Amazonilta lähdettyämme suuntasimme Ecuadoriin. Ecuador olisi Perun ja Pacaya Samiria National Reserven lisäksi ollut erinomainen kohde Amazonin vierailua varten ja harkitsimme itse asiassa sitä pitkään. Erittäin todennäköisesti seuraava vierailu Amazonin alueelle tuleekin tapahtumaan nimenomaan Ecuadorista. Tällä kertaa emme kuitenkaan Ecuadorin puoleisella Amazonilla vierailleet, vaan suuntasimme kohti Galapagossaaria.

Lentoreittimme Iquitoksesta Galapagossaarille oli erittäin raskas, sillä Iquitoksesta lensimme ensin Perun pääkaupunkiin Limaan, jossa vietimme yön lentokentällä nukkuen vuorotellen pari tuntia. Aamulla oli sitten lento Ecuadorin pääkaupunki Quitoon, jossa oli vielä yksi vaihto ennen kuin pääsimme Baltran lentokentälle ja Galapagossaarille. Galapagossaarille saavuttuamme jouduimme vielä maksamaan 100 dollarin kansallispuistomaksut.

Lentokentältä lähdettäessä pitää ensin kulkea lyhyt bussimatka Itabaka kanavalle, joka ylitetään lautalla. Tämän jälkeen on vielä 45 minuutin taksimatka Galapagossaarten suurimpaan kaupunkiin Puerto Ayoraan, jossa tosin sielläkin asuu vain 10 000 ihmistä. Taksimatka oli kuitenkin huippu, sillä ehdimme automatkan näkemään myös galápagoksenjättiläiskilpikonnia! Matka Galapagossaarille ja hotellillemme oli siis kaikkea muuta kuin helppo, mutta olimme kummatkin aivan tohkeissamme, kun vihdoin olimme päässeet kauan haaveilemallemme matkallemme Galapagossaarille, emmekä väsymyksestä huolimatta harkinneetkaan nukkumaanmenoa, vaan lähdimme heti tutkimaan ympäristöä!

saapuminen Galapagossaarille
kilpikonna Galapagossaarilla
Puerto Ayoran satama Santa Cruz Galapagossaaret
Puerto Ayoran satama Santa Cruz Galapagossaaret

Hotellivirkailija suositteli meille kaunista lampea Laguna de las Ninfasia. Kävelimme ensin kohti satamaa, josta oli enää lyhyt matka Laguna de las Ninfasille. Vähän ennen satamaa törmäsimme sattumalta pieniin kalamarkkinoihin! Paitsi että kalamarkkinat ovat monesti ulkomailla hauskoja vierailukohteita, kun voi ihmetellä mitä erilaisimpia myynnissä olevia mereneläviä. Galapagossaarilla kalamarkkinat ovat kuitenkin jotain sellaista, mitä ei voi nähdä missään muualla!

Nimittäin myynnissä olleiden kalavonkaleiden ja hummerien lisäksi paikalla oli lukuisia merileijonia ja pelikaaneja oletettavasti helpon ruoan toivossa. Paikalla oli myös lukuisia näyttäviä fregattilintuja komeine punaisine kurkkupusseineen. Fregattilinnut ovat Wikipedian mukaan erittäin nopeita lentäjiä ja tunnettuja tavastaan rosvota ravintoa muilta merilinnuilta. Tällä kertaa ravinto kuitenkin rosvottiin ihmisiltä! Fregattilinnut tekivät nopeita syöksyjä kohti pöytiä ja saivatkin useamman vonkaleen napattua. Myyjiä tämä tietysti ärsytti, mutta meillä oli lintuja katsellessamme erittäin hauskaa. Pöydille hyppivät linnut ja noin 30 asteen lämpötila ilman mitään jäähdytystä tosin tarkoitti sitä, että ihan kaikkia Suomessa vaadittuja hygieniavaatimuksia tuskin noudatettiin…

Puerto Ayoran satama Santa Cruz Galapagossaaret
Puerto Ayoran kalamarkkinat Santa Cruz Galapagossaaret
Puerto Ayoran kalamarkkinat Santa Cruz Galapagossaaret
Puerto Ayoran kalamarkkinat Santa Cruz Galapagossaaret
fregattilintu Galapagossaarilla
fregattilintuja Galapagossaarilla
Puerto Ayoran kalamarkkinat Santa Cruz Galapagossaaret
Galapagossaarten eläimiä
merileguaani Galapagossaarilla
merileguaani Galapagossaarilla

Kello alkoi olemaan jo melko paljon iltapäivällä ja halusimme ehtiä käymään Laguna de las Ninfasissa. Emme joutuneetkaan montaakaan minuuttia kävelemään ennen kuin saavuimme Laguna de las Ninfasiin. Huomasimme lähteneemme juuri oikeaan aikaan kalamarkkinoita, sillä paikka oltiin sulkemassa illaksi ja yöksi. Meillä oli kuitenkin riittävästi aikaa tutustua Laguna de las Ninfasiin. Saimme yllätykseksemme olla paikalla kahdestaan.

Suolainen Laguna de las Ninfas oli varsin kaunis paikka, jossa oli runsaasti mangrovekasvustoa. Järven kiertävä polku on loppujen lopuksi varsin lyhyt eikä sen kiertäminen kestä juurikaan puolta tuntia pidempään, vaikka paikalla ottaisi enemmänkin kuvia.

Laguna de las Ninfas Galapagossaarilla
Laguna de las Ninfas Galapagossaarilla

Vaikka emme ensimmäisenä Galapagossaaripäivänämme ehtineet kovinkaan paljoa vielä saariin tutustua, olimme jo nyt kalamarkkinoilla nähneet pienen osan siitä, millaisia upeita eläinkohtaamisia tulisimme Galapagossaarilla viettämämme viikon aikana kokemaan!

30 Kommentit

 1. Seuraan kiinnostuneena – Galapagos on ollut mun bucket listalla pitkään. Matka sinne oli varmaankin antoisa ainakin jo näiden kuvien perusteella. Itse haluaisin tutustua siellä useampaan saareen – varsinkin niihin vielä hieman aktiivisiin tuliperäisiin. Toki eläimetkin kiinnostaa.

  Vastaa
  • Mahtavaa Jani kuulla, että Galapagossaaret kiinnostavat! Toivottavasti kirjoituksistamme saat vinkkejä suunnitelmiisi. Galapagossaarilla on tosiaankin paljon kiinnostavia kohteita ja kohde oli meilläkin pitkään haavelistalla.

   Vastaa
 2. Galápagossaaret ovat minunkin ämpärilistalla. Samaan reissuun voisi ympätä Ecuadorin. Jään mielenkiinnolla seuraamaan reissun jatkovaiheita.

  Vastaa
  • Hienoa kuulla, että Galapagossaaret kiinnostavat! Toivottavasti Merja me pystymme tarjoamaan sinullekin viihtyisten virtuaalimatkojen lisäksi vinkkejä oman matkasi suunnitteluun.

   Vastaa
 3. Minä olin Galapagossaarilla joskus viitisentoista vuotta sitten. Me otettiin ihan valmispaketti, ja vietettiin kaikki yöt laivassa. Oli kyllä sellainen kohde, että sinne voisin mennä uudelleenkin. Innolla jään odottamaan teidän saariosuuttanne!

  Vastaa
  • Itsekin voisin mennä uudelleen Galapagossaarille,todella mielenkiintoinen saariryhmä. Valmispaketti on varmasti hyvin yleinen ja varsin kätevä tapa tutustua Galapagossaariin. Mukava Teija kuulla, että aihe kiinnostaa!

   Vastaa
   • Joskus myös tutkailin tuota matkaa Macchu Pichulta Galapagossaarille. Ei näemmä ihan hirmu kiva reitti.
    Paljonkohan lennot sitten maksoivatkaan?

    Vastaa
    • Iquitokselta Galapagossaarille ei tosiaankaan ollut kovinkaan kevyt reitti matkata… Siinä oli jo aika nuhjuinen olo, kun perille pääsimme, mutta onneksi matkaväsymys unohtui nopeasti. Lennot maksoivat 600 euroa henkilöltä.

     Vastaa
 4. Wow, mikä kokemus kalatorilta. Ei teillä sattuisi sieltä olemaan videota laitettavaksi juttuun?!! Upeita lintuja, mutta en haluaisi joutua hyökkäyksen kohteeksi.

  Vastaa
  • Me otetaan todella harvoin videoita matkalta, joten valitettavasti ei nytkään ole videomateriaalia linkitettäväksi… Upeita lintuja nuo kyllä ovat ja ihmiset saivat olla niiltä rauhassa, ei meidän tarvinnut pelätä hyökkäystä.

   Vastaa
 5. Galapagossaaret on korkealla omalla sankolistalla, joten jään innolla seuraamaan. Hienoja lintuja, ja tuon kilpikonnan haluaisin tietysti siellä ehdottomasti nähdä 🙂

  Vastaa
  • Mukava kuulla Anna, että sinuakin Galapagossaaripostaukset kiinnostavat! Tämä saariryhmä tuntuu olevan todella monen haavelistalla. Enkä kyllä yhtään ihmettele, niin omanlaisensa luonto siellä on.

   Vastaa
 6. Valitsimme aikoinaan helpon vaihtoehdon eli pääosan Galapagos-saaria kiertävän risteilyn, mikä osoittautuikin mielestämme hyväksi, helpoksi ja kevyeksi vaihtoehdoksi. Laiva oli pieni, matkustajia taisi olla alle 100 ja rantautumiset/veneretket rantoja pitkin, kumiveneillä, sujuivat jonottamatta, kun laivalla kuulutettiin mikä ryhmä kulloinkin on menossa. Nuo jättiläiskilpikonnat kyllä jäivät mieleen, kohdallemme osui sellainen kun olimme autolla liikkeellä ja kun kuski pyysi seurueessamme olleita miehiä avukseen kilpikonnan nostamiseen en ensin uskonut. Mutta niin vaan kuulemma oli, että eivät ne autoja väistä, joten jottei tarvitsisi tuntia odottaa, niin kilpikonna nostettiin neljän miehen voimin tien sivuun!

  Vastaa
  • No huh, minäkin olisin kyllä ollut ihmeissäni, jos olisi pitänyt alkaa kilpikonnaa siirtämään! Ja noita galápagoksenjättiläiskilpikonnia ei kyllä helposti siirretä… Risteily on varmasti oikein toimiva tapa tutustua Galapagossaariin! Myös saarilla yöpymällä oli helppo tehdä retkiä eri puolille saariryhmää ja tässäkin kannattaa huomioida omat mieltymyksensä ja toteuttaa omanlainen matka. Oli mukava Pirkko kuulla sinun kokemuksistasi Galapagossaarilla, mukava, kun jätit kommenttia!

   Vastaa
 7. Minunkin pitkäaikainen haave on päästä Galapagossaarille. Olemme kuitenkin miettineet, että ehkä odotamme kun lapset ovat vähän isompia (tai lähdemme sinne vain aikuisporukalla), koska emme halua sillä reissulla missata mitään.

  Upeita nuo linnut! Pelikaaneja toki näkee täällä Kaliforniassakin runsaasti, mutta nuo muut näyttää ihan oudoilta. Me tykätään kanssa käydä kaikenlaisilla marketeilla katsomassa paikallisia tuotteita. Monesti on tosi jänniä kaloja ja kasveja myynnissä. Tokiossa on muuten aikamoinen kalamarketti.

  Vastaa
  • Minusta onkin Paula järkevää suunnitella Galapagossaarten reissu juuri noin, ettei tarvitse missata mitään kiinnostavaa aktiviteettia. Tänne kun ei välttämättä tulee enää toiste matkustettua.

   Tokion kalamarkkinoilla on tullut käytyä pariin otteeseen! Ja markkinoiden läheisistä sushiravintoloista saa todella herkullista sushia. Nämä Galapagossaarten fregattilinnut ovat kyllä näyttäviä. Olisi ollut hauska nähdä koiraan pullistelevan punaista kaulapussiaan, mutta tämä jäi meiltä näkemättä.

   Vastaa
 8. Liityn joukon jatkoksi, myös mulla Galapagossaaret on ihan bucket listan kärkisijoilla! Monesti oon sitä jo miettinyt, mutta aina se on tyssännyt matkan kokonaishintaan. Nyt kyllä just viimeksi mietin, että jos joskus koronasta päästään, niin Galapagossaaret voisi sitten olla se reissu, jolla juhlistan avautuvia rajoja 🙂 Siihen asti jään siis seuraamaan teidän reissua!

  Vastaa
  • Loistava suunnitelma Emma, Galapagossaaret olisivat upea kohde juhlistaa avautuvia rajoja! Ja nyt ehkäpä kertyy matkakassaakin, jos/kun matkustaminen on jäänyt vähemmälle. Mukava kuulla, että sinuakin reissupostauksemme kiinnostavat. ?

   Vastaa
 9. Galapagos on kyllä sellainen once in the lifetime-kokemus. Toivottavasti joskus toteutuu, mutta hei ei hätää mitään, voin tässä katsella hienoja kuvianne paikan päältä.

  Vastaa
  • Voi kiitos Terhi! Toivottavasti sinäkin pääset toteuttamaan matkahaaveesi ja reissaamaan Galapagossaarille!

   Vastaa
   • Vau, kuulostaa ja näyttää upealle! Luontomatkailu on itselle myös lähellä sydäntä ja tuonne on joskus vielä päästävä! Sun kuvista välittyy ihana tunnelma 🙂

    Vastaa
    • Kiitos Jenna! Luontomatkailu on myös meille intohimo ja siihen panostamme mielellämme. Etelä-Amerikasta löytyy paljon upeita luontokohteita, suosittelen.

     Vastaa
 10. Galapagossaaret on mullekin yks sellanen mielenkiintoinen kohde, jonne ei todellakaan ole kaikkein helponta matkustaa. Suurin osa noista haastavammista bucket listin kohteista sijaitseekin just Etelä-Amerikassa. Jään innolla odottamaan jatkoa tähän juttusarjaan 🙂 Teillä on ollut ihan mahtava reissu so far!

  Vastaa
  • Voi kiitos Cilla Maria! Galapagossaarille päästäksemme piti tosiaan istuskella niin lentokoneissa kuin lentokentillä, mutta matkanteon raskaus unohtui kyllä saman tien, kun pääsimme perille.

   Vastaa
 11. Ai että jännää tarinaa, komppaan kaikkia muita kommentoijia, että tuonne todella haluan päästä vierailemaan! Laittakaahan lisää hyviä vinkkejä, kiitokset tästä ja tulevista 😉

  Vastaa
  • Voi kiitos! Mukava kuulla, että Galapagossaarten postaukset kiinnostavat myös sinua. Suunnitelmissa on kirjoittaa vielä erillinen vinkkipostaus, kun varsinaiset matkakertomukset ovat valmiita. Toivottavasti matkahaaveesi Galapagossaarille toteutuu lähivuosina.

   Vastaa
 12. No niin, nyt taisi päästä Galapagossaaret juuri bucket listille 🙂 Ja taitaa kyllä olla jo monella muulla siellä valmiiksi. Hienon näköinen kohde, varsinkin jos ei haastava matkanteko tosiaan pelota.

  Vastaa
  • Galapagossaaret on upea kohde etenkin luontomatkailusta kiinnostuneille. Ja Etelä-Amerikassa muutoinkin on paljon hienoja kohteita, suosittelen! ?

   Vastaa
 13. Aah. Galapagos. Haluaisin tuonne jollain risteilijällä. Siis, että voisi olla laivassa yötä ja sitten aina mentäisiin veneellä saarelle. Olen joskus tällaisen vaihtoehdon nähnyt. Maksoi vaan siis aivan järjettömästi.

  Pidän pelikaaneista. Ne on jotenkin niin symppiksiä. Sillee vähän hölmön näköisiä, mutta silti kivoja.

  Vastaa
  • Galapagossaarten risteilyyn saa kyllä uppoamaan paljon rahaa, totta. Toivottavasti löydät jonkin itsellesi sopivan, järkevän hintaisen vaihtoehdon! Kirjoitamme vielä myöhemmin vinkkipostauksesen, jossa mm. yritämme antaa vinkkejä eri toteutustapoihin.

   Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa