Rotorua on kaupunki Pohjoissaaren keskiosissa. Kaupunki itsessään ei tarjoa erityisiä nähtävyyksiä, mutta sen sijaan kaupunki on kuuluisa sen ympäristön vuoksi, sillä siellä on runsaasti geysireitä ja muuta geotermistä toimintaa.

Rotoruan läheisyydessä löytyy useita eri geotermisiä puistoja, joihin on oma sisäänpääsymaksu. Näistä kaksi tunnetuinta ja suosituinta lienevät Wai-O-Tapu, jonne sisäänpääsy maksoi noin 20 euroa ja Te Puia, joka oli hieman kalliimpi peruskierroksen maksaessa 35 euroa.

Päätimme käydä ensin Wai-O-Tapussa. Tämä onkin järkevää, jos kummatkin paikat aikoo käydä katsomassa saman päivän aikana, sillä Wai-O-Tapussa on kuuluisa Lady Knox -niminen geysir, joka purkautuu joka päivä klo 10.15 aamupäivällä.

Lady Knox -geysirin vesisuihku on parhaimmillaan 20 metriä korkea. Joitain saattaa häiritä, että purkautuminen ei ole luonnollinen, vaan saadaan aikaan kemikaalein. Meitä se ei sinällään haitannut ja näimme päivän aikana paljon myös luonnollisesti purkautuneita geysirejä. Myös Lady Knox purkautuisi luonnollisesti, mutta tällä tavalla hieman etäällä oleva geysir saadaan purkautumaan niin, että se on turistien nähtävillä.

Lady Knox-geysirin jälkeen lähdimme vierailemaan Wai-O-Tapun geotermisessä puistossa. Puistossa oli kolme eri reittiä sekä näiden yhdistelmä, jolloin pääsi tutustumaan koko puistoon. Näistä kolmesta yksi on reitti, joka kattaa puiston tunnetuimmat nähtävyydet ja moni aloittaa siitä. Me päätimme tehdä eri tavalla. Päätimme aloittaa vähemmän suosituista osista, jolloin saimme kävellä ja katsella paikkoja hyvin rauhassa ilman ihmislaumoja. Kiersimme suosituimman reitin vasta viimeisenä. Tämä osoittautui hyväksi ratkaisuksi myös siksi, että aluksi jaksoi innostua myös vähemmän mahtipontisista asioista. Lopuksi keskityimme koko puiston kahteen tunnetuimpaan nähtävyyteen eli moniväriseen Champagne Pooliin sekä kirkkaan vihreään Devil’s Pooliin. Kaiken kaikkiaan puiston pystyi kiertämään mukavasti parissa tunnissa, jonka johdosta meille jäi mukavasti aikaa myös Te Puiaan.

2 Kommentit

  1. Itse en ole Uudessa-Seelannissa käynyt, mutta haaveissa ja suunnitelmissa kyllä on. Näitäkin Rotoruan maisemia katsellessa ei ole ihme, että monet sanovat Uuden-Seelannin olevan kaunein maa missä on käynyt. Mites itse näkisit Uuden-Seelanin maisemien sinun silmin näyttävän verrattuna muihin? Itselle ehkäpä Etelä-Afrikka ja Norja ovat ne maisemien puolesta kauneimmat paikat, mitä olen keskimäärin nähnyt.

    Vastaa
    • Tämä oli Rami mielenkiintoinen kysymys! Meillä molemmilla etenkin Bolivia ja Chilen Torres del Paine ovat jääneet mieleen kauniimpina maisemina. Esimerkiksi Torres del Painen kansallispuisto on erittäin monipuolinen: on jylhiä vuoria, o metsää, rantahiekkaa, avaraa puutonta maastoa ja mahtava jäätikkö. Boliviasta löytyy upea Salar de Uyunin suola-aavikko, silmän kantamattomiin ulottuvaa hiekka-aavikkoa, värikkäitä järviä flamingoineen sekä kivimuodostumat kuin Salvador Dalin maalauksesta. Lisäksi Bolivian geoterminen alue on hieno, vaikkakin pienikokoinen. Meidän siellä vieraillessa olimme ainoat koko alueella…

      Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa