Teimme Kiotosta yhtenä päivänä päiväretken Hiroshimaan. Myös matkan varrelle osui yksi erityisen kiinnostava kohde, Himejin linna. Kyseinen linna on Japanin parhaiten 1600-luvulta säilynyt linnoitus. Alkuperäinen linnake rakennettiin jo 1333, mutta se tuhottiin myöhemmin. Nykyisen linnan rakentaminen aloitettiin vuonna 1601 ja se valmistui vuonna 1609. Paljon oli siis nähtävää yhdelle päivälle. Lähdimme aamuvarhain liikkeelle ja saavuimme takaisin myöhään illalla auringon jo laskettua.

Himejin linna Japanissa
Himejin linna Japanissa

Junamatka Hikari-luotijunalla Kiotosta Himejiin kestää noin tunnin ja asemalta kävelyä Himejin linnalle kertyi noin 1 kilometri. Himejin linna on eräs Japanin kuuluisimmista linnoista, ehkä se kaikkein kuuluisin. Se on myös liitetty Unescon maailmanperintöluetteloon vuonna 1993. Himejin linna on eniten vierailtu ja suurin Japanin linnoista, ja monen mielestä myös kaikista kaunein.

Himejin linna Japanissa
Himejin linna Japanissa
Himejin linna Japanissa
Himejin linna Japanissa

Kannattaa huomata, että päivittäinen vierailijamäärä on rajoitettu 15 000 henkilöön, joten varsinkin suosituimpina aikoina (kirsikankukka-aika, Golden Week eli toukokuun alku ja kesä) kannattaa pyrkiä vierailemaan Himejin linnassa mieluummin aamupäivällä sisäänpääsyn varmistamiseksi. Olemalla paikalla mahdollisimman aikaisin auttaa myös siihen, että ruuhkia olisi vähemmän. Etukäteen lippuja ei ole mahdollista hankkia.

Me olimme Himejin linnassa juuri toukokuun alussa, mutta olimme paikalla linnan aukeamisaikaan klo 9, jolloin ihmisiä oli vielä varsin vähän.

Himejin linna Japanissa
yksityiskohta Himejin linnasta Japanissa

Valkoinen puinen linna on meidänkin mielestämme todella näyttävän näköinen. Valkoisten seiniensä vuoksi Himejin linnaa kutsutaan myös Valkoisen haikaran linnaksi. Sisäänpääsy linnaan maksaa 1000 jeniä, eli noin kahdeksan euroa. Jos haluaa käydä myös viereisessä Kokoen puutarhassa, on hinta 1050 jeniä eli vain 40 senttiä kalliimpi kuin pelkässä Himejin linnassa vierailu. Himejin Linnan lisäksi myös puutarha on todella kaunis, joten myös siellä kannattaa ilman muuta käydä.

Himejin linnan puutarha Japanissa
karppeja Himejin linnan puutarhassa Japanissa
karppeja Himejin linnan puutarhassa Japanissa

Himejin linna tosiaan on Japanin suurin linna, ja puutarhassakin saa kulumaan mukavasti aikaa. Sen vuoksi Himejin ja Kokoen puutarhan katseluun olisi hyvä varata aikaa pari tuntia, jopa enemmän.  Kioton lisäksi Himejin linna on näppärä päiväretkikohde vierailtavaksi Osakasta, josta matka-aika luotijunalla on hieman junasta riippuen noin 30-40 minuuttia. Tokiostakin päivävierailu on periaatteessa mahdollista, mutta junamatkat muodostuvat tällöin todella pitkiksi. Emme siinä tapauksessa suosittelisi päiväretkeä Tokiosta, vaan tässä tapauksessa kannattaisi ehkä yöpyä Himejissa.

Himejin linna Japanissa

Himejista matkamme jatkui kohti vielä Hiroshimaa, mutta Hiroshimasta kirjoitamme erikseen.

24 Kommentit

  • Nuo karpit ovat kyllä hauskoja! Niitä näki useinkin Japanissa. Mielestäni myös tuo vedessä oleva kivipolku on kaunis elementti puutarhassa.

   Himejin linna on kyllä kaunis. Mukava ja helppo retkikohde Kiotosta.

   Vastaa
  • Upealta näyttää. Tuolla linnan eri kerroksissa olisi mahtava seikkailla! Japani kuumehan vain nousee entisestään.

   Vastaa
   • Himeji on ulkoa todella näyttävä, mutta sisältä erittäin pelkistetty puisine käytävineen ja portaineen. Siinä mielessä Reeta sisätiloilta ei kannata odottaa liikoja. Mutta linna on silti hyvä retkikohde, vaikka sisältä se ei säväyttänytkään. Ulkoa linna on nimittäin todella näyttävä ja olihan se kiva kiivetä myös linnan ylös maisemia katselemaan.

    Vastaa
 1. Tuo on ihan mielettömän kaunis rakennus! Me emme käyneet Himejin linnassa, kun olimme Japanissa, joten se on edelleen todo-listalla. Ehdottomasti täytyy joskus käydä!

  Vastaa
  • Himejin linna on kyllä kaunis. Ja tosiaan helppo vierailukohde Kiotosta. Japanissa kyllä on paljon kiinnostavia kohteita, joten ei ihme Jenni, että ette ehtineet Himejissa käydä.

   Vastaa
 2. Himejin linna on kyllä kaunis jo kuvista katsottuna. Siellä en ole itse käynyt ja aloin juuri miettiä, että missäs kaikissa Japanin linnoissa ja muissa paikoissa oikeastaan olen käynyt.
  Täytyisi oikein kaivaa kaikki muistiinpanot ja kuva-arkistot esiin, kun näemmä sitä voi unohtaa kokonaan missä on liikkunut, huh.

  Jossain vaiheessa alkoi kyllä tuntua, että vähän vähempi reissutahti olisi tarpeen, kun vastasin kysyttäessä jollekin, etten ole käynyt Sri Lankassa. Ismo siihen sitten tokaisi vieressä, että ethän sinä ollut siellä kuin vajaan kuukauden työreissulla. Hups.
  Noh, nyt on saanut mitä tilasi ja voisi jo lähteä taas kiertelemään maailmaa. Onneksi Japani pysyy ihanan muuttumattomana ja näitä Himejin tapaisia paikkoja ehtii vielä koluta myöhemminkin.

  Vastaa
  • Olisi kyllä Tanja mielenkiintoista päästä kanssasi juttelemaan enemmänkin näistä Japanin kohteista, sinä kun olet kyseisessä maassa paljon reissannut. Ja reissaathan muutenkin valtavasti, joten ei ihme, että osa reissukohteista pääsee unohtumaan. Tämä pandemia oli siis toisaalta sinulle hyvä pysähdys.

   Me ollaan tauon jälkeen suunniteltu joitakin ulkomaanreissuja, mutta ei olla mitään varauksia viitsitty tehdä. Itse asiassa Balkan on ollut yksi matkavaihtoehdoistamme. Kotimaanmatkailua sen sijaan jatketaan tänäkin vuonna. Ja niitä aiempia matkoja kyllä riittää tänne blogiin jaettavaksi, niin on päässyt muistelemaan omia menneitä reissuja.

   Vastaa
 3. Upean näköinen linna on kyllä kyseessä! Teidän viimeaikojen Japani-postaukset ovat saaneet nostettua matkakuumetta Japania kohtaa 🙂 Se on kyllä upea maa, ja nähtävää olisi vaikka kuinka paljon. Äitini on haaveillut pitkään Japanista, hänet olisi kiva viedä sinne seuraavalla kerralla tutustumaan historiaan ja puutarhoihin.

  Vastaa
  • Samaa mieltä Rami, komea linna! Ja ajatella, että Himejin linna on rakennettu puusta.

   Hei ihan mahtava kuulla, että Japani-kuumeesi on noussut meidän postausten myötä. Japanissa on kyllä todella paljon kiinnostavaa nähtävää. Haluaisin itsekin palata sinne takaisin kiertelemään tuttujen kaupunkien katuja ja tutustumaan uusiin paikkoihin. Ruokapuolta unohtamatta. Reissu äidin kanssa kuulostaa upealta, olisi varmasti ikimuistoinen reissu teille molemmille. Toivottavasti tuo matka toteutuu. Rakkaiden kanssa kun mieluiten näitä reissukokemuksiakin jakaa.

   Vastaa
 4. Himejin linna oli kyllä kaunis. Opimme sen mielenkiintoisesta historiasta ja siellä asuneesta kummituksesta. Me vierailimme marraskuussa ja silloin oli kyllä aika paljon porukkaa liikkeellä. Ehkä monet olivat ruskaa katsomassa. Tai ehkä se vain tuntui paljolta siellä linnan ahtaissa portaissa. Päätimme onneksi jäädä silloin Himejiin yöksi koska päivä siellä linnalla oli kyllä väsyttävä ja jalat oli ihan poikki.

  Meille taisi käydä samalla tavalla kuin teille, että suunnitelma oli mennä Hiroshimaan mutta huomasimme suunnitelmia tehdessä, että tällainenkin linna olisi matkalla. Kannatti pysähtyä.

  Vastaa
  • Tämä on Paula tosiaan hyvä pysähdyspaikka matkalla Hiroshimaan. Himejin linnan puutarha on varmasti hyvin kaunis ruska-aikaan. Harmi, kun linnan sisällä tuntui olevan ruuhkaa. Me saimme Himejissa olla rauhassa ja etenkin puutarhassa oli väljää. Myöhemmin matkalla tosin törmäsimme todelliseen ruuhkaan, kun Japanissa alkoi golden week. Huh, on kyllä niin paljon mukavampi kierrellä nähtävyyksiä ilman ruuhkaa.

   Vastaa
 5. Voi miten kaunis ja kuvauksellinen rakennus, eikä puutarhakaan yhtään hullummalta näytä! Minkälainen tuo linna oli sisäosiltaan, kun sieltä ei ole lainkaan kuvia, vai oliko kuvaaminen sisällä kiellettyä?

  Vastaa
  • Harmittelinkin Anne, kun ei tullut otettua kuin yksittäinen kuva linnan sisätiloista. Sisällä sai kyllä kuvata. Olimme vain niin innoissamme kiipeämään ylätasanteelle katselemaan maisemia. Linna oli sisältä hyvin pelkistetty ja siellä korostui puu rakennusmateriaalina.

   Vastaa
 6. Tuo linna on siis niin kaunis. Olen tästä lukenut useasta blogista ja katsellut kuvia netistä. Upeasti remontoitu. Ja olisihan se hieman hupsua olla käymättä noin upeassa puutarhassa.

  Vastaa
  • Olen samaa mieltä Anna, Himejin linna on todella kaunis! Itse pidän todella paljon puutarhoista, joten haluan aina kiertää temppeleiden ja linnojen puutarhat. Etenkin japanilaiset puutarhat ovat tyylikkäitä, täynnä kauniita yksityiskohtia ja niitä on kiinnostava kierrellä. Tosin omaan pihaan olisi sellaista vaikea kuvitella.

   Vastaa
 7. On todella hieno linna! Ja tulipas taas kova hinku päästä Japaniin. Pari vuotta sitten tuli piipahdettua Tokiossa, mutta enemmän pitäisi päästä maata näkemään!

  Vastaa
  • Heh, minullakin nousee matkakuume Japaniin näitä meidän omia kuvia katsellessa. Kiva kuulla Suvi, että sinäkin haaveilet uudesta matkasta Japaniin. Japanissa olisi niin paljon kiinnostavaa nähtävää, seuraavaksi varmaan kävisimme Mikon kanssa maan pohjoisosassa.

   Vastaa
 8. Aivan upea linna! Tuo pitää ehdottomasti laittaa kohdelistalle Japanissa.
  Puutarhassa myös olisi hieno vierailla, näyttää vehreältä.

  Vastaa
  • Kiva kuulla Arja, että sait tästä inspistä matkasuunnitteluun. Himeji on todella helppo kohde, mikäli suunnittelet vierailua Hiroshimassa. Minä haluan itse aina kiertää näissä japanilaisissa puutarhoissa, en varmaan ikinä kyllästy niihin. Puutarhat ovat todella taidokkaasti rakennettuja, kauniita yksityiskohtia täynnä ja kokonaisuus huolellisesti suunniteltu.

   Vastaa
 9. Mekin teimme päiväretken Hiroshimaan Osakasta, mutta eipä ”osunut” näin hienoa linnaa matkalle.
  Tuntematta Japanin linnoja juurikaan, niin voin silti uskoa, että tämä voisi olla maan kaunein linna!

  Vastaa
  • Pysähdys Himejissa kyllä verottaa aikaa Hiroshimasta, ja päiväretkeläisen ei välttämättä tule siellä pysähdyttyä. Osakastakin pääsee todella kätevästi Himejiin, shinkansen-junalla matka kestää vain puolisen tuntia. Kovinkaan monessa japanilaisessa linnassa mekään emme ole käyneet, mutta Pirkko sinun tapaasi voin hyvin uskoa Himejin olevan maan kaunein linna. Lähikaupunkien (Kioto, Osaka, Hiroshima) linnoihin verrattuna tämä on ehdoton lempparini.

   Vastaa
  • Totta Cilla Maria, linna on näyttävä näky jo kauempaa. Hei, kiva kuulla, että ollaan saatu sinut innostumaan matkasta Japaniin. Se on kyllä todella kiehtova ja omalaatuinen maa.

   Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa