Kaupallinen yhteistyö Visit Kotka-Haminan kanssa

 

Olimme olleet edellisenä päivänä yönyliretkellä melomassa Loviisassa Ruotsinpyhtäällä, ja yövyimme upeassa Laawu Wellsters -majoituksessa. Myös lauantaipäivänä oli kiinnostavaa tekemistä luvassa, sillä aluksi meidän oli tarkoitus kiertää Ehrensvärdinpolku Loviiisan keskustan tuntumassa, joka on helppo, 2,2 kilometrin mittainen kaupunkiluontopolku. Kaupunkiluontopolun lisäksi halusimme mennä kokeilemaan kiinnostavalta kuulostavaa skonssibrunssia (skonssi on skotlantilaisperäinen teeleipä, joka voi olla makea tai suolainen) Loviisan keskustaan. Olimme myös ilmoittautuneet Malmgårdin kartanon esittelykierrokselle olutmaisteluineen ja päivän viimeisenä kohteena oli määrä olla Loviisan keskustassa oleva viihtyisältä vaikuttava Tuhannen tuskan kahvila.

Ehrensvärdinpolku Loviisa
Loviisan Kappeli skonssibrunssi
Malmgårdin kartano
Tuhannen tuskan kahvila, Loviisa

Ehrensvärdinpolku

Melontaretkeltä tultuamme ensimmäisenä kohteena oli siis Loviisan keskustan tuntumassa oleva Ehrensvärdin polku. Polku lähtee Rosenin ja Ungernin maalinnoitusten ääreltä, joiden osalta polku tarjoaa myös kiinnostavaa historiallista nähtävää. Polku kiertää vanhoja vallihautoja, ja tarjoaa helpon ja nopean keinon päästä luontoon kaupungin keskustasta.

Ehrensvärdin polku on saanut nimensä ruotsalaiseltä kreiviltä ja sotamarsalkka Augustin Ehrensvärdiltä, joka vastasi Loviisassa Svartholman merilinnoituksen ja bastionien Rosenin ja Ungernin rakentamisesta. Lisäksi hän vastasi myös Helsingin edustalla olevan Suomenlinnan rakentamisesta.

Ehrensvärdinpolku Loviisa
Ehrensvärdinpolku Loviisa
Ehrensvärdinpolku Loviisa

Rosenin ja Ungernin bastionit eivät koskaan valmistuneet, sillä kuningas Kustaa III määräsi vuonna 1748 alkaneet linnoituksen rakennustyöt lopetettavaksi vuonna 1775, mutta tästä huolimatta polulla olevat rauniot ovat reitin kiinnostavinta antia. Polun varrella on myös paljon erilaisia opastauluja, jotka kertovat linnoituksista ja niiden rakentamisesta sekä paikallisesta luonnosta.

Ehrensvärdin polun lähtöpiste löytyy Ungernintieltä (Bastion Ungernin parkkipaikka)  ja toinen osoitteesta Urheilutie 23 (Loviisan urheilukentän parkkipaikka).

Ehrensvärdinpolku Loviisa
Ehrensvärdinpolku Loviisa
Ehrensvärdinpolku Loviisa
Ehrensvärdinpolku Loviisa
Ehrensvärdinpolku Loviisa, kartta

Valitettavasti edellisen yön myrskysateet olivat katkaisseet polun useammasta kohdasta, jonka vuoksi emme pystyneet tutustumaan koko Ehrensvärdinpolkuun, mutta saimme polusta kuitenkin hyvän käsityksen, sillä tutustuimme sen muutamaan eri osaan. Tulvivasta joesta huolimatta pystyimme tutustumaan kattavasti muun muassa näyttäviin Rosenin ja Ungernin maalinnoituksiin.

Ehrensvärdinpolku Loviisa

Skonssibrunssi Loviisan Kappelissa

Ehrensvärdinpolun jälkeen vuorossa oli erittäin mielenkiintoiselta kuulostava skonssibrunssi. Skonssibrunssi sijaitsee Loviisan Kappelissa (osoitteessa Kuningattarenkatu 19, Loviisa), joka sijaitsee keskellä Kappelinpuistoa. Sanan Kappeli arvellaan tulevan ilmeisesti ruotsinkielisestä kapellet-sanasta, joka tarkoittaa soittokuntaa. Pelkästään paikan historia on kiinnostava, sillä puisto suihkulähteineen on jäänne suunnitellusta Loviisan linnoituksesta, jota suunniteltiin Suomen itäisimmäksi puolustukseksi Haminan siirryttyä Turun rauhassa Venäjälle. Puistossa on vielä maavalleja sekä nykyinen lampi vallihautana.

Lähestyessä 2000-lukua Kappelin toiminta hiipui ja yrittäjien vaihtuessa kiinteistön ylläpito oli huonolla tolalla, kunnes vuoteen 2005 mennessä Kappelissa toiminta loppui kokonaan. Restaurointimaalarimestari Airi Kallio osti rakennuksen vuonna 2008 tavoitteenaan palauttaa Kappeli vanhaan loistoonsa. Mittava kunnostus saatiin viimein päätökseen ja ravintola avattiin vuonna 2013.

Loviisan Kappeli
Loviisan Kappeli

Kappelin aukioloajat ovat hyvin rajoitetut ja skonssibrunssi järjestetään vain lauantaisin kello 11-15. Ajankohta sattui siis hyvin, sillä olimme juuri kyseiseen aikaan Loviisassa, joten halusimme ilman muuta päästä testaamaan Kappelin skonssibrunssin. Skonssibrunssin hinta on 36 euroa/henkilö, ja tarjolla on useampaa suolaista skonssia monenlaisilla täytteillä, jonka lisäksi tarjolla on makeita skonsseja niin ikään erilaisilla täytteillä. Pidimme siitä, miten jokainen vierasryhmä sai henkilökohtaisen opastuksen brunssin aluksi.

Loviisan Kappeli skonssibrunssi
Loviisan Kappeli skonssibrunssi
Loviisan Kappeli skonssibrunssi
Loviisan Kappeli skonssibrunssi

Vastaavaa brunssia ei ole Suomessa tullut koettua, ja skonssibrunssi oli todella kiinnostava kokemus, josta nautimme paljon. Keskityimme pääasiassa suolaisiin skonsseihin, ja ne ainakin olivat maistuvia. Tarjolla oli myös teekauppa Teehelmen 30 erilaista teelaatua, paria erilaista kahvia ja makuvesiä.

Loviisan Kappeli skonssibrunssi
Loviisan Kappeli skonssibrunssi, TeeHelmi
Loviisan Kappeli skonssibrunssi, TeeHelmi
Loviisan Kappeli skonssibrunssi
Loviisan Kappeli skonssibrunssi

Malmgårdin kartano

Olisimme voineet viettää skonssien parissa pidemmänkin aikaa, mutta meillä oli varaus Malmgårdin kartanoon. Malmgårdin kartano on ollut Creutzin kreivillisen suvun omistuksessa jo yli 400 vuotta. Nykyinen isäntä on kreivi Henrik Creutz, joka edustaa jo 13. sukupolvea. Kreivi Henrik Creutz piti itse noin tunnin kestäneen esittelykierroksen, joka oli todella mielenkiintoinen.

Malmgårdin kartano
Malmgårdin kartano
Malmgårdin kartano

Kuulimme kartanon historian lisäksi Malmgårdin nykytilasta, johon keskeisenä kuuluu luonnonmukainen viljely. Alueella oleva tilapuoti ja panimo palvelevat asiakkaita ympäri vuoden, mutta opaskierroksia järjestetään lähinnä kesäisin (tarkemmat vierailuajat löytyy tarkemmin täältä). Opaskierrosten hinta on 15 euroa/henkilö ja olutmaistelu sisältäen kolme olutta on hinnaltaan 16 euroa/henkilö.

Voimme suositella lämpimästi kreivi Henrik Creutzin pitämää viihdyttävää ja informatiivista opaskierrosta, jonka lisäksi myös maistelutilaisuus oli kiinnostava. Malmgårdin kartanopuodista voi ostaa mukaansa esimerkiksi kartanon kuuluisaa höyryttämätöntä kaurahiutaletta. Tälle kartanokierrokselle kannattaa tulla kauempaakin Suomesta.

Malmgårdin kartano
Malmgårdin kartano
Malmgårdin kartano
Malmgårdin kartano
Malmgårdin kartano
Malmgårdin kartanon myymälä
Malmgårdin kartanon myymälä

Tuhannen tuskan kahvila

Viimeinen kohteemme oli Tuhannen tuskan kahvila, joka sijaitsee ositteessa Loviisan Liisantalo, Mariankatu 2 C, Loviisa. Kahvila on auki näin syyskaudella (joulukoteihin saakka) keskiviikosta perjantaisin kello 10-15 ja lauantaista sunnuntaisin kello 10-18. Keskiviikosta perjantaihin on tarjolla kahvilatarjonnan lisäksi keittolounas, viikonloppuisin vain kahvilatarjonta. Kesäisin (vapusta syksyyn) kahvila on auki kello 10-18 kaikkina muina päivinä maanantaita lukuun ottamatta.

Tuhannen tuskan kahvilan nimi aiheutti meissä ihmetystä. Kahvilan omistaja Leena kertoi meille, että nimi juontaa kieltolain aikaan. Tuolloin talossa toimi salakapakka, jolta nykyinen kahvila on perinyt nimensä.

Tuhannen tuskan kahvila, Loviisa
Tuhannen tuskan kahvila, Loviisa

Meillä oli mahat vielä muutaman tunnin takaisesta skonssibrunssista täynnä, joten emme pystyneet nauttimaan kahvilan antimista niin paljoa kuin olisimme halunneet. Porkkanaleipä oli kuitenkin todella maukas, ja nautimme tämän kahvikupposen kanssa. Vaikka paikka taitaa olla kuuluisa kahvilatuotteiden lisäksi erityisesti upeasta puutarhastaan, olivat paikan sisätilatkin oikein viihtyisät.

Tuhannen tuskan kahvila, Loviisa
Tuhannen tuskan kahvila, Loviisa
Tuhannen tuskan kahvila, Loviisa

Meillä oli oikein onnistunut syksyinen yönyliretki Loviisaan, ja kaikki käyntikohteet olivat mieluisia. Oletko käynyt Loviisassa ja olivatko nämä kohteet sinulle tuttuja?

venetaksi Perämeren kansallispuistoon

36 Kommentit

 1. Harmi tietysti, ettette päässeet tutustumaan Ehrensvärdin polkuun kokonaisuudessaaan, mutta nähtykin osa on ollut varsin kiinnostava kokonaisuus. Itselleni luonnon ja historian yhdistelmä on yksi mielenkiintoisimpia vaihtoehtoja.
  Malmgårdin kartano vaikuttaa todelliselta historian ja arkkitehtuurin helmelta.
  Itse en ole tutustunut Loviisan siltä puolen vielä, mutta varsin kiinnostavalta paikalta se vaikuttaa.

  Vastaa
  • Ehrensvärdin polku olisi sinulle varmasti kiva, kun lyhyellä reitillä on paljon historiallista nähtävää ja infotauluissa kiinnostavia tietoiskuja. Toisella kertaa ja paremmalla säällä voimme sitten kiertää koko reitin. Loviisa on todella viehättävä, sinne on kiva palata vielä uudelleen.

   Malmgårdin kartanoesittely oli aivan huippu! Olin etukäteen kiinnostunut vierailusta, mutta tämä ylitti kyllä odotukseni. Opastus oli hyvin mielenkiintoinen, tälle iso suositus meiltä molemmilta.

   Vastaa
 2. Nyt on ihanat ruokapaikat – etenkin tuo skonssibrunssi kuulosti ihanalta❤️

  Vastaa
  • Aivan ihanan näköisiä paikkoja♥️ Tämäkin täytyy laittaa tulevaisuuden käyntikohteeksi Porvoon lisäksi.

   Vastaa
   • Kannattaa tehdä retki Loviisaan. Siellä on viehättäviä kohteita moneen makuun.

    Vastaa
   • Tervetuloa Loviisaan! Jos vanhat talot kiinnostavat, 2.-3.12 on Loviisan Wanhojen Talojen Joulu tapahtuma, jossa on kymmenkunta taloa avoinna yleisölle. Tapahtuma on maksuton. Tervetuloa myös meidän kotiimme Loviisan Skinnarbyhyn (10 min matka Loviisan keskustasta Lapinjärven suuntaan). Meillä on avoinna myös vintage lifestylemyymälä Villi Kanala tapahtuman aikana 10-17, muuten la-su klo 11-16, Paavalinkyläntie 671, Loviisa

    Vastaa
  • Skonssibrunssi oli kokemus, aiemmin emme tosiaan ole vastaavaa kokeneet. Heti kun saavuimme, meidät toivotettiin lämpimästi tervetulleeksi ja kerrottiin tarjoiltavasta skonssibrunssista sekä itse Kappelista. Skonssibrunssin tunnelmaan kuului keskeisenä osana myös se, että saimme itse valita pöytämme lukuisista eri vaihtoehdoista. Jokainen vierasryhmä huomioitiin lämpimästi.

   Vastaa
 3. Upean tunnelmallisia paikkoja skonssibrunsseineen, kreivin kartanoineen ja sieltä talonpoikaiseen kahvilaan. Kaunista ja idyllistä. Kyllä Suomessakin on kauniita paikkoja 🙂

  Nyt oli varmaan 8:n arvoiset päivät, mutta tuohon kun saisi vielä auringonpaisteen ja kuivan kelin niin täysi 10.

  Vastaa
  • Sade hieman haittasi suunnitelmiamme ulkoilun suhteen, mutta oli erityisen mukava olla sisätiloissa herkullisen ruoan äärellä ja seurata viihdyttävää kartanokierrosta. Toisaalta olen iloinen tästä sadesäästä, muutimme hieman suunnitelmiamme ja lopulta päivästämme tuli loistava.

   Vastaa
 4. Kävin viime syksynä pressimatkalla Loviisassa, mutta silloin meillä oli hieman eri kohteet. Tässä postauksessa on kyllä paljon sellaista, joka jäi kiinnostamaan. Erityisesti tuon skonssibrunssin haluan joskus kokea! Olen syönyt skonsseja vain Köpiksessä. Myös tuo kartano on upea!

  Vastaa
  • Muistan Cilla Maria nähneeni kuvan, kun olit melomassa Loviisassa. Tykkään todella paljon meloa ja Ruotsinpyhtäällä on kauniit puitteet tähän. Täytyypä jatkossa matkoillakin pitää silmät auki skonssien osalta. Ja iso suositus Malmgårdin kartanokierroksesta, todella viihdyttävä ja informatiivinen.Kartanohan on rakennuksena todella vaikuttava, ja se toimii edelleen kotina omistajillaan.

   Vastaa
 5. Loviisassa olen käynyt muutamia kertoja ja kierrellyt maalinnoitusten lähellä koirien kanssa, mutta Malmgårdin kartano ei ole tuttu eivätkä Loviisan Kappeli ja siellä tarjolla oleva skonssibrunssikaan. Tuhannen tuskan kahvilakin olisi uusi tuttavuus, joten jutusta löytyi monta uutta syytä käydä taas Loviisassa.

  Vastaa
  • Oi, sinun kannattaa Eila ehdottomasti tehdä uusi matka Loviisaan! Viihtyisit varmasti näissä samaisissa kohteissa. Kappeliin ovat myös koirat tervetulleita.

   Vastaa
 6. Malmgårdin kartano kiinnostaisi, ja täältä Espoostahan tekisi sinne ihan kätevästi päiväretken. Malmgårdin tuotteet ovat jo jonkin verran tuttuja.

  Hienoa, että Kappeli on kunnostettu ja arvoisessaan käytössä. Siellä on tullut discoiltua joskus nuorena aikuisena ja hauskaa oli, mutta nuorison yökerho ei ehkä ole sitä rakennuksen henkeen parhaiten istuvaa toimintaa.

  Vastaa
  • Oi, Kappeli sopii kyllä paljon paremmin nykyiseen käyttöön ravintolana kuin diskoksi. Varmasti kuitenkin kivoja muistoja sinulla Kati sieltä. Kappeli on upeasti kunnostettu. Hienoa, kun vanhoista rakennuksista pidetään huolta.

   Kannattaa Kati tehdä päiväretki Malmgårdin kartanoon. Todella kiinnostava kohde.

   Vastaa
 7. Selvästikin pieneksikin mielletystä kaupungista löytyy kaikenlaista! Pari vierailua viime vuosina Loviisaan tehty, mutta tässä oli ihan uusiakin juttuja! Malmgårdin kartano sentään oli jossain määrin tuttu – aika upea kartano!

  Vastaa
  • Jes, kiva kuulla Pirkko, että pystyimme tarjoamaan sinulle uusia käyntikohteita Loviisaan. Ja en voi kuin yhtyä sanoihisi, Malmgårdin kartano on upea.

   Vastaa
 8. Hauska nimi tuo Tuhannen tuskan kahvila. Lähimatkailu on virkistävää ja hienoja paikkoja olettekin löytäneet. Minulle on Loviisa valitettavasti jäänyt vieraaksi, olisiko aika vierailla.

  Vastaa
  • No ehdottomasti kannattaa vierailla! Varoitus vaan…oma vierailuni johti siihen, että muutimme Helsingistä Loviisan maaseudulle 🙂 Jos vanhat talot kiinnostavat, 2.-3.12 on Loviisan Wanhijen Talojen Joulu tapahtuma, jossa on kymmenkunta taloa avoinna yleisölle. Tapahtuma on maksuton. Tervetuloa myös meidän kotiimme Loviisan Skinnarbyhyn (10 min matka Loviisan keskustasta Lapinjärven suuntaan). Meillä on avoinna myös vintage lifestylemyymälä Villi Kanala tapahtuman aikana 10-17, muuten la-su klo 11-16, Paavalinkyläntie 671, Loviisa

   Vastaa
  • Kannattaa Terhi käydä tutustumassa Loviisaan. Kaupunki vaikutti tämän perusteella todella viehättävältä ja tekemistä ja nähtävää löytyy moneen makuun. Ihmettelimme alkuun tuota Tuhannen tuskan kahvilan nimeä ja oli kiinnostava kuulla sen alkuperä kahvilan omistajalta. Menemme varmasti vielä uudelleen käymään ja ensi kerralla siten, että vatsamme eivät olisi etukäteen täynnä. Kahvilan pihapiiri näytti todella kutsuvalta, voin kuvitella meidät sinne kiireettömälle teehetkelle. Ja Minna tuossa mainitsikin Loviisan vanhojen talojen joulusta. Tapahtuman aikaan Tuhannen tuskan kahvilassa on ainakin riisipuuroa tarjolla.

   Vastaa
 9. LOVIISAAN!!! En ole muuten koskaan käynyt, mutta tämä juttu vahvisti, että kyllä pitäisi. Olen ihan heikkona kartanoihin, kauniisiin rakennuksiin ylipäätään ja tunnelmallisiin kahviloihin. Miten ihania paikkoja Loviisassa onkaan!

  Vastaa
  • Tervetuloa Loviisaan! 2.-3.12 on Loviisan Wanhijen Talojen Joulu tapahtuma, jossa on kymmenkunta taloa avoinna yleisölle. Tapahtuma on maksuton. Tervetuloa myös meidän kotiimme Loviisan Skinnarbyhyn (10 min matka Loviisan keskustasta Lapinjärven suuntaan). Meillä on avoinna myös vintage lifestylemyymälä Villi Kanala tapahtuman aikana 10-17, muuten la-su klo 11-16, Paavalinkyläntie 671, Loviisa

   Vastaa
   • Kiitos kutsusta 🙂 Olisi kyllä niin ihanaa kokea tuo tapahtuma, mutta valitettavasti olen maailmalla tuolloin. Loviisa meni nyt kyllä käyntilistalle ensi keväänä tai kesällä viimeistään.

    Vastaa
  • No sitten Annemaria ehdottomasti suunnittelemaan reissua Loviisaan. Loviisasta löydät kaikkea tuota mainitsemaasi. Ehdottomasti kannattaa mennä myös Malmgårdin kartanon esittelykierrokselle, se oli todella hyvä. Voipi olla, että innostut tekemään useammankin retken. Me tykästyimme Loviisaan niin, että seuraava reissu on jo suunnitteilla.

   Vastaa
 10. Olen käynyt Loviisassa muutamia kertoja, yläasteen luokkaretkellä ydinvoimalassa ja sen jälkeen myös viehättävämmissä kohteissa. Loviisa on kiva pieni kaupunki, vähän kuin Porvoon hiljaisempi pikkusisko. Rosen ja Ungern on tuttuja, mutta mieli tekisi joskus tutustua myös Svartholman merilinnoitukseen. Muutama vuosi sitten kävelimme Loviisan Kappelin ohitse ja se näytti oikein houkuttelevalta. Mukava siis tietää, että tarjolla olisi jopa skonssibrunssia, jos sattuu vain oikeaan aikaan paikalle. Suomessa törmää skonsseihin harvemmin, mutta TeaHouse of Wehmaisissa Juvalla niitä tuli joskus syötyä reilustikin.

  Vastaa
  • Oli kiva Mika kuulla sinun kokemuksistasi Loviisasta. Svartholman merilinnoitus kiinnostaa myös meitä. Loviisan kappeli on todella kaunis rakennus ja hienoa, että se on nyt arvonsa mukaisessa käytössä. Oli mielenkiintoista päästä maistamaan skonsseja, ne olivat todella täyttäviä. Me emme kumpikaan olleet tätä aiemmin skonsseja maistaneet.

   Vastaa
 11. Kivalle retkelle olit päässyt! Kävin ekalla kartanokierroksella Malmgårdissa, kun vielä asuimme Helsingissä. Nyt, kun olen muuttanut Loviisaan, on tullut käytyä parikin kertaa. Muutkin kohteedi ovat tietysti tuttuja, kun täällä olen asunut viisi vuotta. Jos vintage ja puutarhat kiinnostavat, tervetuloa meille Loviisan maaseudulle Skinnarbyhyn vintage lifestylemyymälä Villiin Kanalaan ja Kauppamuseon puutarhaan, jotka ovat avoinna ympäri vuoden. Kesällä pihapiirissämme on avoinna myös Suomen pienin kauppamuseo täynnä 50/60-luvun kauppatavaraa. Ja joulukuussa avaamme viikonloppuisin myös kotimme ovet kävijöille. t. Minna

  Vastaa
  • Olipa kiintoisa kuulla Minna teidän myymälästänne, puutarhasta ja kauppamuseosta. Olemmekin Mikon kanssa joskus keskustelleet, että menisimme kiertämään puutarhoja Loviisan avoimet puutarhat -tapahtumaan. Myös historia ja siten kauppamuseot kiinnostavat. Malmgårdin kartanokierros oli upea ja voisin hyvinkin mennä kierrokselle uudestaan. Sovimme, että pysädymme uudestaan kartanon myymälässä, kun menemme Loviisan vanhojen talojen joulutapahtumaan. Odotan jo joulukuuta ja jouluisia tapahtumia innolla. Loviisan wanhojen talojen joulu kuulostaa upealta tapahtumalta.

   Vastaa
 12. Loviisassa en olekaan ikinä käynyt. Kylläpä ihanat ruokapaikat ja kahvilan nimi kyllä varmasti jää mieleen ja herättää kummastelua. 😀

  Vastaa
  • Loviisa on viehättävä. Tästä kahden päivän retkestämme jäi vahva olo, että Loviisaan on päästävä uudelleen. Jouluinen päiväretki onkin jo suunnitteilla, mutta varmasti tulemme vielä kesäaikaankin palaamaan Loviisaan.

   Vastaa
 13. Eipä ole tullut koskaan käytyä Loviisassa. Upeita paikkoja ja maisemia näyttää olevan + tuo Malmgårdin kartano on todella kaunis. Voisihan tuon Loviisan ottaa joskus vierailukohteeksi, kun ei ole kuin tunnin ajomatkan päässä.

  Vastaa
  • Ehdottomasti kannattaa käydä Loviisassa, kun se kerran noin lähelläkin sijaitsee. Me tykkäsimme viikonloppureissustamme paljon, ja tuli halu nähdä Loviisaa vielä lisää.

   Vastaa
 14. Loviisaan pitäisi kyllä tehdä kesäretki ja tuo skonssibrunssi vaikuttaa todella hienolta. Tämä täytyy nyt kyllä laittaa ensi kesän listalle.

  Vastaa
  • Oi, kesäretki Loviisaan kuulostaa kivalta. Kerro Hannele sitten ihmeessä, millainen sinun retkestäsi tuli.

   Vastaa
 15. Loviisa on meille jäänyt ihan tuntemattomaksi vaikka olen siitä kuullut paljon. Tosi mielenkiintoisia ja paikkoja, ja tykkään tuosta, että niissä on kunnioitettu perinteitä. Ja siis vautsi mikä kartano! Upean näköinen! Tuonne täytyy ehdottomasti mennä vierailulle. Itse olen muuten suuri skonssien ystävä (ja juurikin suolaisten), joten nam nam!

  Vastaa
  • Oh, kannattaa Paula ehdottomasti harkita Loviisaa kohteeksi vaikka seuraavalla kesälomallanne Suomeen. Malmgårdin esittelykierros ja skonssibrunssi ovat varmasti sinun mieleesi. Muutenkin Loviisa on hyvin viehättävä pieni kaupunki. Strömforsin ruukkialue on hyvin kaunista.

   Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa