Wai-O-Tapun geotermisessa puistossa käytyämme halusimme vielä käydä tutustumassa toiseen kuuluisaan geotermiseen puistoon, Te Puiaan. Te Puiassa peruskierros maksaa 35 euroa. Puistossa on lisähinnasta mahdollista tutustua alkuperäisasukkaiden maorikulttuuriin tarkemmin, mutta meitä kiinnosti alueella nimenomaan sen geotermiset nähtävyydet, joten tyydyimme Te Puiassa peruslippuun.

Olimme siis päättäneet keskittyä vain geotermisiin nähtävyyksiin, joista tunnetuimpia Te Puiassa ovat Pohutu-geyseri, joka purkautuu luonnollisesti tasaisin väliajoin ja jopa kaksikymmentä kertaa päivässä sekä lukuisat muta-altaat. Lisäksi alueella on kiwi-talo, jossa voi nähdä tuon sympaattisen öisin aktiivisena olevan kiwi-linnun, jonka mukaan Uusi-Seelantilaisia kutsutaan yleisesti kiweiksi.

Puistossa kävellessämme saattoi yhtäkkiä polun vieressä olla voimakkaasti kuplien kiehuva vesilätäkkö, mutaohjuksia ampuileva muta-allas tai jostain saattoi näkyä höyrypurkaus. Oli lumoavaa kävellä eteenpäin, kun hetkellä minä hyvänsä saattoi yllättyä uudesta, pienestä tai suuremmasta geotermisestä ihmeestä.

Vaikka meidän ei maorikulttuuriin pitänyt juurikaan tutustua, niin jossain vaiheessa meitä viitottiin katsomaan myös maorien laulu- ja tanssiesitystä. Tätä oli tavallaan ihan hauska katsella, vaikka jotenkin ristiriitainen olo tuollaisesta aina tulee. Kaiken kaikkiaan koimme myös Te Puian kuitenkin mainioksi vierailukohteeksi ja olimme erittäin tyytyväisiä päiväämme ja siihen, että kävimme tutustumassa kumpaankin puistoon.

4 Kommentit

 1. Kiehtovia maisemia! Uusi-Seelanti on kyllä mahtava matkailumaa, luonto on niin erikoista siellä.

  Vastaa
  • Totta! Uudessa-Seelannissa on upeaa geotermistä maisemaa ja myös muutoinkin maa tarjoaa upeita luontokokemuksia. Erittäin monipuolinen matkailukohde näin luonnossa viihtyville. ?

   Vastaa
 2. Olipa mielenkiintoista löytää sivultasi postauksiasi Uudesta Seelannista. Täytyy tutustua tarkemmin, kun vahvistuu, että sinne voi mennä. Olemme varanneet lennot vuoden vaihteeseen ja olen jo yrittänyt tehdä suunnitelmia matkan suhteen. Kaikki on vielä auki. Saattaa olla, että tulen ”häiritsemään” sinua kysymyksilläni.

  Tuleepa Islanti kovasti mieleen noista alun kuvistasi. Aivan kuin olisi Islannin hirveän hajuisilla kuumilla lähteillä 🙂

  Vastaa
  • Mukavaa Asko, että löysit Uuden-Seelannin kirjoitustemme pariin! Toivottavasti saat niistä ideoita tulevalle matkallenne. Toivotaan, että tautitilanne pysyy rauhallisena ja pääsette vuodenvaihteessa matkaan.

   Kysy ihmeessä, jos jotain tulee mieleen. ?

   Islannissa olisi mielenkiintoista käydä! Jo pitkään haaveissani on ollut issikkavaellus, ja nimenomaan maan luonto kiehtoo.

   Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa