Pyhän Tapanin kirkko

Päätimme käydä kuuluisassa Pyhän Tapanin Kirkossa. Kirkko oli sisältä vaikuttava, kuten monet kuuluisat katoliset kirkot ovat. Yllättävää oli, että kirkossa ei oltu rajoitettu kuvausta lainkaan. Varsin usein vastaavissa paikoissa kuvaus on kokonaan kiellettyä tai ainakin hyvin rajoitettua. Pyhän Tapanin kirkossa oli jopa messu käynnissä meidän vieraillessamme. Siitä huolimatta saimme kävellä ja kuvata haluamallamme tavalla. Paikalla oli kuitenkin todella paljon muita turisteja, joten kovin autenttinen kokemus ei ollut.

Budapestin kauppahalli

Pyhän Tapanin kirkolta lähdettyämme kaipasimme ruokaa. Budapestin kauppahalli on valtava ja siellä tiesimme olevan paikallista ruokaa. Kauppahalli kiinnosti meitä muutenkin, sillä kauppahalleissa pääsee aina hyvin kosketuksiin paikallisen kulttuurin kanssa. Loppujen lopuksi emme kauppahallissa kovin kauaa viihtyneet, mutta söimme ensimmäiset paikalliset ruoat! Gulassikeittoa ja paikallista kalakeittoa! Yritämme matkoillamme aina tutustua paikalliseen ruokaan ja tällä kertaa kokemus oli luokkaa ok. Gulassi oli kalakeittoa parempaa, mutta tuskinpa päätyy meidän kotikeittiömme reseptikirjaan.

Váci utcan teetalo

Váci utcan turistikatu on sellainen, joka ei lähtökohtaisesti ole meille kovin kiinnostava. Kohteesta teki kiinnostavan kuitenkin se, että siellä oli teekuppila, jossa olisi tarjolla lukemattomia teelaatuja. Olemme nimittäin Itä-Aasian matkoillamme kiinnostuneet teestä ja meidän japanilainen ystävämme lähettääkin meille usein japanilaista teetä. Täällä oli tarjolla kaikkia teelaatuja laidasta laitaan aina intialaisesta Chai-teestä kiinalaiseen Puerh-teehen. Päätimme maistaa valkoista teetä, koska sitä tulee melko harvoin vastaan. Ja hyvää tee oli ja saimme mukavan rentouttavan hetken meidän hektisen viikonloppumatkan keskellä!

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa