Sunnuntai oli matkamme viimeinen kokonainen päivä. Halusimme käydä Havannan kuuluisimmalla Columbuksen hautausmaalla, jossa olisi nähtävillä todella hienoja hautoja. Hautausmaavierailun jälkeen suunnitelmissamme olisi käydä vallankumousmuseossa. Vallankumous on tietysti todella tärkeä osa Kuuban historiaa, joten halusimme tutustua siihen.

Tämäkin päivä oli helteinen ja lämpötila keikkui 30 asteessa. Mietimme hetken, että menisimmekö hautausmaalle taksilla, sillä sinne oli kuitenkin matkaa useampia kilometrejä. Päätimme kuitenkin kävellä, koska halusimme nähdä kaupunkia myös vanhan kaupungin ympäristöä laajemmin. Ja kyllä naapurusto muuttuikin aivan erilaiseksi eikä turisteja parin kilometrin jälkeen juuri näkynyt. Hautausmaa oli itsessään oikein vaikuttava.

Hautausmaavierailun jälkeen kävimme vallankumousmuseossa. Museovierailu oli kiinnostava, joskin asiat esitettiin museossa tietysti hyvin yksipuolisesti. Tai siis, asioita esitettiin kyllä todella yksityiskohtaisesti ja laajasti, mutta vain ja ainoastaan siitä näkökulmasta, että vallankumous oli pelkästään hyvä ja kapinallisten joukot sankareita. Tämä oli tietysti arvattavissa. Che Guevaraan suhtaudutaan Kuubassakin jonkin verran ristiriitaisesti. Che-paita päällä kulkiessa saa taputuksia ja iloista huutelua, mutta toisaalta ihmiset voivat tulla kertomaan, kuinka Che teloitti valtavasti ihmisiä pienistäkin tai mitättömistä syistä. Joka tapauksessa museo ja vallankumousta koskeva historia on meidän mielestämme todella kiinnostava.

Museossa käynnin jälkeen kiertelimme jälleen vanhaa kaupunkia, jonka jälkeen päätimme mennä katselemaan ja viettämään iltaa Maleconille. Malecon yhdistää Keski-Havannan alueet Verdadon alueeseen. Malecon on useita kilometrejä pitkä ja seuraa koko ajan merenrantaa. Paikalliset tykkäävät viettää siellä vapaa-aikaa esimerkiksi uimalla, kalastamalla tai lennättämällä leijoja. Kadun varrella olevista taloista osa on kuunnostettu, mutta kunnostetun ja näyttävän talon vieressä saattoi olla romahtamisvaarassa ollut rakennus. Pidimme Maleconista paljon ja auringonlaskun seuraaminen sieltä oli hieno kokemus.

2 Kommentit

  1. Tuonne täytyy kyllä ehdottomasti mennä, jos ja kun joskus Kuubassa pääsen käymään! Kuuba ja sen historia ovat aina kiinnostaneet, eritoten tämä vallankumouksen aika.

    Vastaa
    • Kuuba on hyvin mielenkiintoinen maa. Kannattaa käydä siellä mieluummin ennemmin kuin myöhemmin, maassa on jo tapahtunut ja tulee varmasti tapahtumaan jatkossakin länsimaalaistumista. Havannan vallankumousmuseo oli hyvin kiintoisa vierailukohde. Oli myös kiintoisa huomata paikallisten erilaista suhtautumista Che Guevaraan.

      Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa