Tämän päivän keskeisimpänä asiana oli käydä Partagasin sikaritehtaassa. Lähdemme aamulla kävelemään kohti tehdasta keskuspuiston (Parque Central) reunalla ja kuljimme Capitolion ohi matkalla sinne. Capitolio on valmistunut 1929 ja on kopio Washington D.C:n Capitoliosta.

Kun saavuimme sikaritehtaalle, huomasimme että jokin on vikana. Selvisi, että tehdas olikin siirtynyt toiseen paikkaan. Muutama vartija oli paikalla ja toinen heistä yritti myydä meille sikareita, jotka kuulemma oli valmistettu tehtaassa. Vaikka hinta ei ollut korkea, emme ostaneet häneltä sikareita. Uskoimme kyllä niiden olevan aitoja, mutta emme halunneet ostaa varastettuja sikareita. Vartijoilta kuulimme myös, että lippu sikaritehtaaseen pitäisi ostaa etukäteen, mutta samana päivänä, joltain hotellilta. Huomenna sunnuntaina tehdas on kiinni ja paluulentomme lähtee maanantai-iltana, niin päätimme yrittää vierailla tehtaassa maanantaina ennen kuin lähdemme takaisin lentokentällä.

Koska vierailu ei tänään onnistunutkaan, päätimme lähteä tutustumaan Havannan kahteen kuuluisaan vierekkäin sijaitsenvaan linnoitukseen. Päätimme mennä sinne hop on hop off -bussilla. Bussin ensimmäinen pysäkki oli se, jolla meidän oli määrä jäädä pois. Bussin pääkohteena oli Havannan kuuluisin ranta ja kaikki muut pysäkit linnoituksen ja rannan välillä olivat sellaisia, että ihmiset nousivat niiltä bussiin mennäkseen rannalle. Ranta oli bussin pääkohde, sillä linnoituksilla ei meidän lisäksi jäänyt bussista kukaan pois.

Kävimme ensin Fortaleza de San Carlos de la Cabaña -linnoituksella. Sinne oli eri pääsymaksu paikallisille ja turisteille. Paikalliset maksoivat 10 CUP, mutta turistit 10 CUC. Meillä oli kertynyt lompakkoon tässä vaiheessa myös paikallispesoja, joten yritimme maksaa niillä. Kansallisuus olisi tietysti pitänyt todistaa, joten päädyimme maksamaan pyydetyt  10 CUC. Linnoitus oli varsin laaja ja sen kiertäminen oli hellepäivänä aika raskasta. Ihan mielenkiintoinen vierailu kuitenkin.

Fortaleza de San Carlos de la Cabañan jälkeen mietimme hetken, että jaksetaanko enää käydä Castillo de los Tres Santos Reyes Magos del Morro -linnoituksella. Koska meillä ei ollut muuta erityistä ohjelmaa, päätimme käydä tutustumassa myös viereiseen linnoitukseen. Myös tänne turistit joutuivat maksamaan 25-kertaisen hinnan paikallisiin verrattuna: turistit 6 CUC, paikalliset 6 CUP. Tämäkin linnoitus oli mielenkiintoinen, vaikka hyvin erilainen kuin Fortaleza de San Carlos de la Cabaña. Kummatkin linnoitukset on rakennettu jo 1500-luvulla ja ne rakennettiin kaupungin suojaksi merirosvojen jatkuvia hyökkäyksiä vastaan.

Linnoitusvierailujemme jälkeen hyppäsimme bussiin, joka menisi siis Havannan kuuluisimmalle rannalle ja sen jälkeen takaisin vanhaan kaupunkiin. Harkitsimme hetken rannalle menemistä, mutta kovasta tuulesta johtuen päätimme jättää sen väliin. Lisäksi olimme jo aiemmin tällä matkalla pyörineet rannoilla. Kun pääsimme takaisin vanhaan kaupunkiin, kävimme vierailemassa rommimuseossa. Museokäynti oli mielenkiintoinen, oppaamme puhui hyvää englantia ja kertoi kiinnostavalla tavalla rommin valmistamisesta. Opaskierroksen jälkeen saatiin tietysti maistiaiset, jonka jälkeen olisi pulloja voinut ostaa mukaan.

Päivän päätteeksi kävimme kävelemässä vanhan kaupungin pääkatuja Calle Obispo, O’Reillya ja Obrapiaa. Vanhan kaupungin pääkaduilla ei yllättäen myydä juurikaan palveluja, vaan nämä löytyvät vanhan kaupungin ulkopuolelta. Tämänkin vuoksi vanhassa kaupungissa oli mukava kävellä.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa