Machu Picchu sijaitsee Andien vuoristossa verrattain lähellä Cuscon kaupunkia, jonka voi helposti sanoa olevan Perun turismin keskus. Cuscosta ei lyhyehköstä etäisyydestä huolimatta ole aivan yksinkertaista matkustaa Machu Picchuun, sillä Cuscosta ei ole yhteyttä Machu Picchun lähimpään kylään, Aguas Calientesiin.

Espanjalaiset valloittajat löivät inkat lopullisesti vuonna 1572. Machu Picchu on siitä erityinen paikka, että valloittajat eivät koskaan löytäneet sitä ja se säilyikin ulkomaalaisten tuntemattomissa aina 1900-luvun alkuun asti. Tämä on varmasti lisännyt paikan mystiikkaa ja viimeistään NewOpenWorld Corporationin  listaus maailman uudesta seitsemästä ihmeestä, johon Machu Picchu lukeutui, teki paikasta erittäin suositun.

Machu Picchun inkakaupunki
Machu Picchun inkakaupunki
Machu Picchun inkakaupunki

Onneksi meidän Sacred Valley -retkemme viimeinen pysähdyspaikka ennen paluuta Cuscoon oli Ollantaytambo, joka on toinen kylä Poroyn lisäksi, josta pääsee junalla Aguas Calientesiin. Lisäksi Ollantaytambosta aikataulut ovat joustavampia, junia menee päivän aikana useaan eri kellonaikaan.

Pääsimme Aguas Calientesiin illalla. Majapaikkamme isäntä oli meitä vastassa ja vei meidät juna-aseman lähellä olevaan majapaikkaan. Aguas Calientesissa satoi, kun saavuimme sinne. Toivoimme, että sade olisi loppunut aamun mennessä.

Emme kovin montaa tuntia ehtineet nukkua, sillä heräsimme todella aikaisin. Halusimme ehtiä aamun ensimmäiseen bussiin, jonka oli määrä lähteä 5.30. Paikalla oli kuitenkin oltava paljon ennen tuota aikaa, sillä monella muullakin oli sama tavoite. Vaikka isäntämme kertoikin meille, että hänen mielestään järkevämpää olisi nukkua pidempään, hän oli valmis valmistamaan meille aamiaisen varhain aamuyöllä.

Valitettavasti sade ei ollut aamulla tauonnut. Olimme jonossa ensimmäisten joukossa odottamassa, kun olimme paikalla noin tuntia ennen bussin lähtöä. Pääsimme myös ensimmäiseen bussiin. Jonotus oli kuitenkin jälkikäteen arvioituna melko tarpeetonta, sillä samaan aikaan lähti useampi bussi ja kaikki 5.30 paikalla olleet pääsivät lähes samaan aikaan Machu Picchuun. En tiedä, onko asia noin ympäri vuoden, mutta ainakin helmikuussa koimme, että oli varsin turhaa olla jonottamassa.

Aguas Calientes Perussa
jonottamassa Machu Picchun portilla Perussa
kartta inkakaupunki Machu Picchusta Perussa

Kun pääsimme Machu Picchuun, sade oli tauonnut. Sumu oli kuitenkin erittäin sankka ja näkyvyys oli vain joitain metrejä. Tässä vaiheessa mietimme, että näinköhän vierailumme muodostuu isoksi pettymykseksi.

Päätimme lähteä käymään ensin Inca Bridgellä. Inca Bridge on inka-armeijaa varten rakennettu salainen kulkureitti Machu Picchuun. Sinne päästäkseen piti rekisteröityä. Sumu oli tässä vaiheessa erittäin sankkaa, mutta alkoi vähitellen hälventyä. Sumu hallitsi kuitenkin meidän Inca Bridge -kierrosta eivätkä näkymät päässeet oikeuksiinsa.

Machu Picchu sumun peitossa
Machu Picchu sumun peitossa
inca bridge Machu Picchulla Perussa
Machu Picchulla Perussa
laama Machu Picchun sumussa

Inca Bridgen jälkeen vuorossa oli Sun Gate. Sun Gate oli aiemmin Machu Pichun pääsisäänkäynti. Nimensä mukaisesti Inti Punku eli Sun Gate on omistettu aurinkojumalalle. 

Sun Gatelle kiivetessämme sumu alkoi hieman hälvenemään. Ihmettelimme kiivetessämme, että ihmisiä matkan varrella oli erittäin vähän. Reitti ei ollut jyrkkä eikä raskas, mutta näkymät Machu Picchun raunioille olivat upeat ja taustalla näkyi majesteetillinen Huayna Picchu.

kohti Sun Gatea Machu Picchun inkakaupungissa Perussa
Machu Picchun inkakaupunki
kohti Sun Gatea Machu Picchun inkakaupungissa Perussa
Sun Gate Machu Picchulla
Machu Picchu
Machu Picchu

Sun Gatella käynnin jälkeen päädyimme tutustumaan itse raunioihin. Tämä ei ehkä ollut niin erityistä, vaan selvästi upeampaa on tarkastella raunioita ylhäältä käsin, jolloin hahmottaa kokonaisuuden paremmin. Niin ikään koko alueen hienous tulee ylempää tarkasteltuna paremmin esiin. Toisaalta täällä pääsimme ihailemaan myös laamoja.

Machu Picchun rauniot
Machu Picchun inkakaupunki Perussa
Machu Picchun inkakaupunki Perussa
Machu Picchun inkarauniot Perussa
laamoja Machu Picchulla
Machu Picchun inkakaupunki Perussa

Kun lähdimme kiipeämään Huayna Picchulle, oli portilla useampi kiipeämään pyrkinyt yrittäjä, jolla ei ollut lippua. Henkilökunnalta ei ymmärrystä löytynyt ja hyvä niin. Säännöt on määritelty selvästi ja tasapuolisuuden nimissä on hyvä, että niistä pidetään kiinni.

Huayna Picchulle kiipeäminen oli melko rankkaa ja polun vieressä oli äkkijyrkkäpudotus. Emme sinällään kokeneet polkua vaaralliseksi, vaikka vastaantulijoilta tällaisia kommenttejakin tuli. Näkymät Huayna Picchulta olivat upeat ja tätä ei missään tapauksessa kannatakaan jättää väliin, kun vierailee Machu Picchulla. Kiipeämiseen ja paluuseen kuluu kunnosta riippuen 2-3 tuntia. Jos Machu Picchulla vieraillessa päättää vierailla myös Huayna Picchulla, voi alueella viettää kaikkiaan 6 tuntia. Jos vierailee ainoastaan raunioalueella, voi alueella viettää neljä tuntia.

kohti Huayna Picchua Machu Picchulla
Huayna Picchulle kiipeämässä Machu Picchun inkakaupungissa
Machu Picchu
Machu Picchu
Huayna Picchulle kiipeämässä Machu Picchun inkakaupungissa
Huayna Picchu

Machu Picchulle vierailu oli ikimuistoinen ja ilman muuta se on sellainen kohde, joka kannattaa sisällyttää matkaohjelmaan, jos Perussa vierailee! Oletko sinä käynyt Machu Picchulla tai onko se haaveissa?

46 Kommentit

  1. Emme ole kumpikaan käyneet, mutta kieltämättä olisihan se varmasti kokemisen arvoinen paikka. Ykköskohteena tämä nyt ei kuitenkaan ole, eikä kakkoskohteenakaan, mutta ehkäpä sitä jossakin vaiheessa tulee tämäkin paikka nähtyä.

    Ihan mielenkiinnosta; milloin tämä reissu on tehty? Ei nimittäin paljoa näy kasvosuojaimia ihmisillä 😀

    Vastaa
    • Maailmassa on kyllä paljon mielenkiintoisia kohteita ja itse valitsen mieluusti juuri ne eniten itseä kiinnostavimmat. Vaikka tunnettuja ja arvostettuja kohteita jäisikin itseltäni näkemättä, ei se haittaa. Ja onneksi nykyään pääsee kuvien ja videoiden kautta näkemään alempana prioriteettilistalla olevia kohteita pienemmällä vaivannäöllä. 🙂

      Tänä keväänä olemme olleet visusti kotimaassa koronan vuoksi, suunnitellut matkamme peruimme. Etelä-Amerikkaa kiertelimme aiempana vuonna ja tuolloin ei todellakaan ollut tietoakaan maailmanlaajuisesta epidemiasta, nopeasti maailma on muuttunut.

      Vastaa
  2. Huikea paikka, sumunkin kanssa. Kivaa, ettei ollut kamalasti turisteja, vaikka onkin supersuosittu kohde. Tämä on korkealla listalla. Haaveena oli mennä ensi vuonna, mutta alkaa pahasti näyttämään siltä, että jää vielä myöhemmäksi.

    Vastaa
    • Samaa mieltä Anna, huikea paikka. Sumu teki paikasta vielä mystisemmän ja kokemuksesta ainutlaatuisemman. Tosin mikäli sankka sumu ei olisi hälvennyt, olisi päivä ollut pettymys. Olimme Machu Picchulla sadekaudella ja tämän vuoksi turistimäärät olivat vähäisempiä. Kauempana sai tosiaan kierrellä aivan rauhassa, mitä todella arvostan. Me emme erityisesti viihdy ihmistungoksessa.

      Perun koronatilanne on harmillinen. Olemme käsittäneet, että maassa on suhtauduttu tautiin heti vakavasti. Kuitenkin kun suurin piirtein puolet asukkaista ei omista jääkaappia, niin torilla täytyy käydä useammin ja ihmiskontakteja väistämättä tulee helpommin, kuin täällä Suomessa. Toivottavasti pääset Anna pian ja turvallisesti unelmamatkallesi Peruun.

      Vastaa
  3. Kiva kuulla kokemuksia tuolta, kun on kuullut siitä paljon ja joskus miettinyt, onnistuisiko itsellä matka sinne. Hienot maisemat! Yllättävän paljon sumua, mutta varmasti silti hieno kokemus.

    Vastaa
    • Maisemat olivat kyllä huikeat! Ja sumu teki tunnelmasta salaperäisen, oli uskomatonta katsella sumupilvien takaa paljastuvaa inkakaupunkia. Onneksi sankka sumu hälveni lopulta jopa kokoonaan. Mukava Arja kuulla, että kokemukset Machu Picchusta kiinnostavat! Olemme tekemässä vielä erikseen postausta muun muassa siitä, mitä kannattaa huomioida matkustusajankohdassa ja lippujen valinnassa.

      Vastaa
  4. Mielettömän upea paikka! Harmi että sumu haittasi hieman mutta upean näköistä silti. Tämä ja Peru muutenkin ollut omalla TO DO listalla jo pitkään, mutta yhä tekemättä valitettavasti. Paljonko muuten maksoi tuo koko homma?

    Vastaa
    • Machu Picchu oli ollut omallakin haavelistallani pitkään. Aamun sumu oli hyvin sankka, mutta onneksi hälveni päivän mittaan kokonaan ja itse asiassa ei haitannutkaan kokemusta. Aamun sumu toi jopa upeasti salaperäisyyttä vierailuumme, kun kurkimme pilviverhon takaa paljastuvia raunioita.

      Hyvä, että kysyit hinnoista! Mikäli Johanna tarkoitat maksujen osalta Machu Picchun vierailua, niin tulemme vielä myöhemmin erittelemään tämän kustannukset. Kirjoitamme myös Machu Picchuun pääsemisestä, se ei käy aivan vaivatta. Machu Picchun lisäksi kävimme Rio de Janeirossa, Iguassun putouksilla, kiertelemässä Cuscon lähellä muista inkakohteita ja vielä siirryimme Amazonin uumeniin telttailemaan ja nauttimaan ainutlaatuisesta luonnosta Galapagossaarilla. Tälle kokonaisuudelle toki kertyi enemmän hintaa, vaikkakin omatoimimatkaamisella säästää enkä summaa ilman muistiinpanojani muista.

      Vastaa
  5. Tämä paikka on haaveissa ollut pitkään. Ehkä tulee se päivä vielä, jolloin sinne pääsen. Upeita kuvia sumu ja usva tekee kuvista vieläkin mystisemmät.

    Vastaa
    • Kiitos Sari, itsekin olen haltioissani katsellut uudelleen näitä kuvia. Toivon, että pääset toteuttamaan unelmasi. Ja niinhän se on, että unelmilla on tapana toteutua. 🙂

      Vastaa
  6. Ihan huikean hienot maisemat sumusta ja sadekelistä huolimatta. Mainitsitkin tuolla, että polkujen vieressä oli suoraan äkkijyrkkää pudotusta. Se voi olla meidän korkeanpaikankammoiselle osapuolelle turhan jännittävää. Löytyykö sieltä sellaisia reittejä, joista voi nauttia ilman varmaa syöksymistä kuolemaan ? 🙂 Eli ehkä enemmän kuin metrin leveä polku ja joku aidannäköinen (narukin) olisi plussaa.

    Vastaa
    • Korkeanpaikankammoiselle Huayna Picchulle kiipeäminen ei tule kysymykseenkään. Käsittääkseni myös Montana Picchu on jyrkkäreunainen. Kuitenkin, myös teille löytyy runsaasti leveitä polkuja tallattavaksi. Sun Gatelle vievä reitti sopii hyvin myös teille ja sieltä pääsee ihailemaan Machu Picchua kauempaa. Lisäksi itse inkakaupungin keskellä voitte huoletta käyskennellä. Suurin osa vierailijoista tyytyykiin tähän alueeseen visiitillään, eikä lähde inkakaupunkia ympäröiville poluille. Voin suositella Machu Picchua teille molemmille. 🙂

      Vastaa
  7. Mahtavia kuvia, mielestäni sumu ja pilvisyys tuovat näihin omaa tunnelmaansa, mutta toki varmasti paikan päällä kismittänyt. Itse haluaisin kyllä ehdottomasti käydä, tämäkin nyt vain sattuu olemaan niitä maailmanluokan ihmeitä, jotka haluaisi itsekin todistaa ihan paikan päällä. Samaa varmasti suunnittelevat lähes kaikki matkailijat, joten toivotaan että kohde pysyy kunnossa turismista huolimatta ja ihan hyvä että ovat jo rajoittaneet vierailuja jossain määrin. Ilmeisesti te ette kuitenkaan jääneet turistimassojen alle?

    Vastaa
    • Kiitos Johanna kehuista kuviin liittyen. 😊 Alue itsessään on niin upea, että upeita
      kuvauspaikkoja tulee vastaan vähän väliä.

      Me matkasimme Machu Picchulle pahimman sadekauden aikaan, joten turistimäärät olivat vähäisempiä. Ajoittain saimme kulkea aivan rauhassa keskenämme, jota todella arvostan. Ja toden totta, on hyvä, että vierailumääriä on rajoitettu.

      Vastaa
  8. Upeita maisemia! Harmi kun tuo sumu vähän varjosti teidän reissua. Machu Picchu on meillä sellainen miehen suuri haave, ja sitä on suunniteltu kun hän täyttää pyöreitä synttärimatkaksi. Eli tavallaan takaraivossa jo suunnitteilla, sillä ei näihin synttäreihin ole kuin pari vuotta. Matkalle on yhden suunnitelman mukaan lähdössä eno perheineen. Enon vaimo on Equadorilaista sukua, ja lentäisimme ensin täältä Kaliforniasta Equadoriin jonne meidän molempien lapset jäisivät hoitoon abuelalle, eli mummolaan. Me vanhemmat sitten lähtisimme käymään siitä Perussa. Kuulostaa hienolle suunnitelmalle, mutta en ole vielä uskaltanut luottaa, että se toteutuu.. ha ha. Itseäni eniten jännittää vuoristosairaus, sillä tulen herkästi huonovointiseksi.

    Vastaa
    • Teillä on Paula upeat suunnitelmat miehesi syntymäpäiville! Ja lapset varmasti viihtyvät Ecuadorissa abuelan hoivissa.

      Vuoristotauti kieltämättä mietitytti minuakin, sillä kärsin usein jännityspäänsärystä. Onneksi me säästyi me suuremmilta vaivoilta. Mikko ei havainnut mitään oireita, minulla oli aivan vähäistä päänsärkyä, joka ei häirinnyt. Majapaikoissa ja kahviloissa suosimme kokateetä, toivoen siitä ennaltaehkäisyä vuoristotautiin.

      Toivon, että maailman tilanne sallii teille kuvaamasi syntymäpäivämatkan, eikä muitakaan esteitä ilmene. Suunnitelma kuulostaa kerta kaikkiaan upealta.

      Vastaa
  9. Harmi kun oli noin sumuista, mutta toisaalta onneksi se vähän hälveni. Ihan hyvin alue näkyi kuitenkin kuvissa. Hyviä käytännön vinkkejä, jos mielii matkaamista tuonne. Erityisesti tuo salainen reitti pitää laittaa korvan taakse. ilmeisesti jotain evästä kannattaa pakata mukaan, ellei paikalla ole jotain kioskeja yms?

    Tuo on mulla bucket-listalla 🙂

    Vastaa
    • Totta Sandra, onneksi sumu hälveni. Ja oli oikeastaan hienoa päästä katselemaan raunioita myös sumuverhon takaa.

      Mukava kuulla, että koit postauksen hyödyllisenä! Machu Picchulla ei ole ravintoloita eikä ruokakojuja. Kannattaa etukäteen syödä hyvin, sillä mitään suurempaa ateriaa ei porttien sisäpuolella edes saisi syödä. Eväspatukat tms. pienet purtavat hyväksytään.

      Vastaa
  10. Olen vieraillut, mutta lähinnä raunioalueella ja alhaalla, ylhäältä päin en ole sitä katsellut. Melkoisesti latisti tunnelmaa se fakta, ettei se ollut kateissa laisinkaan, vaan paikalliset aina tiesivät sen olemassaolosta. Toisaalta se laajenee koko ajan, kun lisää löytöjä tulee lähialueilta. Kun ottaa pois sen, ettei se ollut oikeasti koskaan kateissa niin sitten Sacsayhuaman on parempi. Isommat monoliitit ja korkeammalla. Tosin, jos korkealla heiluminen on ongelma, niin sitten Machu Picchu on parempi. Sacsayhuamanin korkeus 3821 metriä.

    Vastaa
    • Saqsaywaman oli myös meidän mieleen! Lähiaikoina kirjoitammekin blogiin
      Saqsaywamanista ja muutamasta muusta lähialueen rauniosta. Suosittelisin kyllä ehdottomasti myös Machu Picchua, kauempaa katseltuna rauniot ovat todella vaikuttavat.

      Vastaa
  11. Haaveilen kovasti matkasta Peruun ja ehdottomasti matkaan kuuluu myös Macchu Picchu! Näihin maisemiin ei kyllästy koskaan, enkä ihmettele, että paikka on kovin suosittu. Oli varmasti ihan unohtumaton kokemus ja matkakuvanne ovat todella hyviä, vaikka sumua olikin. 🙂 ja näyttäähän tuo sumukerros omalla tavallaan myös komealta noissa maisemissa!

    Vastaa
    • Voi kiitos Tiina Johanna kommentistasi, lämmittipä mieltä. Olen samaa mieltä, sumuverho lisäsi salaperäisyyden tuntua ja sopi rauniolle kyllä hyvin! Ja onneksi saimme ihailla raunioita myös ilman sumua. 🙂 Toivon, että unelmiesi matka toteutuu lähivuosina!

      Vastaa
  12. Haaveiden matkakohde, jonne en todennäköisesti ikinä pääse. Kiitos siis kuvista ja kertomuksesta! Olivat aivan upeita.

    Vastaa
    • Mukava, että viihdyit virtuaalimatkalla kanssamme ja kiitos ilahduttavista sanoista! Eihän sitä tiedä, vaikka tulevaisuudessa sinulle tulisikin mahdollisuus matkustaa Peruun. Toivon, että haaveesi toteutuvat.

      Vastaa
  13. Mä kävin Machu Picchulla neljä vuotta sitten ja olen lukenut, että paikassa käynti on niistä ajoista muuttunut. Silloin ei mitenkään rajoitettu sitä, kuinka kauan paikassa saa kierrellä ja muutenkin alueella kulkemista tunnutaan hieman säännelleen noista päivistä. Mikä on mielestäni vain hyvä niillä turistimassoilla, joita siellä päivittäin käy.

    Me käytiin myös tuolla Huayna Picchulla. Olihan sinne paikoitellen aika jyrkkä ja vaativa nousu, mutta ei mitään ylitsepääsemättömän kamalaa. Mehän oltiin niin hulluja, että kiivettiin sekä Machu Picchulle että vielä muutaman tunnin päästä sinne Huayna Picchulle. Olin tuon HP:n jälkeen aika poikki 😀 Mutta ei harmittanut käydä sielläkin, sillä Machu Picchu oli sieltä käsin ihan eri näköinen kuin niiden raunioiden tasalta ihmeteltynä. Mulla on ollut paha Etelä-Amerikka-kuume jo vuoden verran, toivottavasti sinne pääsisi taas vaikka ensi vuonna!

    Vastaa
    • Rajoitukset Machu Picchun vierailuun ovat muuttuneet lähivuosina pariinkin otteeseen, ja luultavasti nykysäännötkin tulevat muuttumaan. Olen Noora kanssasi samaa mieltä, hyvä että kävijämääriä rajoitetaan ja kohdetta säännöillä suojellaan.

      Huh, te olette patikoineet oikein urakalla! Voin kuvitella, että Huayna Picchun jälkeen on lepo maittanut. Kiivetessämme vuorelle kuulimme useamman turistin kauhistelevan kapeita polkuja ja turvakaiteiden puuttumista. Voin hyvin kuvitella, että osalle ihmisistä reitti on kerta kaikkiaan liian hurja. Kuten sanoit, maisemat olivat upeat ja kipuamisen arvoiset.

      Toivottavasti pääset uudelleen Etelä-Amerikkaan! Me olemme olleet siellä kolmesti ja itsekin aika ajoin kyselen Mikolta, milloin jälleen matkustamme takaisin. Etelä-Amerikassa olisi vielä paljon mielenkiintoisia matkakohteita.

      Vastaa
  14. Kuten aiempaan Peru-postaukseen kirjoitin, tämä olis se ultimaalinen huipentuma kyllä Perun reissulle! Onneks tuo sumu hälveni kuitenkin sen verran, että saitte nähdä rauniot selkeästi myös korkeuksista käsin. Mulle tuo Huayna Picchu on sellanen, että sinne en varmasti uskaltais kiivetä, on niin kuumottavan kapeat ne portaat, mitä oon katellu ihmisten videoita 😀 Hui hitto, ja vielä sadekelillä uskalsitte sinne taivaltaa!

    Mutta sitä oon miettiny monesti, että mitenköhän aika riittää jos kiipeää ensin Montanalle ja sitten lähtee tutkimaan raunioita. Eikös tuo kapuaminen vie jo puolet koko ajasta? Voi myös olla, että tulis ostettua liput kahdelle peräkkäiselle päivälle, että ehtii rauhassa kierrellä alueella. Tuonne asti kun matkustaa, niin ei se tuplalippu enää kovin suurta lovea budjettiin siinä vaiheessa tee.

    Kattelin muuten sitä retkifirmaa, minkä kautta olitte varannu sen Sacred Valley -kierroksen, mutta niillä ei ollu tällä hetkellä mitään infoa hinnoista, kun tää maailman tilanne nyt on mikä on. Pitää palata myöhemmin asiaan.

    Vastaa
    • Meillä Mikon kanssa Huayna Picchulle kiipeäminen sujui ilman suurempia pelkoja, mutta ymmärrän hyvin, että kaikki eivät sinne halua mennä. Olivat ne portaat sen verran kapeat, että korkeanpaikankammoiselle vuori ei sovellu. Tosin Montanakaan ei taida olla helpoimmasta päästä, mikäli korkeita paikkoja pelkää. Onneksi myös Sun Gatelle vievällä polulla pääsee ihailemaan inkaraunioita kauempaa, ja polku on turvallinen.

      En nyt löytänyt, mitä me maksoimme Sacred Valleyn retkestä. Laitan sinulle viestiä, mikäli hinnan löydän!

      Kustannuspuolen asioista ja muista vinkeistä meillä onkin tarkoitus julkaista myöhemmin oma postauksensa. Onkin totta, että junaliput muodostavat ison osan kustannuksista, kun Machu Picchulla vierailee. Meillä ei tullut tällä päiväohjelmalla kiire, vaikka siis kävimme myös Sun Gatella ja Inca Bridgellä. Harva näillä kohteilla näytti käyvän, vaan viihtyi alhaalla raunioilla. Itse rauniot ovat melko pienet. Mekin harkitsimme kahtena päivänä Machu Picchulla käymistä, mutta omalla kohdallamme oli oikea valinta mennä vain päiväksi. Mikäli itsensä tuntien viihtyy nähtävyyksillä pidempään, on hyvä idea ottaa liput kahdelle päivälle.

      Vastaa
      • Okei, kiitti tarkennuksesta 🙂 Mulla ei ole korkeanpaikankammoa, mutta ne kapeat portaat ja vieressä oleva pudotus pelottaa ihan itsesuojeluvaiston puolesta 😀 Oon patikoinut aiemminkin vuorilla ja kiipeilly Keski-Amerikassa korkeille intiaanipyramideille, mutta ne Huayna Picchun portaat on jotain uskomatonta. Eniten ehkä pelottaa, että joku edellä tai takana oleva kaatuu ja töytäisee muutkin domino-efektin lailla kumoon.
        Jäänpä odottelemaan kustannuspostausta 🙂

        Vastaa
        • Me lähdimme kiipeämään Huayna Picchulle ryhmämme viimeisenä. Ennen kuin matkaan pääsee, tarvitsee rekisteröityä. Tässä tulee väistämättä välimatkaa kiipeäjien välille. Toki välillä tuli ohitettua hitaampia kulkijoita ja jossain vaiheessa alkoi tulla vastaan alaspäin menijöitä. Pidempiä aikoja ei kuitenkaan ainakaan meillä tullut jonossa kuljettua, eikä dominoefekti päässyt pelottamaan. 🙂

          Vastaa
  15. Tänne oli jo matka järjestetty huhtikuuksi, mutta kaikki tietänevät ettei siitä matkasta mitään tullut. Parempia aikoja odotellessa…

    Vastaa
    • Voih, onpa harmi! Toivottavasti pääset Terhi pian ja turvallisesti matkallesi.

      Vastaa
  16. Huikeita kuvia ja olispa joskus upeaa päästä näkemään tuo ihan livenä. Jotenkin vaan tässä maailman hetkessä se tuntuu todella kaukaiselle. Toivottavasti tilanne kuitenkin paranesi pikaisesti.

    Vastaa
    • Totta Sanna, nykytilanteessa tuntuu todella oudolta muistella omia matkojaan. Perussa epidemiatilanne on haastava, kun suurella osalla ihmisistä ei ole jääkaappia ja he joutuvat käymään vähän väliä torilla ostoksilla. Toivottavasti epidemia rauhoittuu niin Perussa kuin muuallakin maailmassa.

      Vastaa
  17. Machu Picchu on paikka, missä oon aina halunnut käydä! Jotain niin mystistä siinä paikassa on. Mahtavia kuvia sumusta huolimatta!

    Vastaa
    • Minullakin Machu Picchu oli pitkään haaveena! Paikka on salaperäinen, ja aamun sumuisuus sopi hyvin tunnelmaan.

      Vastaa
  18. Varmasti ikimuistoinen matka, ja upeat maisemat! Joku päivä minäkin vielä menen tuonne 🙂

    Vastaa
    • Tämä oli kyllä ikimuistoinen reissu! Sinua siis odottaa tulevaisuudessa upea matka, Peru oli todella viihtyisä ja koko Etelä-Amerikassa on valtavasti nähtävää. 🙂

      Vastaa
  19. Muistoja, muistoja! Hyvin tutulta kuulosti tuo sateinen ja sumuinen sää. Meille kävi tuolla samalla tavalla, että sumu alkoi onneksi aamun jälkeen hälvetä. Machu Picchun tunnelmassa on jotain tosi erityislaatuista – paikka jäi mieleen todella upeana kokemuksena.

    Vastaa
    • Hei hauska Jenni kuulla, että teillä oli samanlaisesti sumuinen aamu. Machu Picchun vierailu jäi kyllä itsellenikin eläväisesti mieleen, ja kuvia katselemalla on mukava palata mielessä tuonne uudelleen.

      Vastaa
  20. Machu Picchu kuuluu Top10 bucket listan kohteisiin, missä ehdottomasti haluan käydä. Olen siitä paljon lukenut ja katsonut dokumentteja, todella kiehtova paikka. On varmasti ollut ikimuistoinen reissupäivä, vaikka sää ei aivan paras ollutkaan!

    Vastaa
    • Machu Picchulla vierailu oli kyllä ikimuistoinen! Kokemus on varmasti antoisampi, jos on perehtynyt inkakaupunkiin ja -kulttuuriin ennen matkaa. Sinulla Rami on varmasti tiedossa upea kokemus, kun Peruun lähdet! Hienoa, että olet tähän kohteeseen jo nyt kattavasti tutustunut.

      Vastaa
  21. Kiva postaus ja hienot kuvat!

    Pelasin lapsena Pieni maailmanmatkaaja -peliä, jossa yhtenä kohteena oli Machu Picchu. Sieltä pystyi muistaakseni lähettämään itselleen virtuaalisen postikortin. Paikka on ollut matkalistassa suurin piirtein siitä asti 😀 Ehkä vielä joskus!

    Vastaa
    • Pieni maailmanmatkaaja -peli ei ole meille kummallekaan tuttu, mutta Youtube-videon perusteella vaikuttaa todella mukaansa tempaavalta! Tämän parissa olisi kyllä viihtynyt. 🙂 Machu Picchu tuntuu löytyvän monen matkalistasta, enkä kyllä ihmettele. Upea kohde.

      Vastaa
  22. Macchu Picchu oli joskus mun bucketlistalla, mutta sittemmin se sieltä valui pois, kun monta muuta kohdetta kiilasi sen ohitse. Mutta nyt kun lueskelin tätä ja katselin kuvia, niin alkaa tuntua tosi typerältä, että se ei omalla listalla enää ole – tai ainakaan kovin korkealle sijoittuneena.

    On kyllä todella upean näköistä! Tuo olisi varmaan päässyt täysiin oikeuksiinsa aurinkoisena päivänä, mutta toisaalta näistä pilvisistä kuvista välittyy myös aika maaginen fiilis 🙂

    Vastaa
    • Mielenkiintoisia matkakohteita on maailmassa niin paljon, ja ymmärrän hyvin, että hyviäkin kohteita jää omalta listalta pois. Onneksi sitä unelmalistaa voi aina aika ajoin päivittää, sillä kyllähän ne omat mieltymyksetkin muuttuvat. Minua ilahdutti kuulla, että tarjosimme sinulle Riina inspiraatiota ja postauksemme myötä innostuit Machu Picchusta uudelleen. Olen oikeastaan tyytyväinen, että näimme rauniot sumuverhoon piiloutuneena – etenkin kun myöhemmin sumu poistui. Tunnelma todellakin oli maaginen.

      Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa