Yövyimme tosiaan Brasilian puolella, joten Argentiinan puolelle pääsemisessä oli omat haasteensa. Majapaikkamme naapurissa sijaitseva pousada järjesti retkiä Argentiinan puolelle. Kävimme kyselemässä, olisiko retki mahdollista järjestää heidän kauttaan. Ja olihan se, joten tartuimme tarjoukseen. Julkisillakin paikalle olisi päässyt, mutta se olisi ollut vaikeampaa, sillä se olisi vaatinut useamman vaihdon ja rajan ylitys ei olisi sujunut ihan helposti.

Majapaikkamme apupoika kyseli huomisia suunnitelmiamme. Kerroimme hänelle varaamastamme retkestä. Hän lupasi viedä meidät edullisemmalla hinnalla Argentiinan puolelle ja juuri meidän ehdoillamme, ja hakea pois silloin kun halusimme. Päätimme tarttua diiliin. Kävimme tämän jälkeen perumassa naapurimajatalon kanssa sopimamme retken.

Retki sujui hyvin. Poika vei meidät sovitusti Argentiinan puoleisille putouksille. Maiden rajalla kaikki sujui hyvin ja molempien rajojen ylitys meni helposti: nopeasti saimme leimat passiin.

Iguassun vesiputoukset Argentiinassa
perhonen Iguassun vesiputouksilla Argentiinassa
Iguassun vesiputoukset Argentiinassa
Iguassun vesiputoukset Argentiinassa
Iguassun vesiputoukset Argentiinassa
lintu Iguassun vesiputouksilla
lintu Iguassun vesiputouksilla
Iguassun vesiputoukset Argentiinassa

Argentiinan puoleiselle putouksille pääsymaksu on 800 pesoa, nykykurssilla noin 10 euroa. Argentiinan puolella vesiputouksiin tutustuminen eroaa aika paljon Brasilian puolestat. Brasilian puolella oli vain yksi kävelyreitti, kun taas Argentiinan puolella niitä oli useampia.

Puiston sisäpuolelle siirryttyämme ilmaisella junalla pääsi näiden kaikkien reittien aloituspaikoille kätevästi.  Avoimista junavaunuista pystyi tarkkailemaan ympäröivää sademetsää. Juna oli lähes täysin äänetön ja sen huippunopeus on vajaa 20km/h. Puiston omien sivujen mukaan junan pitäisi olla täysin päästötön.

Iguasson vesiputousten kartta Argentiinan puolelta
Iguassun vesiputoukset Argentiinassa
Iguassun vesiputoukset Argentiinassa
Iguassun vesiputoukset Argentiinassa
Iguassun vesiputoukset Argentiinassa
nenäkarhuja Iguassun putouksilla Argentiinassa
nenäkarhu Iguassun vesiputouksilla Argentiinassa
hämähäkki Iguasssun vesiputouksilla
Iguassun vesiputoukset Argentiinassa

Reitit tarjosivat monipuolisia näkymiä ja ne kannattaa ilman muuta kiertää kaikki. Argentiinan puolelta pääsi katsomaan vesiputouksia nimenomaan yläpuolelta katsottuna, joten näkymä oli varsin erilainen.

Iguassun vesiputoukset Argentiinassa
Iguassun vesiputoukset Argentiinassa
Iguassun vesiputoukset Argentiinassa
Iguassun vesiputoukset Argentiinassa
Iguassun vesiputoukset Argentiinassa
Iguassun vesiputoukset Argentiinassa
Iguassun vesiputoukset Argentiinassa

Argentiinan puolaisilla putouksilla näimme nenäkarhujen lisäksi myös mustia kapusiiniapinoita. Eksyipä yksi nenäkarhu liian lähelle kapusiiniapinoiden ruoka-apajia ja takaa-ajohan siitä seurasi!

On vaikea sanoin kuvailla, miten upea kokemuksemme Iguassun Argentiinan puoleisilla putouksilla oli.  Päiväämme sisältyi kävelyä sademetsässä, vesiputousten uskomaton pauhu ja näimme sekä apinoita että nenäkarhuja. Ihan mahtavaa. Myös näkymät putousten päällä olivat uskomattoman hienoja!

kapusiiniapina Iguassun vesiputouksilla Argentiinassa
kapusiiniapina Iguassun vesiputouksilla Argentiinassa
kapusiiniapina jahtaamassa nenäkarhua Iguassun vesiputouksilla Argentiinassa
kapusiiniapina Iguassun vesiputouksilla Argentiinassa
kapusiiniapina Iguassun vesiputouksilla Argentiinassa
Iguassun vesiputoukset Argentiinassa

Ehdottomasti kannattaa käydä katsomassa vesiputoukset sekä Brasilian että Argentiina puolelta, sillä näkymät ja kokemus eri puolilla olivat varsin erilaiset.

Mikä on sinun kaunein näkemäsi vesiputous? Oletko käynyt Iguasson vesiputouksilla?

24 Kommentit

 1. Mahtava paikka. Mä tykkään vesiputouksista ja tuo on kyllä yksi, jonne pitäisi päästä. Kuvistasi tuli sellainen olo, että pisarat lensivät tänne Suomeen asti.

  Vastaa
  • Kiitos Hanneli kommentistasi! Onpa ilahduttava kuulla, että kuvat toivat vesiputouskokemuksen melkein kotisohvalle asti. ?

   Vastaa
 2. Nämä Iguassu-postaukset palauttivat mukavasti mieleen oman vierailun siellä 3,5 vuotta sitten. Aivan uskomaton paikka, oikea paratiisi! Silloin putouksilla pörräsi valtavat määrät perhosia, ja tukaaneja lenteli sateenkaarten lävitse. Apinoita en muistaakseni kuitenkaan bongannut. Vuokrasimme auton Curitibasta, yövyimme myös Brasilian puolella ja jätimme auton rajalle jonka ylitimme kävellen. Taisimme mennä rajalta toiseen suuntaan bussilla ja toiseen taksilla.

  Olen kyllä kanssasi aivan samaa mieltä tuosta, että kokemusta on vaikeaa pukea sanoiksi. Kaikki ylisanatkin kalpenevat noiden putousten satumaisuuden rinnalla, joten ei auta kuin käydä paikan päällä itse ne kokemassa! 🙂

  Vastaa
  • Tuo kuvaamasi näky kuulostaa kyllä aivan paratiisilta! Jo itsessään upeat Iguassun putoukset, ja sinne vielä lukuisia perhosia pörräämään ja tukaaneja lentelemään. Kuulostaa, että sinullakin Johanna on ollut uskomaton vierailu putouksilla. ? Ja toden totta, näihin putouksiin kuuluu olennaisena osana myös putousten pauhu (ja halutessaan kastuminen), joten paikan päällä kokemus on omaa luokkaansa. Kiitos kun jaoit oman kokemuksesi!

   Vastaa
 3. On kyllä aivan huikean näköinen paikka!
  Pakko päästä joskus kokemaan itse. Tähänastitista vesiputouksista vaikuttavin mitä olen nähnyt on varmaankin Yellowstonen lower falls.

  Vastaa
  • Ehdottomasti kannattaa käydä itse kokemassa nämä putoukset! Yellowstoneen meidän oli tarkoitus mennä tänä kesänä, mutta Lower Fallsin näkeminen jäänee meillä myöhempään ajankohtaan.

   Vastaa
 4. Upeat maisemat, niin valtava vesiputous! Tuo maailmankolkka on vielä täysin koskematon mulle, Argentiinasta tai Brasiliasta haluaisinkin aloittaa tutustumisen Etelä-Amerikkaan. Ja vitsi nuo nenäkarhut ja apinat, olisin niin onnessani, kun näkisin tuollaisia! 🙂

  Vastaa
  • Etelä-Amerikassa on paljon upeita kohteita! Ehdottomasti Sonja kannustankin tutustumaan tähän maanosaan, minä ainakin olen ihastunut etenkin Etelä-Amerikan luontokohteisiin. ?

   Vastaa
 5. Olisi mahtavaa päästä joskus näkemään Iguassun vesiputoukset livenä. Näyttävät tosi upeille. Hienoimpia vesiputouksia olen nähnyt Kanadassa. Matkallaa Calgarysta Vancouveriin kävimme niin monella putouksella, että ne alkoivat lopulta tulla korvista ulos 🙂 Eivät olleet yhtä massiivisia kuin Iguassu mutta hienoja kuitenkin ja varsinkin kun täällä Suomessa ei juuri vesiputouksia näe.

  Vastaa
  • Iguassun vesiputoukset ovat kyllä hienoimmat, mitä me olemme nähneet. Ja onhan niissä pienissäkin putouksissa oma viehätyksensä. On Merja totta, että Suomessa harvemmin vesiputouksia tulee nähtyä. Suomessa toki vesiputouksia on, ne vain ovat jääneet vähemmälle huomiolle.

   Vastaa
  • Näkymät olivat kyllä uskomattomat. Ja kaikki se pauhu ja kun pääsi aivan putousten lähelle, tulee vieläkin äimistynyt olo pelkästä muistelusta. ?

   Vastaa
   • No huhhuh miten mielettömän upealta kuulostava ja kuvien perusteella myös näyttävä kokemus myös tämä Agentiinan puoli putouksista!

    Vastaa
    • Iguassun putoukset olivat kyllä mieleenpainuva kokemus. Ja kuvien kautta pääsee itsekin uudelleen paikan päälle. ?

     Vastaa
 6. No vau, upeita kuvia! Meillä on tapana aina vierailla vesiputouksilla jos niitä matkakohteista löytyy ja varmaan oma suosikkini on Filippiinien canyoneering jonka teimme 3 vuotta sitten Moalboalissa, jossa hypitään erilaisia vesiputouksia veden virtauksen mukana vuorilta alaspäin. Ne jäävät kyllä korkeudeltaan aika alhaiseksi verrattuna Argentiinan tarjoamiin putouksiin. Korkein hypättävä putous taisi olla noin 12 metriä. Näitä isoja vesiputouksia pitää kyllä vielä joskus päästä myös katsomaan ehdottomasti.

  Vastaa
  • Tuo Filippiinien canyoneering näyttää upealta! Itse en varmaan uskaltaisi alas hyppiä, Mikko on meistä hurjapäisempi. Moalboal olisi muutoinkin kiinnostava matkakohde! Kiitos Christina, kun jaoit tämän kokemuksen ja matkakohteen.

   Vastaa
 7. Tänne olen haaveillut pääseväni jo pitkään ja toivottavasti matka voisi toteutua pian. Noin suurien luonnonvoimien kokeminen on ikimuistoista. Minulle vaikuttavin vesiputous on toistaiseksi ollut Laosissa Kuang Si:n vesiputous, mutta eihän se ole juuri mitään verrattuna tähän, vaikka vaikuttava kokemus sekin!

  Vastaa
  • Toivottavasti Eveliina matkahaaveesi toteutuu pian! Oli upea kävellä satojen vesiputousten lähettyvillä, ja vesiputouksia pääsi tarkastelemaan niin läheltä, kauempaa, ylhäältä ja alhaalta. Jäi kyllä ikuisesti mieleen.

   Kuang Si on kyllä kuvien perusteella upea vesiputous, vaikka pienempi kooltaan onkin. Vesiputouksista on kyllä oma taianomaisuutensa.

   Vastaa
 8. Ihan mielettömän hienon näköinen paikka! Jotenkin tulee sellainen tunne, että tämäkin taitaa todellisuudessa on paljon upeampi ja isompi kuin kuvat antavat ymmärtää. Me kanssa tehtiin noin, että otettiin paikalliselta yksityiseltä tyypiltä retki Egyptissä, ja peruttiin toimistolta ostettu retki. Monesti silloin saa paljon henkilökohtaisempaa palvelua ja oikeasti paikallisen oppaan. Vähän pelotti, että tuliko tehtyä virhe mutta mukana oli vain 5 ihmistä ja kaikki meni hienosti. Kuulosti hyvälle valinnalle tuo teidänkin tyyppi jonka löysitte viemään teidät rajan yli.

  Vastaa
  • Olet Paula oikeassa, vesiputousten runsaus ja alueen upeus ei taida välittyä täysin kuvien myötä, vaikka osviittaa antavatkin. Paikan päällä käymällä kokemus on vielä upeampi, Iguassu on todella hieno kohde.

   Vastaa
 9. Aivan mielettömän upeat nuo putoukset, ihan jo kuvissakin – ja paikan päällä varmasti vielä hienompi elämys. Lisäksi tuo ympäröivä sademetsäluonto on kiehtovaa! En ole itse koskaan käynyt noin ISOILLA putouksilla – hienoimmat näkemäni ovat olleet varmaankin Balilla ja Mauritiuksella. Vesi on kyllä aina sellainen elementti, joka vetää puoleensa!

  Vastaa
  • Olen Päivi samaa mieltä, vesi vetää puoleensa! Ja kuten kirjoititkin, putousten lisäksi ympäröivä sademetsä asukkeineen tuo oman lisänsä vierailuun. Ehdoton suositus tälle luontokohteelle.

   Vastaa
 10. Nyt harmittaa, että Brasilian ja Argentiinan reissuilla ei ollut aikaa tutkia luontokohteita enempää. Nuo putoukset olis mahtava kokea! Upeita kuvia ja hyviä vinkkejä! 🙂

  Vastaa
  • Ilahduttipa Kaisa kuulla, että sait kirjoituksesta hyviä vinkkejä. Etelä-Amerikassa on paljon mielenkiintoisia matkakohteita, joten ehkä tulevaisuudessa suuntaat vielä mantereelle uudestaan ja sisällytät reissuun vierailun Iguassun putouksilla. ? Budjetin ja aikataulujen vuoksi kaikkea mielenkiintoista ei aina ehdi näkemään ja kokemaan, mutta onneksi uusia matkoja voi tehdä. Kiitos, kun kommentoit.

   Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa