Meillä oli aamulla todella aikainen herätys, sillä tänään oli taas siirtyminen toiseen kaupunkiin, Havannaan. Olimme tähän mennessä kulkeneet kaikki kaupunkien väliset siirtymiset taxi collectivolla. Halusimme kuitenkin kokoilla myös Viazulin bussia, joten päätimme mennä tämä viimeinen väli sellaisella. Liput olimme varanneet etukäteen netistä, mutta paikalla piti olla 60 minuuttia ennen bussin lähtöä. Me olimme ajoissa paikalla, mutta huomasimme, että tämä ei olisi ollut välttämätöntä, vaan myöhemmin tulleetkin pääsivät bussiin ilman hankaluuksia.

Viazulin bussi oli kohtuullisessa kunnossa. Paljon paremmassa kuin Playa Largon paikallisbussi, mutta ei lähelläkään eurooppalaista tasoa kuitenkaan. Matka oli pitkä ja kesti 6 tuntia. Puolessa välissä pysähdyttiin paikkaan, jossa oli pieni kauppa ja vieressä ”ravintola”, josta sai ostaa erilaisia leipiä. Havannaan kuitenkin lopulta pääsimme. Harmiksemme havaitsimme bussipysäkin olevan kaukana vanhasta kaupungista ja meidän casasta. Päätimme, että tutustumme seutuun, kun emme sinne enää myöhemmin mene. Harkitsimme jopa kävelyä casaan saakka rinkkojemme kanssa, mutta se ei paahtavassa auringonpaisteessa tullut kysymykseen. Kävelimme kuitenkin muutaman kilometrin matkan vallankumousaukiolle, jota ihmettelimme hetken. Sieltä otimme taksin 10 CUC hintaan meidän casaamme. Kuski tarjosi itseään meille kuskiksi koko seuraavaksi päiväksi 100 CUC hintaan. Hän sanoi, että pääsisimme näin halvemmalla, kun muuten joutuisimme maksamaan monista matkoista erikseen. Emme kuitenkaan tarttuneet tarjoukseen, sillä monet meitä kiinnostaneista nähtävyyksistä olivat kävelyetäisyydellä ja muutenkin meidän mielestämme kävellessä tutustuu kaupunkiin paljon paremmin kuin auton kyydissä.

Matka Havannaan oli ollut aika raskas, jonka vuoksi emme ensimmäisenä päivänä jaksaneet tehdä mitään kovin erityistä. Kävimme kuitenkin kävelemässä vanhassa kaupungissa, katselimme Castillo de la Real Fuerzaa (kuninkaallisen armeijan linnoitus), joka on varsin näyttävä vallihaudan ympyröimä linna. Kävimme myös Plaza de Armasilla (aseaukio) ja Plaza de la Catedralilla (Katedraalinaukio), jossa oli barokkikirkko, jossa on kaksi epäsymmetristä tornia. Lopuksi kävimme vielä Plaza Viejalla (vanha aukio), joka vaikutti oikein viihtyisältä.

Muuta emme ensimmäisenä Havanna päivänämme jaksaneet tehdä, vaan painuimme casaamme nukkumaan.

3 Kommentit

 1. Havanna vaikuttaa kiehtovalta kohteelta, olisi mukava joskus käydä sielläkin. Hyvin espanjalaisen näköisiä nuo vanhat rakennukset (historiasta johtuen luonnollisesti). Onneksi kaikki vanha ei ole romuna.

  Vastaa
 2. Havanna vaikuttaa kiehtovalta kohteelta, olisi mukava joskus käydä sielläkin. Hyvin espanjalaisen näköisiä nuo vanhat rakennukset (historiasta johtuen luonnollisesti). Onneksi kaikki vanha ei ole romuna.

  Vastaa
  • Mukaavaa, kun kommentoit! Havannassa ja Kuubassa muutenkin on paljon hyvin säilyneitä vanhoja rakennuksia. Uskoisi, että turismin lisääntymisen vuoksi kunnostustoimiin on jo alettu. Suosittelen käymään Kuubassa jo lähivuosina, jos sinne mielii mennä. Fidelin poismenon myötä Kuuba on alkanut selvästi muuttumaan länsimaalaisemmaksi. Tämä ei pelkästään ole huono asia, mutta tämän myötä osa Kuuban viehätyksestä myös poistuu.

   Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa