Kamikochi on kuvankaunis ylänkölaakso 1500m korkeudessa Japanin Pohjoisilla Alpeilla, Naganon prefektuurissa. Alue kuuluu Chūbu-Sangakun kansallispuistoon ja on suosittu vaelluskohde Japanissa. Marika vietti muutaman päivän Kamikochissa patikoiden laakson joenuomia pitkin.
Chubu Sangaku -kansallispuisto, johon myös Kamikochi kuuluu, on perustettu 1934. Kamikochin laaksoa halkoo Azuka-joki, ja sitä reunustavat ympäröivät vuoret. Alueen ulkomuotoa on muovannut Pohjoisten Alppien ainoa edelleen aktiivinen tulivuori, Mt Yakedake. 1915 tulivuorenpurkaus patosi Azusa-joen ja aikaansai Taisho-lammen. Lammessa ja sen ympärillä olevat kuolleet puut ja lammen pinnasta heijastuvat Mt. Hotakadake ja Mt. Yakedake aikaansaavat mystisen tunnelman.
Kamikochi on avoinna huhtikuun puolivälistä lokakuun puoliväliin. Tämän jakson ulkopuolella hotellit ja kaupat ovat suljettuina, mutta alueelle on mahdollista mennä opastetulle retkelle. Suurin osa ihmisistä kuitenkin saapuu Kamikochiin sen virallisena aukioloaikana, ihailemaan kevään vihreyttä, kesän kukkaloistoa tai syksyn ruskaa.
Japanissa vuorikiipeily oli aikoinaan askeettinen harrastus, jota harjoittivat lähinnä munkit ja papit. Ulkomaalaisten vuorikiipeilijöiden tultua Japaniin alkoivat myös paikalliset kiinnostua tästä aktiviteetista. Kamikochista lähtee pidempiä ja lyhyempiä patikoita aina vaativiin vuorikiipeilyihin.
Mikäli innostut yhdistämään Japanin matkaasi patikointia ja suuntaat Kamikochiin, ota huomioon, että ylhäällä ylängöllä ja vuoristoissa ilma on viileämpi. Kesä-heinäkuussa on lisäksi sadekausi, ja tukevien kenkien lisäksi kannattaa varautua vedenkestävillä vaatteillä. Marika oli Kamikochissa syksyllä, ja koska oli liikkeellä yksin eikä varsinaisia vaellusvarusteita ollut mukana, hänen päivänsä pitivät sisällään kävelyretkiä Azuka-joenvartta pitkin. Jokea myötäilee on helppokulkuisia polkuja, ja maisemat ovat täältäkin upeat!
Kamikochin keskustassa sijaisteva Kappa-silta on suosittu kuvauspaikka. Kappasillalta näkee Mt. Myojindaken ja Hotakan vuorten huiput. Toiseen suuntaan katsoessa näkee Mt. Yakedaken. Tunnin kävelymatkan päässä Kamikochin keskustasta on suosittu Myojin-lampi, pääsymaksu 300 jeniä eli reilut 2 euroa. Alueella on keskittymä, jossa on majapaikoja, kauppoja ja Hotaka-temppeli. Kyseisen keskittymän Kamonjigoya-majapaikka on kuuluisa kalaruoastaan.
Omalla autolla Kamikochiin ei pääse, vaan paikalle saavutaan julkisilla. Tokiosta suora bussimatka kestää 5-7 tuntia, Osakasta tai Kiotosta bussimatka kestää 6-7 tuntia. JR Pass ei kyseisille linjoille käy. Kamikochi sijaitsee Takayaman ja Matsumoton kaupunkien välissä. Näihin kaupunkeihin pääsee JR passia käyttämällä, tästä eteenpäin operoidut linjat (paikallisbussit ja Matsumoto Dentetsu -junalinja) ovat yksityisiä ja JR Pass ei niihin kelpaa. Takayamasta Kamikochiin pääsee menemällä ensin bussilla tunnin matkan Hirayu Onsenin bussiterminaaliin, josta vielä 25 minuuttia toisella bussilla Kamikochiin. Matsumoto-kaupungista Kamikochiin pääsee kulkemalla ensin puolen tunnin junamatkan Shin-Shimashiman asemalle, josta tunnin vielä bussimatkan Kamikochiin.
Majoituksia on eri tasoisia, myös telttamajoitus on mahdollinen. Perinteistä japanilaista kylpyläkokemusta kaipaavien kannattaa suunnata hotelliin Lemeista Hotel tai Onsen hotel, sillä näissä kahdessa on luonnollinen kuuma lähde. Varaa Kamikochiin käteistä mukaan, pankkiautomaattia alueelta ei löydy. Osassa hotelleista luottokortti kelpaa.
Mikäli pidät vuoristomaisemista ja lyhyistä tai pidemmistä patikoista, on Kamikochi ehdottomasti käymisen arvoinen kohde. Marika on puhunut useasti, että tänne me vielä yhdessä palaamme, patikoimaan vuoristossa ja rentoutumaan onsenin lämpimässä vedessä.
14 Kommentit
Lähetä kommentti
Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa
Hienoja kuvia hieman toisenlaisesta Japanista. Ehdottomasti kiinnostaisi käydä täällä(kin) jos/kun Japaniin vielä matkustan. Tokion ja muiden kaupunkien ruuhkaa olisi hyvä päästä välillä pakoon. Olen käynyt Japanissa vain Hakonen kansallispuistoissa, johon pääsi Tokiosta käsin helposti vaikka siellä kuljetaan tietty reitti eri kulkuvälineillä: höyryjuna, ”hiihtohissillä”, laivalla ja bussilla. Onsen kylpylöitä oli tuollakin alueella paljon, mutta kävin vain päiväretkellä Tokiosta käsin.
Kiitos Jani! Chūbu-Sangakun kansallispuistossa on myös vastaava alppitie: kuljetaan junalla, cable car’eilla, busseilla ja hiihtohissillä. Matkan varrella on eri tasoisia patikkareittejä. Risteilynkin voi reitin varrella tehdä. Tateyama Kurobe Alpine Route, vilkaise ihmeessä googlesta. Tuon haluan mennä seuraavalla kerralla, kun Mikon kanssa Japaniin mennään. Samalla voisi tehdä enemmänkin patikoita Japanissa.
Hakone on varmasti myös upea kohde! Täytyypä alkaa hiljalleen suunnittelemaan (luonto)kohteita Japanin reissulle, lähivuosina varmaan sinne palataan. Hakone on varmaan sijaintinsa puolesta suositumpi turistien keskuudessa. Kamikochissa en noiden päivien aikana nähnyt muita länsimaalaisia.
Upeita ruskan sävyjä tuolla kyllä! Nämä teidän Japani-postaukset ovat kyllä tuoneet paljon kiinnostavia puolia kyseistä maasta esiin. Kyllä noihin maisemiin lähtisi mieluusti patikoimaan!
Mukava Taina kuulla, että Japani-kirjoituksemme ovat käsitelleet sinulle uusia ja kiinnostavia kohteita. Luonnossa liikkumisesta tulee niin uskomattoman hyvä olo, että mieluusti aina sisällytä lomamatkoihini luontokohteita. Japanin Alpit jäivät kutkuttelemaan ja uskon, että palaan sinne vielä uudestaan.
Mielenkiintoinen kohde tämäkin. Olisi kiva päästä tutustumaan enemmän myös Japanin luontoon kun meidän ensimmäinen Japanin matka meni lähinnä eri kaupungeissa. Mekin olimme liikkeellä syksyllä ja saimme nauttia tuosta upeasta ruskasta. Moni matkailija ei ehkä edes hoksaa, että siellä on tosi kaunis ruska vaan haluaa Japaniin juurikin vain keväällä Sakuran aikaan. Olisipa mukavaa taas päästä Japaniin!
Se onkin ihan ymmärrettävää Paula, että ensimmäinen Japanin matka menee kaupunkikohteisiin tutustuessa, etenkin jos kyseessä on parin viikon lomailu. Japanissa on vain niin paljon kiinnostavia kohteita, ja itsekin haluan ensin nauttia kulttuurista ja sen jälkeen onkin mukava piipahtaa luonnon rauhassa. Juuri pohdittiin Mikon kanssa, että mihin vuodenaikaan mentäisiin seuraavan kerran Japaniin, ja vaaka kallistui juurikin syksyn puolelle!
Kivoja kuvia ja kauniita värejä, vaikkei ihan noin kauas luontopolkuja tulisikaan ensimmäiseksi mietittyä 🙂
Japanissa seuraava kohteemme voisi olla Tokio, mutta eipä sekään ollut ihan toivelistamme kärjessä ennen koronaa ja nyt siihenkin vaikuttaisi tietysti se, että miten Japani avautuu sitten joskus.
Kiitos Pirkko. Me nautimme niin paljon luontomatkailusta, että mietimme reissuja usein juurikin luonnossa liikkumisen ja eläinhavaintojen näkökulmasta. Osa taas suunnittelee lähtöä kauaskin rantalomalle, meitä se ei houkuttele lainkaan, ei edes osana muuta matkaa. Tokio on kyllä mielenkiintoinen kaupunki, ja siellä riittää ihmeteltävää.
Wau mikä paikka! Ei kyllä ihan heti tulis Japani mieleen noista maisemista. Japanissa tuntuu muutenkin olevan hyvin monipuolinen luonto. Johtunee maan pitkästä muodosta.
Japanin luonto kiinnostaa kovasti, se on todella monipuolista! Seuraavalla matkalla varmaan keskitytään enemmän juurikin Japanin luontoon. Ja Kamikochin maisemaia palaisin mielelläni ihailemaan.
Näyttääpä kauniilta, ehdottomasti kiinnostaisi patikoida noissa maisemissa! Yhdistäisin matkaan tuon mainitun perinteisen kylpyläkokemuksen. Tuntuu, että se kruunaisi matkan näille seuduille.
Olen Jenni aivan samaa mieltä! Itse haluaisin seuraavalla kerralla mennä patikoinnin jälkeen onseniin, erilaista rentoutumista ja kuten sanoit, se olisi kruunaus matkalle Japanin Alpeille.
Onpa hieno paikka! Erikoista kuitenkin, ettei paikalle pääse omalla autolla. Itse kun olen tottunut, että oma auto on aina helpoin kaiken tavaramäärän takia. Etenkin, jos aikoo yöpyä luonnossa.
Kamikochi oli kyllä upea paikka! Omalla autolla pääsi aiemmin Kamikochiin, mutta tämä kiellettiin luonnon suojelemiseksi. Euroopassa meille on myös tullut vastaavia autottomia patikkapaikkoja vastaan, esimerkiksi Sveitsin Zermatt.