Auckland on hieno kaupunki ja siellä on paljon mielenkiintoista nähtävää ja tehtävää. Vaikka Auckland ei olekaan Uuden-Seelannin pääkaupunki, on se kuitenkin Uuden-Seelannin suurin kaupunki, jossa on asukkaita lähes puolitoista miljoonaa. Tämä tarkoittaa sitä, että 4,5 miljoonan asukkaan Uudesta-Seelannista peräti yksi kolmasosa asuu nimenomaan Aucklandissa.

Vaikka Auckland todetusti oli varsin viihtyisä kaupunki, halumme päästä lähtemään kaupungin ulkopuolelle ja teimme muutaman päiväretken Aucklandin ulkopuolelle.

Ensimmäisenä päiväretkikohteenamme oli Piha-ranta ja Kitekite-vesiputous, jotka ovat lähellä toisiaan. Pihan ranta ei ole aivan tavanomainen hiekkaranta, sillä ensinnäkään se ei ole vaaleahiekkainen perinteinen paratiisiranta, vaan Pihan hiekka on mustaa.

Piha-rannan erityispirteitä ovat lisäksi sen dramaattiset rantakalliot sekä sitä, että se on subtrooppisen sademetsän ympäröimä. Ranta on lisäksi varsin aallokkoinen ja ilmeisesti suosittu paikallisten surffareiden keskuudessa ja ilmeisesti opetustakin olisi ollut tarjolla.

Me emme surffanneet emmekä edes käyneet uimassa. Suurista aalloista varoitetaan yleisesti, mutta allot eivät olleet se syy, miksi emme käyneet uimassa, vaan suurin syy oli Tasmanianmeren hyytävä vesi.

Piha-rannalta on mahdollista lähteä myös lyhyelle retkelle metsään, jossa kasvaa Uuden-Seelannin kuuluisia kauripuita. Lähellä on myös KiteKiten vesiputous, joka on varsin kaunis, 40 metriä korkea vesiputous. KiteKiten vesiputouksen alla voi myös uida ja vesi siellä on selvästi lämpimämpää kuin Piha-rannalla.

Piha-ranta oli mielestämme varsin kaunis ja käymisen arvoinen kohde Aucklandista. Se on myös verrattain lähellä, sillä ajoaika 40 kilometrin matkalle kestää vajaan tunnin. Tie tosin on paikoitellen varsin kapea, jyrkkä ja mutkitteleva, jonka vuoksi reitti voi kovin epävarmalle kuljettajalle olla hieman pelottava. Ihmisiä oli paikalla myös vain kourallinen, jonka vuoksi me pidimme paikkaa erityisen viihtyisänä.

Toinen tekemämme päiväretki kohdistui Northlandiin, joka on Uuden-Seelannin Pohjoissaaren pohjoiskärjessä. Päivän päätavoite oli tehdä uintiretki delfiinien kanssa Bay of Islandsin alueella, Paihian kaupungin edustalta. Delfiinien näkemiseen ei tietenkään ole takeita, mutta todennäköisyys sille on varsin korkea. Lisäksi retkellä on takuu, jos delfiinejä ei näy, pääsee uudelle retkelle ilman kustannuksia.

Veneretki kulki kauniissa maisemissa. Vesi oli täälläkin niin kylmää, että veteen pulahtaminen olisi kyllä jäänyt väliin, vaikka delfiinejä muuten olisi ollut mukava katsella. Meillä ei kuitenkaan ollut tällä kertaa tuuria matkassa emmekä nähneet delfiinejä. Lisäksi meillä oli siirtyminen Aucklandista eteenpäin edessä aamulla, joten emme pystyneet osallistumaan enää uudellekaan veneretkelle. Tästä huolimatta retki oli mukava ja maisemat olivat kauniita.

Retken jälkeen mietimme, että olisimmeko jatkaneet matkaa vielä kohti aivan pohjoiskärkeä Cape Reingaa. jossa on korkeita hiekkadyynejä, jotka tarjoavat monenlaista aktiviteettia, kuten mäenlaskua ja hiekkalautailua. Päädyimme kuitenkin lähtemään takaisin kohti Aucklandia, mutta pysähdyimme kuitenkin Whangerei-vesiputouksella, joka sekin oli varsin kaunis vesiputous ja tarjosi myös uintimahdollisuuden. Whangerei-vesiputouksella oli hieman enemmän ihmisiä kuin muissa käymissämme kohteissa, mutta varsin rauhallinen Whangerei-vesiputous kuitenkin oli.

2 Kommentit

  1. Tosi kaunista! Vesiputouksia on aina ilo nähdä. Suosittelen Aucklandista päiväreissua myös Waiheken saarelle, jos matkailee noilla suunnilla paikallisen kesän aikana. Waihekella on todella nättiä luontoa ja myös viinitiloja, joilla voi käydä kierroksella. Talviaikaan se tuskin on niin viehättävä paikka, en osaa sanoa. Itse olen käynyt vain kesällä.

    Vastaa
    • Totta, vesiputoukset ovat ihania, etenkin ne, joiden juurella voi uida. Kiitos suosituksestasi Waiheken saaresta, täytyypä pistää muistiin! Googlaamalla ja Instagramin kautta näyttää viehättävältä kesäpaikalta.

      Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa