Matka Rio de Janeiroon on helppo suunnitella. Se on yksi maailman tunnetuimpia kaupunkeja ja siellä on tietyt paikat ja nähtävyydet, jotka matkailijaa suositellaan kiertävän yleisen kaupunkiin tutustumisen lisäksi. Emmekä mekään ole asiasta eri mieltä. Tähän menee matkustustyylistä arviolta viitisen päivää ja sen verran mekin varasimme aikaa Rio de Janeiroon. Rio de Janeirossa on kuuluisa Corcovado-vuorella sijaitseva kristuspatsas sekä ikoninen sokeritoppavuori, joka näkyy esimerkiksi Copacabanan rannalta. Suurin osa matkustajista haluaakin nähdä nämä kohteet. Rio de Janeirossa on myös kaksi upeaa hiekkarantaa, sillä siellä sijaitsee kuuluisimman Copacabanan lisäksi Ipanema-niminen hiekkaranta. Rio de Janeirossa on myös meidän mielestämme yksi maailman vaikuttavimmista kasvitieteellisistä puutarhoista. Niin ikään kaupungin keskustan tuntumassa on muutama tutustumisen arvoinen paikka. Niinpä meidänkään ei tarvinnut turhan pohtia asioita, mitä haluamme tehdä, vaan ainoa pohdittavana ollut asia oli lähinnä, missä järjestyksessä haluaisimme niitä kokea. Toki sambakarnevaalien päivä oli vahvistunut aiemmin.

cHotellimme sijaitsi aivan Copacabanan tuntumassa, muutaman korttelin päässä rannalta. Päätimme, että ensimmäisenä päivänä emme halua suuremmin jonotella. Lisäksi ajattelimme, että seuraavan päivän karnevaalien jälkeisenä aamuna voisi suosituimpiin kohteisiin päästä pienemmällä jonotuksella ja vähemmällä määrällä ihmisiä. Niinpä ensimmäisen päivän vierailukohteeksi valikoitui Rio de Janeiron kasvitieteellinen puutarha.

Valinta oli onnistunut. Kasvitieteellinen puutarha ei sinällään sijainnut tosin kovinkaan lähellä hotelliamme, mutta päätimme kuitenkin kävellä sinne. Kävely olikin mukavaa, sillä reitti kulki ensin Copacabanan rantaa pitkin. Kävelimme kaikessa rauhassa kuvia ottaen ja nautimme upeasta säästä. Copacabanan jälkeen reitti kulki Ipanemaa pitkin. Yllätyimme, miten suuret aallot kummallakin oli. Ei todellakaan mitään lapsiperheiden rantoja. Tietyssä kohtaa käännyttiin poispäin rannasta ja käveltiin vielä pari kilometriä. Kokonaisuutena pidimme kävelystä erittäin paljon, sillä samalla pystyimme tutustumaan hyvin kaupungin kuuluisiin rantoihin.

Kasvitieteellinen puutarha oli todella vaikuttava. Puutarha oli jaoteltu selkeästi eri osiin, joissa sitten oli erilaisia kasveja. Oli kaktuspuutarhaa, japanilaista puutarhaa, orkideapuutarhaa sekä tietysti paikallisiin lajikkeisiin keskittyneitä alueita. Näimme puutarhassa myös vesisian, joka käyskenteli puutarhan keskellä olleessa pienessä lammessa. Näimme puutarhassa myös kapusiini-apinoita, joiden temmellystä oli mukava katsella. Viihdyimme puistossa useamman tunnin ja kiersimme sen käytännössä kokonaan. Mielestämme puutarha oli maineensa veroinen, sillä se oli selvästi hienoin kasvitieteellinen puutarha, jossa olemme vierailleet, Kapkaupungin Kirstenbosch National Botanical Gardenin ollessa kakkossijalla. Yleensä kasvitieteelliset puutarhat ovat kyllä pinta-alaltaan suuria, mutta kuitenkin jotenkin tylsiä eivätkä tarjoa paljoa nähtävää. Täällä nähtävää oli sen sijaan todella paljon.

Kun lähdimme takaisin, mietimme kovasti, menisimmekö bussilla tai taksilla. Päätimme kuitenkin kävellä. Olemme nimittäin muutenkin todenneet kävelyn olevan aina hyvä liikkumismuoto, koska siinä tutustuu kaupunkiin aivan eri tavalla kuin bussilla tai taksilla liikkuessa.

Kiertoteitä takaisin hotellille kävellessä poikkesimme kaupassa ostamassa vettä. Tällöin teimme ensimmäisen havainnoin brasiliaisten kassatyöntekijöiden hitaudesta, joka vahvistui matkan edetessä. Toiminnan hitautta on hankala kuvata, se täytyy itse kokea. Kontrasti on erittäin suuri, jos vertaa vaikka Yhdysvalloissa usein vastaan tuleviin uskomattoman nopeisiin kassatyöntekijöihin.

 

2 Kommentit

  1. Ihanan vihreitä kuvia ja huoletonta tunnelmaa

    Vastaa
    • Voi kiitos! ? Rion kasvitieteellinen puutarha ylitti kyllä odotuksemme, siellä näki jos jonkinlaista kasvia ja otusta. Mukava kuulla, että rento matkatunnelmamme välittyi kuvien takaa. ?

      Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa