Aamulla lähdimme taxi collectivolla kohti Sikojenlahtea. Tällä kertaa ei kulkuneuvona ollutkaan amerikanrauta, ja se itse asiassa osoittautui selkiemme kannalta positiiviseksi asiaksi. Lisäksi auto oli selvästi nopeampi, joten aikaa säästyi huomattavasti. Reitti kulki Havannan kautta ja juuri ennen Havannaa taksimme kääntyi pois pikatieltä ja ajoi syrjässä olevalle sorakentälle. Meidän kanssamme autossa matkusti saksalainen pariskunta ja olimme kaikki hieman huolissamme siitä, että mitä nyt tapahtuu. Yritettäisiinkö meidät ryöstää vai miksi muuten olisimme päätyneet kyseiseen paikkaan? Mutta ei, meitä ei yritetty ryöstää. Auton polttoaine oli ilmeisesti loppumassa ja läheisestä talosta tuotiin kaksi kanisteria polttoainetta, jotka sitten kaadettiin tankkiin. Suomessa olemme tottuneet tankkaamaan huoltoasemilla, Kuubassa tankkaus nähtävästi hoidetaan hieman eri tavalla.

Matka meni lopulta oikein hyvin ja pääsimme casaamme. Tämäkin vaikutti oikein viihtyisältä casalta. Isäntämme ei puhunut juurikaan englantia, mutta välttävällä espanjalla pärjäsimme oikein hyvin. Kello oli jo 14, mutta kyselimme mahdollisia retkivaihtoehtoja samalle päivälle. Selvisi, että Boca de Guamaan voisi tehdä retken, kuljetus sinne ja takaisin olisi 30 CUC. Siellä on krokotiilipuisto, mutta ennen muuta siellä pääsee Laguna del Tesoroon ja  Villa Guamaan. Villa Guama on saariryhmä, jolle pääsee veneellä Boca de Guamasta. Saaret on yhdistetty toisiinsa puusilloilla ja maisemat näyttävät kuvissa todella kauniilta.

Meitä suositeltiin menemään ensin alueella olevaan krokotiilipuistoon, ja sen jälkeen vasta veneretkelle. Päätimme tutustua alueeseen tässä järjestyksessä. Se oli virhe. Katselimme hetken vankeudessa eläviä krokotiileja, mutta suurta innostusta tämä nähtävyys ei meissä herättänyt vaan olo oli pikemminkin ankea. Kun lähdimme kohti veneretken aloituspistettä, meille selvisi, että retki lähtee vain, mikäli retkelle on tarpeeksi osallistujia. Jäimme toiveikkaina odottelemaan, mutta näin myöhään iltapäivällä ei enää muita osallistujia ilmaantunut. Jälkikäteen viisaampana tekisin ehdottomasti ensin veneretken ja sen jälkeen mahdollisen vierailun krokotiilipuistoon. Veneretken missaaminen harmitti hieman, mutta retkelle osallistunut tapaamamme ranskalaispariskunta ei ollut pitänyt kokemuksesta lainkaan. Kertoivat kyseisen retken olleen kovin turistinomainen. Ehkä emme siis sinällään varsinaisesti menettäneet mitään.

Kun pääsimme takaisin Playa Largaan, kävimme tutustumassa ”kaupunkiin”. Kaupunki oli todella pieni, vielä pienempi kuin Viñales. Moni rakennuksista näytti olevan keskeneräisiä. Vaihtoehtoisia ruokailupaikkoja ei juurikaan ollut. Vaihtoehtoina päätien varrella oli muutama katukeittiö ja rannalla muutama ravintola. Silmiin pistävää alueella oli kulkukoirien valtava määrä.

Seuraavana päivänä meillä oli tiedossa odotettu snorklausretki, joten lähdimme aikaisin nukkumaan. Kävimme kuitenkin ensin rannalla, joka sijaitsi casamme vieressä. Ranta oli hieno ja auringonlaskua oli mukava katsella.

2 Kommentit

  1. Ihana retki teillä ollut ja hurjan näköisiä krokotiileja! Hauska, että tankkausta ei tarvitse itse hoitaa vaan saa tuollaisen tankkauspalvelun. Tuolla Kuubassa nuo amerikanraudat ovat kyllä aika mageita, pääsittekö sellaisella myös ajelemaan jossain kohtaa?

    Vastaa
    • Tämä olikin Tuula hieman erilaisempi tankkauskokemus, heh. Havannassa valitsimme taksiksemme oikein näyttävän, pinkin amerikanraudan. Olisivat mielellään kyydinneet meitä seuraavanakin päivänä, mutta jalan pääsi mielestämme mukavammin tutustumaan kaupunkiin.

      Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa