Lanka
safarilla Huluru Eco Parkissa, Sri Lanka
Sigiriya, Sri Lanka

Malesia

Vuoden kolmas matkamme oli elokuussa. Silloin lähdimme Malesiaan Borneon saarelle Kinabatangan-joelle bongailemaan eläimiä. Sieltä matkamme jatkui Brunein kautta Filippiineille.

Kinabatangan-joella viivyimme kolme yötä ja teimme päivittäin kaksi venesafaria. Näimme joella muun muassa borneonnorsuja, nenäapinoita sekä orangin, joiden lisäksi näimme useita upeita lintuja. Kaiken kaikkiaan todella onnistuneet päivät Kinabatanganilla. Lopuksi pysähdyimme lentokentän lähellä olevassa orankien kuntoutuskeskuksessa Sepilokissa, jossa näimme tietysti lisää orankeja. 

Kinabatangan, Malesia
safari Kinabatangan, Borneo
borneonnorsu Kinabatangan, Borneo
oranki Kinabatangan, Borneo

Brunei

Brunei oli varsin eriskummallinen paikka. Maa on tunnettu mittavista maaöljy ja -kaasuvaroista. Niiden ansiosta Bruneissa tulotaso asukasta kohden on maailman suurimpia. Maan sulttaani Hassanal on maailman rikkaimpia ihmisiä. Lisäksi maassa ei ole lainkaan tuloveroa. Kävimme Bruneissa katsomassa  muun muassa moskeija Omar Ali Saifuddienia ja Royal Regalia -museossa.

Lisäksi kävimme jokisafarilla, jolla näimme muun muassa krokotiilejä ja tutustuimme kelluvaan kylään. Viimeisenä kokonaisena päivänä teimme myös viidakkoretken Ulu Temburongin kansallispuistoon, jossa pääsimme muun muassa kävelemään tasanteella puiden yläpuolella.

Brunei
kelluva kylä, Brunei
nenäapina, Brunei
Ulu Temburong kansallispuisto, Brunei
canopy walk, Ulu Temburong kansallispuisto, Brunei
Ulu Temburong kansallispuisto, Brunei

Filippiinit

Bruneista matkamme jatkui vielä Filippiineille, jossa meillä oli ohjelmassa reilusti snorklausta. Vaikka Filippiineillä on elokuussa sadekausi, ei Visayas-saariryhmällä sada samalla tavalla kuin monissa muissa osissa maata. Meitä onnistikin säiden osalta eikä sadetta ollut juuri yhtään ja aurinko paistoi käytännössä koko matkamme ajan.

Vierailimme ensin Cebun saarella ja snorklasimme Moalboalissa. Tämän jälkeen siirryimme Siquijor-saarelle, jossa snorklasimme myös. Tutustuimme lisäksi saaren upeisiin vesiputouksiin ja luoliin, joissa yhdessä oli upea maanlainen joki.

Siquijor, Filippiinit
Siquijor, Filippiinit
Siquijor, Filippiinit

Siquijor-saarelta siirryimme kuuluisalle Apo-saarelle, jonka edustalla on lukuisia kilpikonnia, joiden kanssa oli upeaa snorklata. Myös Apon korallit olivat Siquijor-saaren tapaan todella hyvässä kunnossa.

Loppuosan Filippiineillä viettämästämme ajasta olimme Bohol-saarella. Bohol-saarella kävimme katsomassa kumituseläimiä, suklaakukkuloita ja snorklasimme. Saarella oli myös lukuisia hienoja luolia ja vesiputouksia, joita kävimme katsomassa.  

snorklaamassa Apo-saarella Filippiineillä
snorklaamassa Apo-saarella Filippiineillä
snorklaamassa Apo-saarella Filippiineillä

Nepal

Marraskuussa oli meidän vuoden viimeinen matkamme, kun lähdimme Nepaliin kiertämään Annapurna Circuitia. Olimme matkalla omatoimisesti ilman opasta tai kantajaa. Patikka oli varsin raskas, mutta maisemat olivat upeita ja aurinko paistoi joka päivä. Öisin oli kuitenkin kylmä ja majoitukset reitin varrella varsin alkeellisia.

Annapurna Circuit, Nepal
Annapurna Circuit, Nepal
Annapurna Circuit, Nepal

Patikoinnin jälkeen lähdimme Chitwanin kansallispuistoon katsomaan sarvikuonoja. Matkan lopuksi vietimme vielä muutaman päivän pääkaupungissa Kathmandussa, jossa tutustuimme useisiin temppeleihin ja sen ja lähikaupunkien historiallisiin vanhoihin kaupunkeihin. Mieleen jäi erityisesti, kun erään hindutemppelin edustalla pääsimme seuraamaan seremoniaa, jossa oli myös useita palavia ruumiita.

Chitwanin kansallispuisto, Nepal
Chitwanin kansallispuisto, Nepal
apinatemppeli, Kathmandu Nepal
Pashupatinath, Kathmandu Nepal

Kaiken kaikkiaan olimme oikein tyytyväisiä meidän matkavuoteemme 2022. Poikkeuksellisesti matkasimme pääosin Aasiassa, jossa emme ole aiemmin kovin paljoa matkustaneet. Jokainen matkoista sisälsi upeaa luontoa ja eläinbongauksia, ja matkamme olivat meille mieluisasti hyvin aktiivisia.

Millainen oma matkavuotesi oli? 

44 Kommentit

 1. Teillä on ollut kyllä monipuolinen matkavuosi täynnä mielenkiintoisia ja toisistaan hyvin erilaisia kohteita! Vaellus Nepalissa, snorklaus Malediiveilla… paikkoja joista minäkin haaveilen! 🙂

  Vastaa
  • Matkavuotta on kiva muistella jälkikäteen. Pyritään toteuttamaan aina sillä hetkellä eniten kiinnostavat matkat, ja usein ollaan häkeltyneitä siitä, kuinka upeita matkakokemuksia saatiinkaan. Luontokohteet matkailussa on selvästi se meidän juttu, vaikka kiva välillä pistäytyä myös kaupunkikohteissa. Kiva kuulla, että meillä on samanlaisia matkahaavekohteita. Nepalin ja Malediivien luonto on todella kaunista.

   Vastaa
 2. Ihanan monipuolinen ja aktiivinen matkailuvuosi teillä. Melkein kadehdin nuoruuttanne ja aktiivisuuttanne, kun oma matkailuvuosi on ollut kotoa tehtyä pyöräretkiä, muutama kulttuurimatka Suomessa autolla ja se ainoa ulkomaanmatka hidas ja toki nautinnollinen automatka Espanjaan. Mutta kiva lukea paikoista, jotka itseltä ovat jääneet käymättä. Meidän nuoruuden matkatkin kun olivat asuntovaunumatkailua Euroopassa neljän lapsen kanssa. Hyvää uuttakin matkailuvuotta! Aila

  Vastaa
  • Kiitos Aila. Nykyään matkailu kaukokohteisiin on paljon helpompaa kuin aiemmin. Internetin yleistyminen on helpottanut suunnittelua ja matkalla oloa melkoisesti. Ja näistä meidän upeista matkoistamme minun täytyy kiittää Mikkoa. En olisi itse osannut näin upeista matkoista haaveillakaan, saati saada rohkeutta niiden toteuttamiseen. Hyvää matkailuvuotta 2023 teillekin Aila!

   Vastaa
  • Bruneista on ehdottomasti tulossa juttua, kiva kuulla Kati, että tämä kohde kiinnostaa! Meillä oli juuri meidän näköinen matkailuvuosi, luontoa, eläimiä ja aktiviteetteja.

   Vastaa
 3. Wow, teillä on ollut kyllä upea matkailuvuosi mielenkiintoisissa kaukomatkakohteissa ja niiden lisäksi olette selvästi ehtineet vierailla myös Suomen kansallispuistoissa ja muissa luontokohteissa blogipostaustenne perusteella. Jään kiinnostuneena odottamaan tarkempia juttuja ekstoottisista reissuistanne.

  Vastaa
  • Tästä matkailuvuodesta muodostui upea, nämä luontokohteet ovat ehdottomasti se meidän juttu. Kiva kuulla Eila, että kaukokohteiden reissukertomukset kiinnostavat, niitä on ehdottomasti tulossa.

   Vastaa
 4. Upeita matkoja teillä on vuoteen mahtunut! Omat matkat sijoittuivat kaikki Euroopan kaupunkeihin. Blogissa juuri kävinkin meidän vuotta läpi. Kuukauden päästä lähdetään Malediiveille ja toisena saarena juurikin tuo Dhangethi ja siitä olisikin kiva kuulla lisää. Toiveena nähdä valashai. Kakkossaarena meillä on läheinen Dhigurah.

  Vastaa
  • Oi, sinulle on varmasti tulossa upea reissu Malediiveille! Reissusta on tulossa kyllä blogiin lisää, mutta luultavasti meidän jutut eivät ehdi tulla ennen sinun reissuasi.

   Vastaa
 5. Aivan huikea matkavuosi 2022 teillä oli! Upeita paikkoja ja mielettömiä elämyksiä. Ootan innolla lisää postauksia niistä.

  Matkatäyteistä vuotta 2023 teille!

  Vastaa
  • Kiva kuulla Nadine, että meidän reissujutut kiinnostaa. Oli mahtava reissuvuosi tämäkin, meille tyypillisesti paljon upeita luontokohteita sisältävä.

   Vastaa
 6. Olipas mahtavaa lukea teidän matkavuotenne yhteenveto, todella paljon upeita juttuja olette ehtineet nähdä! Harmittaa näin jälkikäteen, etten käynyt Borneolla ja Bruneissa silloin, kun olin Malesiassa vaihtarina. Mutta nuokin pystyisi sitten yhdistämään muuhun reissuun.

  Vastaa
  • Jee, kiva kuulla Ahti, että tämä yhteenveto kiinnosta. Kiva muisto myös itselle. Ymmärrän harmituksesi, mutta ymmärrän myös sen, että vaihto-opiskelijavuotena ei niin paljoa tullut reissattua. Itse olin lukioiässä Saksassa vaihdossa ja sitä tuli kierreltyä paljon vähemmän, kuin oli etukäteen ajatellut.

   Vastaa
 7. Melkein hengästyin luettuani matkojen määrästä ja kohteista. Upeita paikkoja kaikki – varsinkin Nepal on näistä suosikkini. Selvästi ehkäpä nähtävissä matkailun lisääntyminen pandemian jälkeen, ainakin teillä. Itse ehdin tehdä ”vain” neljä kaukomatkaa jos niihin lasketaan välilaskulliset kohteet: Tanzania, Seychellit, Georgia ja Oman. Enempää ei lomia ollutkaan. Filippiineille lähden kohta lyhyelle ”talvilomalle”. Sri Lankaan jos ehtisi kesällä ja loppuvuodesta tarkoituksena puolen vuoden kierros Etelä-Amerikassa – ainakin haaveissa. Hyvää matkavuotta 2023 Teille!

  Vastaa
  • Kiitos Jani kivasta kommentista. Tämä reissuvuosi kuvasti melko lailla meidän tyypillistä reissuvuottamme. Toissavuonna emme paljoa ulkomailla matkustaneet ja Koronaepidemian alkuvuonna kaukomailla ei päässyt matkustamaan. Meilläkin oli viime vuonna neljä kaukomatkaa, tosin lomapäiviä mukavan paljon ja siten saatiin paljon upeita reissukokemuksia.

   Sinun tämän vuoden reissusuunnitelmasi kuulostavat mahtavilta! Malesia-Brunei-Filippiinit-reissusta on kohta tulossa blogiin, ei kuitenkaan taida ehtiä ennen sinun reissuasi. Toivottavasti tuo puolen vuoden kierros Etelä-Amerikassa toteutuu!

   Hyvää matkavuotta myös sinulle!

   Vastaa
 8. No wow mitä paikkoja olette ehtineet näkemään vuoden aikana. ?

  Itse vietin niin pitkän periodin Karibialla (tammikuun lopusta vappuun) että se hiukan määritti koko vuotta. Kesällä matkailin vaan Välimeren maissa. Täytyykin käydä lukemassa teidän Meksiko-postauksia, siellä tosiaan siis oltiin suurimmaksi osaksi viime kevättalvena. Baja California itseltäni silti vielä kokematta. Ens kerralla sinne sitten!

  Malediivit ja Sri Lanka on loistava yhdistelmä, muutama vuosi sitten vedimme ystäväni kanssa saman setin niin, että oltiin ensin viikko Sri Lankassa ja sitten Malediiveilla. Marraskuussa olin tuolla suunnalla jälleen, mutta tällä kertaa ensin Intian Keralassa viikon Ayurveda-retriitissä ja sieltä suuntasin Sri Lankaan.
  Borneo muuten kiinnostaisi kovasti itseänikin.

  Antoisaa matkailuvuotta 2023 teille ?!

  Vastaa
  • Sinullakin on ollut upea matkailuvuosi! Paljon samankaltaisia kohteita kuin meillä. Meksikosta emme ole ehtineet kovinkaan paljoa vielä blogin puolelle kirjoittaa, niitä on tulossa ripotellen. Varmaan nyt seuraavaksi palataan muistelemaan Malesia-Brunei-Filippiinit-reissuamme. Intia oli meillä 2020 suunnitelmissa ja matkakin safareineen varattuna. Saapa nähdä, koska pääsemme tuon perutun matkan toteuttamaan. Ikimuistoista matkailuvuotta myös sinulle Jenni!

   Vastaa
 9. Ihan mielettömän siisti matkavuosi teillä! Jään odottamaan blogijuttuja noista kohteista 🙂 Millä muuten kuvaatte noita vedenalaisia kuvia?

  Vastaa
  • Jee, kiva kuulla Cilla Maria, että meidän reissut kiinnostaa. Meksikon blogijuttuja on tulossa ripotellen, seuraavaksi kirjoitetaan reissusta Malesia-Brunei-Filippiinit. Vedenalaiskuvat kuvataan Olympuksen tough tg:lla. Yleensä itse kuvaan poikkeuksetta meidän kuvat, mutta vedenalaiskuvista suurin osa taitaa nykyään olla Mikon ottamia. Itselle tulee herkästi pahoinvoiva olo, jos keskityn snorklatessa kuvaamiseen.

   Vastaa
 10. Upea vuosi. Kiva, kun teitte ensimmäisen vuosihaasteen. Itsekin tein tänä vuonna ensimmäisen koosteen

  Vastaa
  • Heh, hauska, että me molemmat teimme ensimmäiset vuosikoosteemme tänä vuonna. Näitä olisi voinut tehdä jo aiemmistakin vuosista omaksi iloksi.

   Vastaa
 11. Teidän reissuvuosi on kyllä jo tän ensimmäisen osan perusteella ollut ihan mieletön! 🙂 Kiitos, että olette jakaneet niin mielenkiintoisia juttuja ja kauniita kuvia meillekin!

  Teettekö muuten etätöitä vai miten teillä on mahdollisuus matkustaa noin paljon? t. utelias, jota ahdistaa, kun ei voi koko aikaa olla reissussa 😀

  Vastaa
  • Ollaan tyytyväisiä tähän reissuvuoteen. Siitä tuli hyvä kokonaisuus, vaikka ripotellen näitä matkoja Mikko meille suunnitteli. Tänä vuonna osa matkoista tuli tehtyä melko lyhyellä suunnittelulla, etenkin tuo Nepalin patikka. Kiva kuulla Eveliina, että meidän reissukertomukset kiinnostaa.

   Matkoilla lomailemme ja matkamme ovatkin melko aktiivisia, ei siinä ehtisi etätöitä tehdä. Mieluummin nautimme ulkomailla olosta täysillä. Lomapäiviä kertyi säästöön 2020 peruttujen lomien vuoksi ja 2021 matkustettiin poikkeuksellisen vähän, nämä mahdollistivat tämän vuoden upeat matkat.

   Vastaa
 12. Mikä uskomattoman monipuolinen matkavuosi teillä onkaan ollut! Huikeita paikkoja ja upeita eläinkohtaamisia. Olipa kiva nähdä kuvia myös yleensä itse kameran takana viihtyvästä Marikasta!

  Oikein hyvää reissuvuotta 2023 teille molemmille!

  Vastaa
  • Voi kiitos Johanna. Itse tulee oltua aika harvoin kuvissa, nämä ovat kivoja muistoja itselleni. Pitäisi rohkeammin suunnata itsekin kameran eteen. Luontomatkapainotteinen reissuvuosi on meille ehdottomasti se oikea valinta, tällaisista matkoista me nautimme eniten. Upeaa reissuvuotta myös sinulle.

   Vastaa
 13. Oon ymmärtäny että teidän postaukset tulee jonkinverran jälkijunassa (kuin myös itselläni!) 😀 koska jonossa on niin paljon juttuja. Siksi oli mielenkiintoista ja kiva lukea, missä olette viime aikoina reissanneet ! 🙂 Mielenkiintoisia juttuja on siis tuloillaan ja näistä itseä kiinnostaa eniten Nepal 🙂 Huikea reissuvuosi kaiken kaikkiaan ! 🙂 Onneksi mahatauti Meksikossa kesti vain vuorokauden, eikä enempää aikaa kulunut reissussa sairastamiseen.

  Vastaa
  • Joo, kirjoitettavaa olisi niin paljon, enempää ei ehditä muun elämän ohella. Kivoja juttuja on blogin puolelle tulossa. Kiva kuulla Elina, että Nepal kiinnostaa sinua. Hurja tuo hiljattain ollut lento-onnettomuus. Ajatella, että me lensimme pari kuukautta sitten kyseisen välimatkan. Toivottavasti Nepalissa pystytään tulevaisuudessa kehittämään infrastruktuuria. Liikenne siellä on aika hurjaa, ja tiet erittäin huonokuntoisia.

   Vastaa
 14. Nyt kyllä iski kateus… Aivan mahtavia paikkoja. Nuorena jaksaa, ja kannattaa tehdä tuollaisia matkoja. Ainoita asioita, mitkä kaduttaa, on tekemättä jääneet matkat eikä enää ole mahdollisuutta 🙁
  Hienot kuvat Nepalista ja Sigiriya <3

  Vastaa
  • Itsekin välillä hengästyn muistellessani, millaisia matkoja meillä on ollut. Mutta kuten Raija sanoitkin, nuorena sitä kannattaa tehdä ja toteuttaa näitä matkahaaveita. Olemmekin pyrkineet aina kulloinkin toteuttamaan ne sen hetkiset matkaunelmat.

   Vastaa
 15. Taitaa olla jokin riisihaikara matkustamassa pummilla sarvikuonon selässä.
  Ulkomailla kävin Tšekissä ja Ruotsissa. L0r0narajoituksia en lähtenyt uhmaamaan. Minua on testattu 0 kertaa koko tämän hulluuden aikana ja ajattelin pitää saman linjan. Tälle vuodelle minulla ei ole mitään kummempaa suunnitelmaa.

  Vastaa
  • Sarvikuonot tuntuvat olevan suosittuja pummilla matkustavien lintujen parissa. Tämä lintu tosin ei tainnut pitkälle päästä, kyseinen sarvikuono oli hyvin passiivisena vesilätäkössä.

   Vastaa
 16. Upeita kohteita teillä! Ja paljon eläiimä nähtynä! Malesiasta meillekin jäi mieleen todella runsas eläinkunta, vaikkei oltu Penangin ja KL:n lisäksi kuin Langkawilla. Nuo valaat olisi kiva nähdä myös. Teidän miekkavalaskokemustanne tuossa lukiessa muistelinkin.
  Hyvää uutta (matka)vuotta! toiveissa olisi, että meidän matkavuodesta mmetulisi vähän edellistä vilkkaampi.

  Vastaa
  • Kiitos Ismo. Meiltä on Penang, Kuala Lumpur ja Langkawi vielä kokematta. Malesia vaikutti kivalta matkakohteelta, siellä olisi paljon tutkailtaa luontopuolella. Hyvää reissuvuotta 2023 teille Ismo ja Tanja!

   Vastaa
 17. Ihan mieletöntä luontodokumenttia täynnä tuo teidän matkavuosi! Erityisesti valaat ja kilpikonnat ovat niin hienoja nähdä ja nuo kaikki muutkin. Ihan huikeita juttuja olette nähneet ja kokeneet.

  Vastaa
  • Kiitos. Itsekin tuntuu usein matkoilla, että ollaan keskellä luontodokumenttia. Se on huima kokemus, kun esimerkiksi snorklaa upeiden korallien keskellä ja yhtäkkiä vastaan tulee uiva kilpikonna.

   Vastaa
 18. Tästähän saakin kivasti vertaistukea, kun pahimmillaan vähänkin seniorimmat ystävämme ovat pyöritelleet päätään ja ehkä vähän paheksuneetkin sitä, että ”jo” vuonna 2022 teimme kokonaista 3 kaukomatkaa – no te panitte paremmaksi! Samoja kohteitakin löytyy, eli ette menneet helpoimman kautta tekään, sillä Aasian osaltahan oli vielä hienoisia haasteita vuonna 2022 koronan jäljiltä.

  Vastaa
  • No höh. Harmi, että olette saaneet paheksuntaa osaksenne. Paljon oli täytettäviä lomakkeita tänä vuonna, mutta muutoin matkoilla selvittiin ilman ylimääräisiä säätöjä.

   Vastaa
 19. Vau mikä matkavuosi. Kun voisikin matkustella noin paljon. Upeita kuvia myös 🙂

  Vastaa
  • Kiitos Melissa. Tämä oli upea reissuvuosi meille. Toissavuonna tuli reissattua huomattavasti vähemmän ja se näkyi 2022 vuoden matkoissa.

   Vastaa
 20. Meilläkin oli oikein hyvä reissuvuosi, mutta kyllä kelpaisi tällainenkin kuin teillä oli! Kaikki reissut kuulostavat todella mahtavilta. Hienoja kuvia myös! Tykkään todella paljon Aasiasta ja haaveilenkin matkasta sinne suunnille jälleen tämän vuoden aikana, sillä nyt emme ole pariin vuoteen koronan takia päässeet sinne. Saa nähdä, mitään ei ole vielä varattuna.

  Vastaa
  • Kiitos Jenni. Viime vuosi oli huikea matkailun osalta, tämä aivan Mikon suunnittelun ansiota. Meille Aasia on ollut pitkään se tuntemattomin maanosa. Viime vuonna matkat suuntautuivatkin Aasiaan ja uusia kokemuksia tuli runsaasti. Toivottavasti teidän matkaunelmat tälle vuodelle toteutuvat.

   Vastaa
   • Hyvä kirjoitus ja upeat kuvat 🙂

    Vastaa
    • Kiitos paljon!

     Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa