Japani on äärettömän monipuolinen maa, jossa riittää koettavaa ja nähtävää. Olemme kertoneet Japanin matkastoistamme aiemmissa postauksissa. Päätimme koota tähän omat vinkkimme Japaniin.

Inari pyhäkkö Kiotossa Japanissa

Yleistä Japanista

Kello on Suomessa 7 tuntia vähemmän kuin Japanissa, joten kelloa pitää siirtää Japaniin matkustettaessa 7 tuntia eteenpäin. Kesällä tuo ero on vain 6 tuntia, sillä Japanissa ei ole käytössä kesäaikaa. 

Sähkö Japanissa on yleisesti 110V ja myös sähkötöpselit ovat erilaiset kuin Euroopassa. Jotta erilaisia laitteita pystyisi lataamaan, tarvitaan erillinen adapteri. Me suosittelemme hankkimaan adapterin, joka on muunneltavissa useaan maahan sopivaksi. Olemme kokeneet ne käteviksi.

Japanissa puhutaan japania, ja englantia ei yleisesti osata. Japanin kieltä ei kuitenkaan Japaniin matkustaakseen tarvitse osata, sillä japanilaiset ovat erittäin ystävällisiä ja tarvittaessa elekielellä pärjää pitkälle!

Miten Japaniin pääsee?

Suomesta pääsee Japaniin kätevästi lentäen ja suoria lentoja löytyy esimerkiksi Finnairilta useaan kaupunkiin, muun muassa Tokioon, Osakan ja Nagoyaan. Lentoaika Japaniin on kuitenkin pitkä, vajaat 10 tuntia. Hinnat vaihtelevat ajankohdan mukaan ja tarjouksia on mahdollista löytää, mutta nyrkkisääntönä voisi sanoa, että menopaluumatka maksaa noin 700 euroa. 

Shibya risteys Tokio Japani

Milloin Japaniin kannattaa matkustaa?

Japanin ilmasto on lämpötilojen osalta aika lähellä Suomen ilmastoa. Kesäisin on kuitenkin vielä kuumempi ja talvella ei aivan niin kylmä ole kuin Suomessa. Enimmillään kesällä lämpötila voi kivuta 35+ asteeseen ja kesällä on lisäksi sadekausi, joten kesä ei mielestämme ole paras matka-ajankohta. Talvella ongelmana on se, että ulkoilman lisäksi majapaikoissakin saattaa olla aika kylmä, Keski- ja Etelä-Euroopan tapaan. Emme sen vuoksi suosittele matka-ajankohdaksi talvea, ellei ajatus ole lähteä Japaniin laskettelemaan, johon maa tarjoaakin upeat puitteet.

Parasta aikaa matkustaa onkin kevät ja syksy. Huhtikuussa on upea kirsikankukka-aika, joka mielestämme kaikkien pitäisi ainakin kerran kokea paikan päällä Japanissa. Toinen hyvä vaihtoehto on syys-marraskuu, jolloin ruska on Japanissa kauneimmillaan. Toki muutkin kevään ja syksyn kuukaudet ovat hyviä, mutta huhtikuussa ja lokakuussa maa on mielestämme upeimmillaan. Se tosin tarkoittaa sitä, että ihmisiä on paljon liikkeellä. Rauhallisuudesta pitävä valitseekin mieluummin jonkun lähikuukaudesta, poikkeuksena toukokuun ensimmäinen viikko, ns. kultainen viikko, jolloin japanissa on yleinen lomaviikko.

Filosofin polku Kiotossa Japanissa

Miten pitkäksi ajaksi Japaniin kannattaa matkustaa?

Tämä riippuu siitä, mihin matkustaa ja kuinka moneen paikkaan haluaa kerralla tutustua. Tokioon riittää viikko ja Kiotossa voisi viihtyä parikin viikkoa. Maa kokonaisuudessaan on niin monipuolinen, että siellä viihtyy helposti parikin kuukautta. 

Meidän vinkimme Japanin parhaisiin matkakohteisiin

Japanissa on erittäin paljon kiehtovia matkakohteita. Moni aloittaa Japaniin tutustumiseen Tokiosta (tai Osakasta), mikä ei olekaan yhtään huono idea. Toisaalta, ainakin me olemme sitä mieltä, että Japanin kiehtovimmat kohteet löytyvät muualta.

Kioto on kaupunki, jossa Japanin kulttuuriin pääsee tutustumaan parhaiten. Japanin kuuluisimmat temppelit sijaitsevat myös tässä kaupungissa. Kiotossa viihtyy helposti viikon tai ylikin ja sieltä on helppoa tehdä päiväretkiä tai yönyliretkiä muualle Japaniin, kuten upeaan Himejin linnaan, historiaalliseen Hiroshimaan, kulturelliin Naraan tai Osakaan.

Edellä mainitut taitavat olla Japanin tunnetuimmat kohteet. Olemme käyneet myös vähemmän tunnetuissa kohteissa, joista olemme olleet myös todella vaikuttuneita. Kannattaa ilman muuta harkita ainakin seuraavia kohteita, joista olemme pitäneet kovasti:

Nikko on loistava päiväretkikohde Tokiosta, matka sinne kestää pari tuntia. Nikko on tunnettu temppeleistään ja onsen-kylpylöistään, ja kaupungin tunnetuin nähtävyys lienee ”hear no evil, see no evil, speak no evil” -apinat.

Kinosaki on kuuluisa kylpyläkaupunki ja kaupungissa näkee pariskuntia kiertämässä onseneita yukataan pukeutuneina. Yöpymällä paikallisessa ryokanissa saat passin, joka oikeuttaa ilmaiseen sisäänpääsyyn kaupungin seitsemään julkiseen onseniin. Loistava kohde pariskunnille.

Koyasanissa voit yöpyä buddhalaistemppelissä ja osallistua meditaatioihin ja seremonioihin.

Kamikochi sijaitsee Japanin Alppien pohjoisosassa ja täältä alkavat monipuoliset patikointimahdollisuudet.

Nikko Japani
buddhalainen seremonia Koyasanin temppelissä Japanissa

Japanissa ollessamme emme ole vielä käyneet Japanin pohjoisimmalla ja pääsaaren jälkeen toiseksi isoimmalla saarella Hokkaidolla, jossa Japanin luontoon pääsee tutustumaan kaikkein lähimmin. Toisaalta upeaa luontoa on myös esimerkiksi aivan etelässä, Okinawassa, johon haluaisimme kovasti päästä snorklaamaan.

Japani onkin todella monipuolinen matkakohde, sillä se on 3 800 kilometrin pituinen. Suomi on vain 1 157 km pituinen, siten on hyvin ymmärrettävää, että Japani tarjoaa todella monipuolisesti erilaisia matkakohteita ja erilaista luontoa.

Meidän vinkkimme japanilaiseen kylpyläkulttuuriin

Japanilainen kylpylä on todellinen elämys! Onsen on kylpylä, jossa hyödynnetään kuumien lähteiden mineraalivesiä. Japanilaisten kylpylöiden vesien lämpötila on lämmin ja Marikalle ajoittain jopa liiankin kuuma. Kylpyyn mennään alasti ja sitä ennen peseydytään huolellisesti, usein jakkaralla istuen. Myös joissain majataloissa on oma kylpyosasto. Mikäli omaat tatuoinnin, varmista etukäteen kylpylän henkilökunnalta, onko tatuointi kyseisessä kylpylässä sallittu. Pienen tatuoinnin voi peittää. Etenkään aiemmin tatuointeja ei ole japanilaisissa kylpylöissä hyväksytty, sillä tatuoinnit viittaavat yakuzaan eli japanilaiseen järjestäytyneeseen rikollisuuteen.

onsenkaupunki Kinosaki Japaniissa

Japanin hintataso ja valuutta

Japanin hintataso on yllättävän kallis, varsinkin verrattuna useaan muuhun Aasian kohteeseen. Nyrkkisääntönä voisi sanoa, että ollaan suurin piirtein Suomen hinnoissa.

Toisaalta edullisia ravintoloita on helppo löytää esimerkiksi asemien yhteydessä, joista maistuvan ja täyttävän ramen-keiton voi saada noin viidellä eurolla. Pikkukaupoista voi halutessaan ostaa myös edullisia riisipohjaisia välipaloja noin eurolla. Japanissa ei ole tapana antaa tippiä.

Majoitusten hinnat ovat Japanissa Suomen luokkaa. Majoituksia on saatavilla länsimaalaisia sekä perinteisiä japanilaisia, joissa nukutaan tatamilla. Myös vessoja on moderneja sekä perinteisiä ”reikä maassa” -vessoja. Kaupunkien välillä kulkevat luotijunat ovat todella kalliita, ja jos aikoo matkustaa kaupunkien välillä, kannattaa harkita etukäteen hankittavaa Japan Rail Passia. Jos aikoo olla vain yhdessä tai kahdessa kaupungissa, passin ostaminen ei kuitenkaan ole järkevää.

Kiamizudera temppeli Kiotossa Japanissa

Tarvitseeko Japaniin viisumia?

Suomalainen ei tarvitse Japaniin viisumia, jos oleskelun aika on alle 90 vuorokautta eikä tee maassa töitä.

Liikkuminen paikasta toiseen

Suurimmissa kaupungeissa on kattavat maanalaisverkostot, joilla on helppo liikkua. Japanissa on myös todella helppoa liikkua eri kaupunkien välillä, sillä kaupunkien välillä kulkevilla luotijunilla voi matkustaa yli 300km/h. 

Japan Rail Pass mahdollistaa rajattoman junamatkustelun Japanissa. Japan Rail Pass on tarkoitettu vain turisteille ja se on ostettava etukäteen, jonka jälkeen se on mahdollista lunastaa 3 kuukauden kuluessa ostopäivästä. Junapasseja on mahdollista ostaa yhdeksi, kahdeksi tai kolmeksi viikoksi. Kovin edullinen Japan Rail Pass ei ole, sillä 7 päivän passi maksaa 236 euroa, 14 päivän passi 375 euroa ja 21 päivän passi 480 euroa.

Turvallisuus / Vakuutukset / Rokotukset

Japani on erittäin turvallinen matkakohde. Matkavakuutus on kuitenkin tärkeää olla voimassa, koska mitä vain voi tapahtua onnettomuuksista sairastumisiin lähtien. Suomalaisen rokotusohjelman rokotusten lisäksi ei muita rokotuksia tarvitse, kun matkustaa tunnetuimpiin matkakohteisiin. Jos matkustaa maaseudulle ja oleskelee siellä pidemmän aikaa, voi harkita rokotusta japanin aivotulehdusta vastaan.

Nigatsu-don temppeli Narassa Japanissa auringonlaskun aikaan

Ruoka ja juoma

Vaihtoon mennessään Marikaa hieman mietitytti paikallinen ruoka, mutta aivan turhaan! Japani on maa, johon voisi matkustaa jopa pelkän ruoan takia, sillä se on erinomaista.

Japanissa syödään paljon erilaisia riisiruokia. Hyvin yleinen (lounas)ruoka on donburi, jossa riisin päälle tulee valinnasta riippuen esimerkiksi kanaa tai ankeriasta (joka on todella herkullista). Varsin yleinen on myös sushi, vaikka Suomessa tunnutaan usein ajattelevan, että se on japanilaisten pääravinnonlähde. Näin ei ole, sitä ei ole läheskään joka paikassa tarjolla. Mutta sushi on Japanissa erittäin herkullista. Siinä kalan (tai muun) määrä ja riisin määrä eroaa Suomessa yleisesti tarjolla olevista susheista. Riisiä on huomattavasti vähemmän ja kaikkea muuta puolestaan huomattavasti enemmän. Iso suositus ankerias (unagi)-susheille.

Japanissa syödään paljon myös erilaisia nuudeliruokia. Yleisimmin vaihtoehtoina ovat udon (paksuja vehnänuudeleja), soba (ohuita ruskeita tattarinuudeleita), sekä erityisesti muuallekin levinneet ramenit (ohuet venhänuudelit). Kannattaa toki maistaa näitä kaikkia, vaikka mielestämme itse nuudeleissa ei maun puolesta kovin paljoa eroja ole, vaan variaatiota onkin enemmän siinä, mitä muuta keitto sisältää, ja onko kyse tulisesta versiosta. Erittäin edullisia ja hyviä!

Shabu-shabu, yleensä vähän hintavampi, on japanilainen hotpot-ruoka, jossa lihaa, kasviksia ja sieniä kypsennetään omassa pöydässä kiehuvassa mausteliemessä. Kannattaa koittaa tätäkin.

sushi Tokiossa Japanissa
japanilainen ruoka
japanilainen ruoka

Muita yleisiä ruokia/välipaloja ovat okonoymiakit. Tämä on kuin munakkaan tai pannukakun sekoitus: kananmunaa, vehnäjauhoja, kasviksia ja mahdollisesti lihaa. Japanissa kiistellään, onko ruoka peräisin Oskasta vai Hiroshimasta ja nämä ovat tietysti hieman erilaisia keskenään. Kannattaa siis maistaa molempia! Yleisenä katuruokana voisi mainita takoyakin, mustakalaa, joka on vehnätaikinan sisällä. Muutenkin erilaisia mereneläviä syödään aika paljon.

Tempura on yleinen lisuke, leivitetty tai uppopaistettu ruoka, joka usein on jotain merenelävää. Tempuraa on usein mahdollista tilata omaan nuudelikeittoonsa lisukkeeksi lisämaksusta. Ei ehkä oma suosikki, mutta kannattaa kokeilla.

Kaupoista saa myös edullisista ruokaa. Joitain riisipohjaisia välipaloja noin eurolla ja lisäksi on erillisiä ”lounasbokseja” (bento), jotka maksavat joitain euroja.

Haluamme mainita myös joitain syystä tai toisesta kyseenalaisia ruokia. Natto, eli hapatetut soijapavut ovat varsin voimakkaan ja erikoisen makuisia. Wikipedian mukaan ruoka vaatii totuttelua ja me voimme vahvistaa tämän… Japanissa syödään myös pallokalaa (fugu), joka on tappavan myrkyllinen. Oikein valmistettaessa myrkky on mahdollista kuitenkin poistaa. Jokuisia japanilaisia kuoleekin väärin valmistettuun pallokalaan ja omasta mielestäni kyseinen ”herkku” ei ole erityisen maukasta, vaan ruokalajin viehätys löytynee pikemminkin jännityksestä. Japanissa syödään myös valasta, josta olisi perusteltua eettisesti pysyä erossa.

Japanilaiset makeiset ovat aika persoonallisia. Suosittelemme maistamaan, vaikka me emme ole japanilaisiin herkkuihin tykästyneet. Ainakin ovat persoonallisia. Vihreän teen makuinen pehmis on eniten mielelemme.

Juomista keskeisimmät ovat sake ja vihreä tee, joskin oluttakin Japanissa juodaan. Sakea (riisiviini) kannattaa ilman muuta Japanissa maistaa. Itse en siitä tosin juurikaan pidä, mutta se jos jokin on paikallinen alkoholijuoma. Vihreää teetä japanilaiset juovat aina ruokailujen yhteydessä, kuumana tai kylmänä. Me pidämme japanilaisesta vihreästä teestä todella paljon, sitä kannattaa maistaa.

japanilaista ruokaa okonoymiaki
japanilainen juoma sake

Ostokset

Japanissa on myynnissä paljon elektroniikkaa ja sanoisin, että valikoimat ovat selvästi Suomea laajemmat. Erityisen edullista se ei kuitenkaan ole, joten hinnan takia elektroniikkaa ei välttämättä kannata Japanista ostaa. Me täytämme laukkumme aina vihreällä teellä, joka on mielestämme esimerkiksi kiinalaista vihreää teetä maukkaampaa.  Muita varteenotettavia tuliaisia ovat sake, japanilaiset veitset, tekstiilit, syömäpuikot ja teekannut.

Kasuga Taishan pyhättö Narassa Japanissa

Toivottavasti vinkeistämme Japaniin oli sinulle hyötyä matkasuunnitteluusi. Tuliko mieleesi vielä jotain kysyttävää? Jätä kommentti tai laita sähköpostia.

28 Kommentit

  1. Kattava katsaus. Itse tykästyin Japanissa (Tokiossa) siihen että automaatteja joista sai juomaa (kylmää tai kuumaa) sekä ruokaa (bento-box) oli joka paikassa. Käytiin hakemassa pikaiset lounaat niistä, ja puiston penkillä sitten syötiin eväitä tai sitten käytiin vaan hakemassa hotellista käsin iltapalaa niistä. Toki kävimme myös ravintoloissa, joissa ruokalistat olivat kuvia tai sitten sellaisia muovisia ruoka-annoksia joita näyttämällä sitten sai samanlaisen mutta aidon ruoka-annoksen. Itse ostin Olympuksen järjestelmäkameran Tokiosta, ja sen hinta oli puolet siitä mitä Suomessa vastaavasta mallista pyydettiin. Isoin haaste oli löytää myyjä joka uskalsi puhua englantia tai eikä ”juossut karkuun”. Suomesta käsin ostin sitten laturiin johdon, joka sopii eurooppalaiseen pistorasiaan.

    Vastaa
    • Kiitos Jani! Nuo ruoka/juoma-automaatit ovat kyllä käteviä, ja tykkäsin itse siitä, että helposti oli saatavilla hyvää ja terveellistä ruokaa mukaan otettavaksi. Nykyäänhän Suomessakin on kaupoissa sushibokseja, mutta ensimmäistä kertaa Japaniin matkatessani näin ei ollut.

      Vau, teit hyvän ostoksen Japanista! Itsekin joskus mietin kamerakaupassa käymistä Japanissa, mutta en lähtenyt sen pidemmälle asiaa selvittämään, kun mietin tuota laturiongelmaa. Vaikka eihän se mikään hankalasti ratkaistava ole.

      Vastaa
  2. Japani on UPEA maa! Tulikin ihan Japani-kuume tätä lukiessa. Olen ollut Japanissa vain reilun viikon, joten on selvää, että suuri osa Japania jäi vielä näkemättä. Voi kun pääsisi taas pian matkaamaan maailmalle ja Japaniin!

    Vastaa
    • Heh, minullakin on noussut Japani-kuume näitä omia matkojamme muistellessa. Tykkään paljon Japanista ja voin kuvitella matkustavani sinne useamman kerran. Toivottavasti päästään Teija taas matkaamaan maailmalle.

      Vastaa
  3. Kiitos kattavista vinkeistä! Eli jos tahtoisin ruska-aikaan matkustaa Japaniin, voisin lähteä sinne loka-marraskuun vaihteessa? Mulla on normaalisti aina yks ”marraskuu” matka, joten Japani vois sopia siihen ajankohtaan, toisaalta toi kevät (huhtikuu) olis kyllä tosi nättiä aikaa myös! Tuo Kamikochi näyttää upealta! Itseä kiinnostais just nimenomaan Japanin luonto ja vuoristot ja tuonne Okinawaan katsoin kerran lentoja, se olis kyllä aika upea myös! Ääääää! Tässä tulee kyllä matkakuume! 😀 Lapsuudenkodin naapuri on Japanista, joten heillä kyläillessä sai aina Japani elämyksen kun heidän kodissa oli niin paljon Japanilaisia esineitä esillä, kaunis maa jossa on ehdottomasti jonain päivänä käytävä!

    Vastaa
    • Ihana Elina kuulla, että tykkäsit vinkkipostauksestamme! Loka-marraskuun vaihde olisi loistava ajankohta lähteä ruskamatkalle Japaniin! Esimerkiksi Kiotossa ruska on upea marraskuussa. Olin Kamikochissa juuri marraskuun alkupuoliskolla. Minuakin kiinnostaa tällä hetkellä juurikin Japanin luonto ja Okinawan lentoja olen itsekin katsellut, joten meillä tuntuu olevan samat kiinnostuksen kohteet.

      Sinä oletkin päässyt tutustumaan Japaniin eri tavalla naapurisi kautta. Olisi kyllä mielenkiintoista päästä näkemään, että miten japanilainen kulttuuri tulee esille Suomeen muuttaneen japanilaisen kotona. Japanilaisessa kulttuurissa on paljon kauneutta.

      Vastaa
  4. Kiitos tästä postauksesta, tuli kova matkakuume Japaniin 🙂 Olen itse käynyt vain Tokiossa, ja sekin oli jo kokemuksena mielestäni upea.Voin vain kuvitella miten kivoja nuo muut luettelemasi kaupungit ovat. Joskus on kyllä päästävä vielä kiertämään Japania.

    Vastaa
    • Mukavaa Suvi, että tykkäsit. Tokio on kyllä ihan omanlaisensa kaupunki ja muut kaupungit eroavat siitä huimasti. Kiva kuulla, että sinullekin Japani on maa, johon haluaisit vielä palata. Siellä on niin paljon kaunista ja kiinnostavaa nähtävää.

      Vastaa
  5. Tässähän oli kattava paketti Japanista! Tähän täytyy palata, kun matka sinne on joskus ajankohtainen. Olen haaveillut keväisestä Japanista, jolloin kirsikankukat ovat parhaimmassa loistossa. Ajankohta pitäisi vaan todella tarkkaan valita, että ehtii näkemään kukinnan. Huh, en tiennytkään että Rail Pass on noin kallis. Sillä pitäisi vaihtaa kohdetta melkein päivittäin, että saisi ajella ”koko rahalla” 🙂

    Vastaa
    • Kirsikankukka-aika on kyllä kaunista! Mutta kuten sanoit Merja, matka-aika on silloin mietittävä tarkkaan, jos haluaa nähdä kukinnon parhaimmassa loistossaan.

      Japanin junat ovat nopeita ja junalla matkustus kätevää, mutta junaliput ovat hintavia. Jos on halukas käyttämään esimerkiksi yöbusseja tai ei aio käydä useammassa eri kaupungissa, ehkä kannattaa jättää junapassi ostamatta. Me haluamme matkoilla maksimoida kohteissa käytetyn ajan ja maksamme mielellämme junapassista ja siis nopeammasta ja vaivattomasta matkustamisesta, ja nukumme paremmat yöunet hotellissa.

      Vastaa
  6. Aikoinaan Japanissa käydessämme kammoksuin etukäteen vähän ruokapuolta, kun en ole kalan ystävä, mutta okonoymiakit ja shabu-shabut paikkasivat kyllä hyvin tilannetta.
    Me olimme tuolla syksyllä, ruskan aikaan, mikä onkin hyvää aikaa vierailulle, kuten tietysti varmasti kevätkin, varsinkin jos onnistuisi ajoitus kirsikankukkien suhteen 🙂

    Vastaa
    • Heh, hauska kuulla Pirkko, että ymmärsit minun mietintäni ruoan suhteen! Minä kylläkin pidän paljon kalasta. Ennen kuin lähdin Japaniin vaihtoon, olin käynyt pari kertaa Suomessa syömässä japanilaista ruokaa, enkä ollut siitä erityisemmin pitänyt. Onneksi huoleni oli aivan turha, sillä japanilainen ruoka on oikein maukasta! Kämppikseni oli vielä mitä loistavin kokki, ja pääsin nauttimaan hänen herkuistaan.

      Vastaa
  7. Kiitos, olipa hyvää tietoa. Japani on mulla maana vielä käymättä, mutta kun pyöreitä vuosia pukkaa reilun vuoden päästä, olen jo korvamerkinnyt Japanin kohteeksi. Kaupunki vielä hakusessa, mutta tässä postauksessa olikin paljon pohjaa pohdinnoille. Mulla oli sellainen käsitys, että Japani olisi Suomen hintatasoa paljon kallliimpi, mutta hyvä tietää, ettei näin olekaan.

    Vastaa
    • Vau, mahtavaa kuulla, että Japani on sinun synttärimatkakohteesi. Toivottavasti tästä kirjoituksestamme on sinulle hyötyä. Upeita kaupunkeja Japanissa on useita. Varmasti upea matka tulossa.

      Vastaa
  8. Olen katsellut jonkin verran videoita Japanista, missä pyöräillään Nagoyassa. Yllättävän järjestäytymätön pyöräilyinfra. Sen lisäksi Japanin vuodenajat ovat käyneet minulle tutuiksi näiltä videoilta ja blogeista. Japanin hurja pituus kyllä on yllätys minulle. Omituinen maa.

    Vastaa
    • Kiotossa oli oikein mukava pyöräillä, päätettiin jopa ottaa pyörät toiseksikin päiväksi. Joka kaupungissa näin ei kyllä välttämättä ole. Pyörällä on mukava liikkua, jos kohteet ovat hieman kauempana toisistaan. Samalla näkee ympäristöä ja on mahdollista tehdä ylimääräisiä pysähdyksiä mielin määrin.

      Joo, Japani on yllättävän pitkä! Ajatella, kuinka erilaista Okinawan saarilla onkaan, verrattuna Japanin keskiosaan saatikka pohjoiseen.

      Vastaa
  9. Todella hyvä vinkkipostaus, tykkään tällaisista! Tuo luotijunailun hinnasto hieman yllätti, mutta toisaalta käsitykseni olikin, että Japani on kallis maa. Onneksi ollaan suomalaisia, niin ei yleensä tunnu missään liian kalliilta, vaikka vähän kirpaisisikin.

    Vastaa
    • Kiitos Ahti, mukava saada palautetta. Luotijunilla on kätevä matkustaa. Kallitaahan ne liput silti ovat. Itse mielelläni maksan nopeasta ja mukavasta matkustamisesta, jotta saan enemmän aikaa kohteeseen.

      Vastaa
  10. Rakastan yhtä paljon kevättä ja syksyä, joten olisi kyllä aivan tuskaista koettaa valita näistä kahdesta se oikea. Tai sitten pitäisi vaan päättää mennä sinne kahdesti, molempina hetkinä. Voin vain kuvitella, miten kauniina kirsikkapuut kukkivat ja miten upealta japanilainen luonto näyttää ruskapuvussaan. <3

    Vastaa
    • Heh, minä ymmärrän Marinella. Minunkin olisi vaikea valita kevään ja syksyn välillä. Nyt olen kokenut Japanissa molemmat, ja tykkään molemmista yhtä paljon. Onneksi ei tarvitse valita vain toista ajankohtaa.

      Vastaa
  11. Me ei olla tuota Japanin kevättä nähty mutta syksykin oli kyllä todella upea! Ehkä ensi kerralla täytyy koittaa päästä näkemään ne kirsikanpuutkin. Japanista täytyy mainita sen verran, että vaikka mekin ollaan käyty vaikka missä, niin Japani on jäänyt myös lapsen mieleen. Hän usein puhuu meidän Japanin matkasta vaikka oli silloin vasta 5-vuotias. Maa on sen verran erikoinen ja jännittävä, että oli myös hänelle paljon nähtävää. Ihmiset ystävällisiä ja aina turvallista. Voi kun päästäisiin taas pian käymään.

    Vastaa
    • Syksy on minunkin mielestäni Paula upea! Japanilaiset puutarhat ovat todella kauniita syysruskan aikaan.

      Ihana kuulla, että Japani on jäänyt teidän lapsen mieleen! Siellä tosiaan riittää ihmeteltävää, niin lapselle kuin aikuiselle. Yhdyn täysin sinun mielikuvaasi Japanista. Olisi ihana päästä sinne taas pian.

      Vastaa
  12. Japani on kohde, jossa paikalliset tavat voivat yllättää enemmän kuin muualla Aasiassa. Ne voivat olla suomalaisista välillä jopa outoja. Tapoihin kannattaa tutustua etukäteen, sillä japanilaiset eivät välttämättä suoraan sano, jos toimii väärin, mutta saattavat mennä hämilleen matkailijan kanssa. Esimerkiksi kaupassa ei kannata mennä sovituskoppiin kengät jalassa, mikä on suomalaiselle aivan normaalia.

    Vastaa
    • Tämä on todella hyvä huomio! Japanilaiset ovat tosiaan aina äärimmäisen kohteliaita eivätkä tuo ilmi sitä, jos matkailija toimii jotenkin hassusti. Kaikkien maiden tapoihin ja kulttuureihin on hyvä tutustua ennen sinne matkustusta, mutta Japanissa tuo toden totta korostuu!

      Vastaa
  13. Hyviä vinkkejä. Juuri kentällä odotan lentoa Fukuokaan, siellä / lähiympäristössä pari viikkoa

    Vastaa
    • Ihan mahtava kuulla, että olet nyt Japanissa! Tykkään maasta todella paljon. Toivottavasti näistä vinkeistä oli sinulle hyötyä. Kysy, jos tulee jotain mieleen.

      Vastaa
  14. Mielenkiintoinen ja avaava postaus! Olen haaveillut ensimmäisestä Japanin matkasta jo vuosia ja suunnitteilla olisi lähteä reissuun äitini kanssa.
    Olemme kahden vaiheilla; mennäkö järjestetylle kiertomatkalle vai lähtisimmekö omin päin. Osaisitko sanoa kumpi olisi ensikertalaisille järkevämpi? 🙂 Olisi upeaa siis nimenomaan kierrellä useammassa kaupungissa ja ajallisesti varaisimme matkalle pari viikkoa.

    Vastaa
    • Kiitos Emma. Toivottavasti tästä oppaasta on sinulle hyötyä matkasuunnitelmia tehdessäsi ja Japani matkallanne. Japani on kiehtova maa, jossa on paljon kauniita yksityiskohtia.

      Teitä paremmin tuntematta kysymykseesi on hieman hankala vastata. Se, valitako kiertomatka vai omatoimimatka, riippuu myös teidän matkakokemuksestanne. Ehkäpä ensimmäiseksi omatoimimatkaksi emme Japania suosittelisi. Japanilaiset eivät puhu paljoa englantia, joten yhteistä kieltä ei välttämättä löydy. Maa on kuitenkin turvallinen ja ihmiset ovat ystävällisiä ja avuliaita.

      Meille omatoimimatka oli selvä valinta. Olen myös reissannut yksin Japanissa, ja kaikki on sujunut hyvin.

      Päädytte kumpaan tahansa vaihtoehtoon, teille on varmasti tulossa ikimuistoinen matka. Vastaamme jatkossakin mielellämme kysymyksiisi, jos jokin jää askarruttamaan.

      Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa